Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Pomocy!!! problem z suczką !!!

6894
#omo nieaktywny
15 grudnia 2013r. o 9:23
Spróbuj na http://dogomania.pl/ - może w dziale wychowanie lub behawior. Ewidentnie coś się z młodą dzieje, może jest lękliwa, a krzyk jeszcze wzmaga uczucie strachu.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~właściciel niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 9:29
Powtarzam, że wychowuje ją od początku tak samo. Jak była mała to nie krzyczałem na nią w ogóle, ale w takim wieku w jakim teraz jest nie powinno się tak dziać z tym sikaniem .
~Beata niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 9:39
Napisałeś że niedługo urodzi się wam dziecko-może to jest przyczyną tego pogarszającego się zachowania, psy wyczuwają nadejście nowej osoby w rodzinie i mogą to wziąść za zagrożenie-konkurencję. Czytałam o tym na necie- poczytaj.
~ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 9:43
A nie pomyślałeś by udać sie do weterynarze po porady?To chyba najprostsze rozwiązanie.
~ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 10:20
~ napisał(a): Nie dziwie się ,że psina się boi,nie trzeba się na biedaczkę wydzierać,co to znaczy "ochrzan" i "to normalne". to wcale nie jest normalne,poza tym ona wyczuwa złe emocje i9 to że jej nie chcesz "włascicielu" i dlatego się boi.Biedne zwierzę ,ze tez taki własciciel się jej trafił, to jest powód ,żeby ją oddać? !!! To ,ze sika ze strachu?!! Nie trzeba było sobie sprawiać psa ,to nie zabawka tylko na przyjemnosci ,to obowiązek i należy się dobrze zastanowić biorąc psa do domu a nie potem z byle powodu się pozbywać.Mój pies ma padaczkę,kupczy i wymiotuje pod siebie i go nie oddaję ani nie likwiduję.Pies czuje i rozumie i to jest straszne i podłe pozbywać się psa z powodu jego reakcji na krzyk i niechęc ,psa trzeba lubić a nie doprowadzać do tego ,zeby lał ze strachu.

Kużwa jak czytam takich doradców jak ty to mie nóż w kieszeni otwiera.
Facet prosi o porade , bo pies ma jakies dziwne odruchy - to go zaraz zrobią zwyrodnialcem bo podniósł głos na zwierzaka.
Ciekawe czy taki ,,wrażliwy" jesteś na człowieka? Wątpie , bo tacy skrajni obroncy zwierzat udają tylko dobrych ludzi a pewnie gdy widzisz jak sąsiada w klatce kilku małolatów oklepuje to głowe odwracasz i w nogi.
Mówisz ze twój pies ma padaczke, ss... pod siebie i wymiotuje??
No to musiałeś go ładnie traktować skoro jest teraz w takim stanie.

Zmoderowano 15.12.2013 godz.20:18 - powód: topposting (moderator)

Zastosowana autokorekta

~właściciel niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 10:32
Dzięki !!!
~ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 10:37
~ napisał(a): Kużwa jak czytam takich doradców jak ty to mie nóż w kieszeni otwiera.
Facet prosi o porade , bo pies ma jakies dziwne odruchy - to go zaraz zrobią zwyrodnialcem bo podniósł głos na zwierzaka.
Ciekawe czy taki ,,wrażliwy" jesteś na człowieka? Wątpie , bo tacy skrajni obroncy zwierzat udają tylko dobrych ludzi a pewnie gdy widzisz jak sąsiada w klatce kilku małolatów oklepuje to głowe odwracasz i w nogi.
Mówisz ze twój pies ma padaczke, sskupczy pod siebie i wymiotuje??
No to musiałeś go ładnie traktować skoro jest teraz w takim stanie.

Nie p;iernicz ,jak nie wiesz o co chodzi ,Psa wzięłam ze schroniska w Dłuzynie już z ta a chorobą,był bity i porzucony przez poprzedniego własciciela,nie chodził na jedną nogę,był pokaleczony z uszkodzonym okiem miedzy innymi,nikt nie dawał nadziei ,ze długo pozyje ,jest u mnie już ponad 10 lat,odzyskał władzę w nodze,jest cały czas leczony Amizepinem,jednak padaczka nie jest całkowicie uleczalna i zdarzaja się ataki ,trudno ,pies jest coraz starszy ,no i podczas tych ataków sa wymioty i inne takie sprawy ,nie jest to powód[dla mnie],aby się go pozbywać[choć liczni w stylu własciciela doradzają mi to ,ale niech sie wypchają].Kocham mojego psa i on takze nie widzi swiata poza mną,jest niewiarygodnie inteligentny,śpi w łóżku i jest traktowany jak członek rodziny,tak ,ze powstrzymaj swój jadowity ozór i milcz a nie obrazaj porzadnych ludzi. :/ :/ Dodam jeszcze ,ze jezeli pies zachowuje się nie tak to własciciel powinien się nad tym zastanowić i szukać przyczyny u lekarza a nie w pierwszym rzędzie rozwazać pozbycie sie psa,

Zmoderowano 15.12.2013 godz.20:20 - powód: topposting (moderator)
5134
#TOjsienka nieaktywny
15 grudnia 2013r. o 11:05
Mi też rozwalają uczucia tacy wielcy obrońcy zwierząt wiec wypociny w stylu że właściciel to jest zło konieczne a piesio może nawalić mu na łeb i powinno sie za to go głaskać to zostawię bez komentarza.
Albo nie,skomentuję-nie wyobrażam sobie jak musi walić w takim domu w którym pies może robić co chce czyli gdzie stanie tam się zleje albo na kupczy i nie mówcie mi że tak nie jest.
Mam psa ze schroniska miał półtora roku jak go wzięłam i na początku był spokój później też próbował tak pajacować ale szybko nauczył sie kto w domu rządzi i już tego nawet nie próbuje robić.

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMARaport BIK
REKLAMA BAU zaprasza