~ napisał(a): ~ napisał(a): Ktoś napisał: Oj joj joj :D Nie gorączkuj się tak, bo ci żyłka pęknie :>
nie peknie. musialbys byc kims wiecej niz banderowskim (...) ;)
Eeee tam... Szkoda nerwów. Nawet twoich ;) Miłego dnia mimo wszystko ci życzę :) I trochę więcej empatii. To bardzo dobrze wpływa na ogólną kondycję. Fizyczną i psychiczną.
cynizm jest twoim drugim imieniem?
piszesz o empatii z punktu widzenia nacjonalisty ukraińskiego. Mi zarzucasz jej brak, a sam stawiasz znak równości pomiędzy uzbrojoną bandą bandery a polską biedotą wiejską wyrżniętą w pień.
Leży przede mną lista 96 osób z mojej rodziny. W tym 16 dzieci. Wyrżniętych przez UPA . Dalej będziesz p.....ł, ze ludobójstwo dokonane zostało na ziemianach i cyt.:"...Polakach .... często wioski złożone z osadników wojskowych"?
Twoi przodkowie gościu, polowali na nieuzbrojonych wieśniaków!
Ktoś napisał: Dwóch Polaków = trzy spojrzenia na pewne sprawy ;)
sorki, nie zauważyłem abym rozmawiał z Polakiem. Wiec, nie wiem o czym piszesz.
Ktoś napisał: Odgrzewanie zamierzchłych konfliktów z sąsiadami w imię nie wiem jakiej idei, chyba, aby mieć nad czym popłakać - to domena Bardzo Polska
widzisz no paneczku... Aby to zrozumieć, należałoby być Polakiem.
Dopóki żyją ludzie, którzy w wyniku ludobójstwa stracili najbliższych dopóty rana będzie krwawic.
Ktoś napisał: Czy ktoś zna jakieś obchody jakiegoś powstania albo jakiejś narodowej klęski uroczyście obchodzone w innym państwie?
Tak, znam. I?
Ktoś napisał: Nie porównujcie przesiedleń, które były konsekwencją "piwa" jakie Niemcy sobie sami nawarzyli rozpoczynając II wojne światową
Skorn, z całym szacunkiem, bo lubię Cię (...czytać). Polska tamtą wojnę przegrała. Kraj, który w wyniku wojny traci prawie połowę swojego terytorium nie ma prawa nazywać siebie zwycięskim.
Niemcy przegrali tylko tam, gdzie władzę przejęli sowieci. w 2/3 wyszli z wojny zwycięsko. Skutki tego widać dziś bardzo wyraźnie.
Trzeba wyjść z tego kłamstwa i przyznać wreszcie, że II Wojnę Światową Polska przegrała.
pozdrawiam
s