Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Pomocy!!! problem z suczką !!!

~ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 11:23
TOjsienka napisał(a): Mi też rozwalają uczucia tacy wielcy obrońcy zwierząt wiec wypociny w stylu że właściciel to jest zło konieczne a piesio może nawalić mu na łeb i powinno sie za to go głaskać to zostawię bez komentarza.
Albo nie,skomentuję-nie wyobrażam sobie jak musi walić w takim domu w którym pies może robić co chce czyli gdzie stanie tam się zleje albo na kupczy i nie mówcie mi że tak nie jest.
Mam psa ze schroniska miał półtora roku jak go wzięłam i na początku był spokój później też próbował tak pajacować ale szybko nauczył sie kto w domu rządzi i już tego nawet nie próbuje robić.

U śmierdzących leni to zawsze wali w domu,ale jak się posprząta po psie natychmiast to nic nie "wali" ,psa się kąpie i czesze i wtedy nie czuć wcale psiego zapachu w domu ,powtarzam śmierdzi u leniuchów i brudasów ,jedna pani trzyma kury w salonach [dosłownie],są tam drogie dywany,antyki itd i jest nieskazitelnie czysto i pachnąco ,dziś są możliwosci ,zeby odpowiednio posprzatać,ale jak ktoś jest cuchnacym leniem to po sobie nie posprzata a co dopiero po zwierzęciu,więc lepiej nie brać zwierzaka ,skoro nie może on być przyjacielem człowieka tylko ma być ciagle musztrowany i ma znać "swoje miejsce".Absurd i nie moze w takim razie być mowy o przyjażni ze zwierzakiem.Po co ci zwierzę ,skoro na niego krzyczysz i traktujesz jak coś gorszego i własciwie jak przedmiot?Mój pies jest moim przyjacielem i wcale na "głowę mi nie włazi",jest posłuszny i madry bez tresury i krzyku,mogę z nim rozmawiać jak z człowiekiem i w całości rozumie on mowę ludzką,.nie trzeba krzyczeć ,zeby pies pojął.Kiedyś miałam pieska ,który jadł przy stole,pił z filizanki ,zachowywał się przy stole o wiele lepiej niż niejeden człowiek,nawet nie nakruszył ani nie nachlapał.Ludzie niektórzy nic nie wiedza o psach i tak myślę ,że nie powinni ich mieć.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5134
#TOjsienka nieaktywny
15 grudnia 2013r. o 11:26
~ napisał(a):

Nie p;iernicz ,jak nie wiesz o co chodzi .........Dodam jeszcze ,ze jezeli pies zachowuje się nie tak to własciciel powinien się nad tym zastanowić i szukać przyczyny u lekarza a nie w pierwszym rzędzie rozwazać pozbycie sie psa,

Z tego co widzę to ty sama też nie wiesz o co chodzi właścicielowi to nie nie piernicz bo działa to w dwie strony na szczęście.
Właściciel nie założył tematu"Oddam psa w dobre ręce bo leje w domu" tylko"POMOCY!!!..... " więc raczej w pierwszym rzędzie nie chce się psa pozbyć tylko szuka rozwiązania problemu.

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 11:35
Napisał,że chyba będzie musiał się suczki pozbyć,tylko ciekawe w jaki sposób,jak to się czyta,a szczególnie ten wyraz p o z b y ć,to się kojarzy z czymś złym.

Zmoderowano 15.12.2013 godz.20:17 - powód: topposting (moderator)
5134
#TOjsienka nieaktywny
15 grudnia 2013r. o 11:45
~ napisał(a):
TOjsienka napisał(a): Mi też rozwalają uczucia tacy wielcy obrońcy zwierząt wiec wypociny w stylu że właściciel to jest zło konieczne a piesio może nawalić mu na łeb i powinno sie za to go głaskać to zostawię bez komentarza.
Albo nie,skomentuję-nie wyobrażam sobie jak musi walić w takim domu w którym pies może robić co chce czyli gdzie stanie tam się zleje albo na kupczy i nie mówcie mi że tak nie jest.
Mam psa ze schroniska miał półtora roku jak go wzięłam i na początku był spokój później też próbował tak pajacować ale szybko nauczył sie kto w domu rządzi i już tego nawet nie próbuje robić.

Po co ci zwierzę ,skoro na niego krzyczysz i traktujesz jak coś gorszego i własciwie jak przedmiot?

Jak ja kocham te komentarze :D Przepraszam Cię a gdzie ja napisałam że krzyczę i traktuję jak coś gorszego? :| :D
Nie musiała tego robić wystarczy ze wpadła na kilka dni koleżanka z W-cka która jest treserem w szkółce i przy tej okazji pokazała jak go grzecznie ustawić do pionu bo gadaj co chcesz ale pies musi znać swoją pozycję w domu.
Jak bym była taka wredna żeby maltretować to bym nie brała dorosłego kundeliniego ze schroniska tylko szczeniaka żeby się pobawić a jak urośnie to kopa za drzwi.Tak że nie rób z siebie też takiej matki Teresy.

~do właściciela niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 11:49
Jak widzisz tu pomocy nie dostaniesz.Sami dyzurni mądrzy.Podstawowe pytanie- pytałeś weterynarza lub tresera psów? Jeżeli nie to zamiast czytać bzdurne wpisy wszechwiedzących popytaj u fachowców.
5134
#TOjsienka nieaktywny
15 grudnia 2013r. o 11:50
~ napisał(a): Napisał,że chyba będzie musiał się suczki pozbyć,tylko ciekawe w jaki sposób,jak to się czyta,a szczególnie ten wyraz p o z b y ć,to się kojarzy z czymś złym.

DO WŁAŚCICIELA:
Jeżeli zamierzasz skorzystać z tych rad(a nawet nie rad tylko oskarżeń o najgorsze)to od razu możesz założyć temat oddam w dobre ręce czy coś takiego bo i tak już Cię zaszufladkowali.

~ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 12:03
TOjsienka napisał(a): Jak ja kocham te komentarze :D Przepraszam Cię a gdzie ja napisałam że krzyczę i traktuję jak coś gorszego? :| :D
Nie musiała tego robić wystarczy ze wpadła na kilka dni koleżanka z W-cka która jest treserem w szkółce i przy tej okazji pokazała jak go grzecznie ustawić do pionu bo gadaj co chcesz ale pies musi znać swoją pozycję w domu.
Jak bym była taka wredna żeby maltretować to bym nie brała dorosłego kundeliniego ze schroniska tylko szczeniaka żeby się pobawić a jak urośnie to kopa za drzwi.Tak że nie rób z siebie też takiej matki Teresy.

Nie robię z siebie żadnej Teresy ,tylko po prostu okropnie mnie to razi ,ze jak jest z psem ok ,to go własciciel jakoś toleruje a jak się okaze ,ze pies na coś zachoruje i nie da sie wyleczyć to od razu won,tutaj facet jeszcze nie wie czy psina z tego sikania wyjdzie a już postanowił ,ze jak nie przestanie sikać to będzie "musiał" jej się "pozbyć".Nie powinien był tego pisać bo w ten sposób siebie określił jako takiego ,który w przypadku ,gdy pies nie wyzdrowieje ,pozbędzie się go,co jest okropieństwem i stąd to "zaszufladkowanie" ,słuszne zresztą.

Zmoderowano 15.12.2013 godz.20:15 - powód: topposting (moderator)
5134
#TOjsienka nieaktywny
15 grudnia 2013r. o 12:12
Aaaaa dobra mi tam ganz egal

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu
REKLAMAKongres Miedzi