alter napisał(a): Tyldo proszę się zalogować wtedy z pewnością użyję odpowiedniej formy :)
pytanie?! Masz zamiar się licytować na zbrodnie? na okrucieństwo? w tej skali nie masz szans na porównania :)
~ napisał(a):
Bo historia była twoim konikiem ?? ?? Szkoda mojego czasu...
jeden napisał(a): Idąc dalej tym tropem jak mogli patrzeć na ludność polską Ukraińcy na Wołyniu? Czy nie tak jak my na Niemców tutaj?
alter napisał(a):jeden napisał(a): Idąc dalej tym tropem jak mogli patrzeć na ludność polską Ukraińcy na Wołyniu? Czy nie tak jak my na Niemców tutaj?
Może ty jakiś "literat" jesteś? bo twoje teorie z prawdą i historią to nie mają nic wspólnego!
Wołyń był tak samo ukraiński, jak polski! Liczne wioski były podzielone niejednokrotnie na pół, tak jak i rodziny, ale to właśnie ukraińcy wpadli na pomysł wymordowania swojej najbliższej polskiej rodziny! Swoje żony, dzieci! Więc bzdury wypisujesz nie mające nic wspólnego z prawdą.
jeden napisał(a):
Przypisywanie jedynie sobie wyłączności na prawdę to domena ludzi o nikłej zdolności do afirmacji zmiennej rzeczywistości, do komunikacji i do tolerancji.
O tym, że "Prawda MOJSZA jest a nie TWOJSZA", to wiemy od dawna z gazet i tv - i tych prawych i tych lewych.
Pytanie, czy ja jakiś LITERAT jestem, też trąci jakimś zabużańskim ostrożnym badaniem typa, ... przed daniem mu w gębę, chyba :)... Szkoda czasu tutaj tracić... Ja tu o systemie i geopolityce a on o rodzinie wołyńskich sąsiadów Jablonnyh, co w jego rodzinnych opowieściach nie giną... ot dwi kulturi sje spotkali....