Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Uwaga na oszusta

~ niezalogowany
28 kwietnia 2013r. o 10:51
Lodówkę trzeba transportować w pozycji pionowej ,a po przetransportowaniu na miejsce ,trzeba odczekać kilka godzin zanim się ją podłączy.Nie wszyscy o tym wiedzą :/
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
28 kwietnia 2013r. o 12:41
skoro transportujesz w pozycji w jakiej normalnie stoi w domu to po co odczekiwać bo nie rozumiem?.....
~ niezalogowany
28 kwietnia 2013r. o 15:26
~ napisał(a): skoro transportujesz w pozycji w jakiej normalnie stoi w domu to po co odczekiwać bo nie rozumiem?.....

ponieważ jadąca lodówka nie zawsze jest w pionie a tym bardziej płyn w agregacie.
~ niezalogowany
28 kwietnia 2013r. o 17:23
to jak powinno się transportować lodówkę i dlaczego powinno się odczekać te 3 godziny musi wyjaśnić sprzedający

jeżeli tego nie zrobił to jest oszustem
~Oszukani niezalogowany
28 kwietnia 2013r. o 18:30
Powiedział i tak zrobiliśmy stała nawet ponad 12 godzin,poprostu była zepsuta.
~obserwator niezalogowany
28 kwietnia 2013r. o 18:40
Kupując sprzęt AGD np. lodówkę zawsze zamawiam aby sprzedawca dostarczył mi go do domu, rozpakował i podłączył. to po pierwsze. Po drugie kupującego chroni zawsze prawo rękojmi, trzeba tylko posiadać rachunek, paragon ( dowód kupna towaru).
~wygrałem z media markt niezalogowany
29 kwietnia 2013r. o 7:38
~aa napisał(a):
~wygrałem z media markt w legnicy napisał(a): szanowni państwo , w naszym kraju nie ma już takiego czegoś jak gwarancja, owszem przeszedłem długą drogę od p. Sawickiego aż po salę sądową, i wygrałem sprawę po aż 3 latach ze sklepem - nie dla idiotów, pomimo iż telewizor był na gwarancji i był zepsuty sklep i jego serwis twierdził że nie widzi usterki, zatem po drodze właśnie trawiłem do rzecznika , potem inspekcja handlowa we wrocławiu ( beznadzieja nie wiem po co ten urząd jest ) a następnie na własny koszt wykonałem ekspertyzę niezależnego rzeczoznawcy koszt 1500 zł, ale sklep powołał swojego rzeczoznawcę - biegłego sądowego i poległ. tak więc sprawę wygrałem ale droga dłuuuga i męcząca aż 3 lata.

tak właśnie w Polsce jest - dziki kraj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

powiedz jeszcze jak sie zakonczylo finansowo- czy dostales pelny zwrot poniesionych kosztów ,braku mozliwosci korzystania z tv,ekspertyzy i koszty wyjazdow ? czy juz ci wyplacili pieniadze i co z telewizorem?

witam, tak dostałem pełny zwrot wraz z odsetkami a telewizor został oddany do sklepu, ale po miesiącu czasu zajrzałem do tego sklepu i ku mojemu zdziwieniu mój telewizor wystawiony był na sprzedaż oczywiście po dużo niższej cenie.

pytając sprzedającego o co chodzi, nie wiedział iż byłem jego właścicielem, powiedział cyt: żę telewizor jest używany i został zwrócony przez właściciela bo go nie zaakceptował itd... koniec
cyt.

zatem odradzam ten sklep w Legnicy. Brak kompetencji kierownictwa

czytałem w necie ,że na pomorzu sklepy tej sieci zostały ukarane wysoką grzywną przez UOKIK - ok 800 tyś zł właśnie za podobne przypadki jak mój.

pozdrawiam wszystkich i służę pomocą w razie reklamacji towaru na gwarancji !!!!!!!!!!!!!!!!

NIE DAJCIE SIĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2524
#Zwirz nieaktywny
29 kwietnia 2013r. o 8:29
-.- zawsze po takiej akcji można pójść do UOKiK i naskarżyć...

"Dajesz, Dajesz - nie przestajesz!"
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza