Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Wszyscy jesteśmy politykami
~virgo niezalogowany
3 maja 2013r. o 18:16
Pannazdzieckiem napisał(a):
~virgo napisał(a): Witaj Faceciezdzieckiem

Wybacz , Niewiasto.....(...)To kiedy to piwko ? :)

:)

Chyba nigdy. Nie cierpię , gdy diureza się zwiększa. A po piwku jest parcie :D Dziękuję za zaproszenie oraz za tyle słów ,które łechczą "ego" ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
3 maja 2013r. o 18:24
~virgo napisał(a): ... oraz za tyle słów ,które łechczą "ego" ;)

Zawsze do usług :) Jeśli diureza przeszkadza , herbata lekiem :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
3 maja 2013r. o 20:04
Przemyslaw napisał(a): To każdy powinien przeczytać .To każdy powinien zapamiętać .To każdy powinien zachować w świadomości.
Gospodarka to gra drużynowa .Polski nie stać na MY i ONI.
Czym prędzej wszyscy będziemy MY tym prędzej będzie tu dobrze.

Sam PanM cały czas, od początku dzieli na MY i ONI, więc PanieM proszę sobie darować te rady. Proszę się samemu do nich stosować.

Jeżeli chodzi o dyskusje merytoryczną, to szybko się PAnM poddał walkowerem, ale się wcale nie dziwię, bo Pana niewiedza aż poraża! Woli PanM siać bezwartościowy populizm :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
4 maja 2013r. o 10:32
Coś kłamczuszysz Alter.Ja nie widziałam aby dzielił.
~:) niezalogowany
4 maja 2013r. o 11:53
Dzieli! Pani M... na tych ,którzy chcą do korytka a się nie nadają...i na tych ,którzy brzydzą się korytkiem choć jeść trzeba... :D
Gdzie Pani umieści p.M ;)
~:) niezalogowany
4 maja 2013r. o 12:02
Pannazdzieckiem napisał(a):
~virgo napisał(a): ... oraz za tyle słów ,które łechczą "ego" ;)

Zawsze do usług :) Jeśli diureza przeszkadza , herbata lekiem :)

Ależ na diurezę najlepsze piwo! :) Po entym normuje się :D
Pozdrawiam i też" połechtuję"ego:)virgo...

Chociaż dawniej to ...czysta (pół szklanki musztardówki)...ech były czasy... :D
~virgo niezalogowany
4 maja 2013r. o 22:12
http://biznes.onet.pl/fakt-emeryci-beda-tracic-mieszkania,0,5485692,1,news-detal

wklejam link do artykułu , którego treść jest dla mnie bulwersująca. :/
To ,że rząd "funduje" emerytom w zamian za dotrwanie do końca , hipotekę odwróconą , jakoś "przełknęłam" , choć z goryczą. Ale w tym artkule wnerwił mnie Mordosewicz .Według niego , emeryt nie powinien zapisywać dzieciom w spadku mieszkania , no bo jeżeli dzieci nie wzięli go na utrzymanie itd.itp.poczytajcie. Skąd on wziął taką zasadę ,że dzieci mają opiekować się starymi rodzicami ? Mam przyjaciół Niemców ("prawdziwych") w Niemczech (przecież wzorujemy się na Niemcach ,nawet Tusk ostatnio przypomniał Merkel ,że i jego dziadek był z Gdańska nie tylko jej ojciec) , już od wielu , wielu lat. Obserwowałam przez ten czas ich model życia. Dzieci "idą" na swoje utrzymanie , rodzice - emeryci chcą żyć sami , spokojnie , a nie na łasce dzieci. Bez względu na stopien zamożności. Poza tym , w przypadku młodych Polaków - kogo stać na utrzymanie starych rodziców , jeżeli sami borykają się z bezrobociem , brakiem własnego mieszkania ( bo zadłużone w bankach za kredyt we frankach szwajcarskich) ?

Przypuszczam ,że zostanę właściwie zrozumiana. Proszę nie mieszać pewnych spraw z etyką , moralnością , odpowiedzialnością...itd. To zupełnie inna sprawa.

Przepraszam ,że napisałam "aż tyle" , tym samym zaczynam upodabniać się do ..(kogo?) :P
~obserwator niezalogowany
4 maja 2013r. o 22:43
Virgo... dzieci , które opiekować się starymi rodzicami nie chcą, nie mogą ale mieszkanie po rodzicach chcieliby dostać. A może starsi ludzie wobec braku opieki ze strony własnych dzieci zmuszeni są korzystać z tzw. odwróconej hipoteki lub pomocy innych ludzi ,bądź instytucji wzamian za zapis testamentowy mieszkania?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza