Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu
BolecFORUM Nowy temat

Pomocy!!! problem z suczką !!!

~@ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 15:11
Dość często zamieniają się role i piesek rządzi w domu. Pcha łeb na stół obwąchując jedzenie, bo mu wolno , pańcia pozwoliła. Szczeka na gości,że nie można porozmawiać a i zdarzają się tacy co pozwalają dosłownie wskoczyć na stół . I to jest mądre i prawidłowe :/ Osobiście unikam wizyt u takich osób , bo mnie mdli i nie jestem w stanie nawet nic przełknąć, bo nie mam zwyczaju jeść po psie, czy kocie.
A druga sprawa dość częsta w sklepach dla zwierząt "mamusia ci kupi ", a nawet "tatuś ci kupi " , jak dla mnie to to już czyste idiotyzmy .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Papuga niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 15:13
~ napisał(a): Pies w hierarchii domowej musi wiedzieć, że jest omegą a nie alfą!!!

I to by było na tyle w sporze o wyższości psich sików nad dzieckiem :> A wy, wilecy "obrońcy" zwierząt obejrzyjcie czasem program "Zaklinacz psów" , tam p. Cesar pokaże wam zdrowe myślenie na temat relacji :pies - człowiek :)
~@ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 15:13
I nauczcie się wreszcie dodawać wypowiedzi, a nie wszystko cytować jak leci, bo ciągacie za sobą metrowe ogony :>
~ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 15:19
~ napisał(a):
~Właściciel napisał(a):
Sory za brak odp. Czytaliśmy już i bierzemy to pod uwagę. Chyba raczej nie zostaje Nam nic innego niż czekanie na urodziny i obserwowanie psiaka.

...no i sprzątanie po nim.

No raczej tego nie uniknę :D
5134
#TOjsienka nieaktywny
15 grudnia 2013r. o 15:20
~@ napisał(a): Dość często zamieniają się role i piesek rządzi w domu. Pcha łeb na stół obwąchując jedzenie, bo mu wolno , pańcia pozwoliła.

Oooo fuuuu tym bardziej jak sobie pomyślę że sobie jajka wcześniej lizał albo suka się myła mając cieczkę (sorry za bezpośredniość) a po jedzeniu jeszcze wymyje pańci dziubaska z języczkiem po francusku. :|

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 15:22
Przesada,psinka boi się i sika przed wyjsciem na dwór,co to ma do dziecka ,jednocześnie nie bedzie dziecko i pies ze sobą aby zdarzyło się "ciapanie"w sikach,własciciel widzi i wie kiedy psina tak reaguje i ma czas posprzątać zanim dziecko zdązy tam przypełznąć powiedzmy,no i skoro jesteś przeciw bezstresowemu wychowaniu bo to psuje osobowość dzieci to czemu uważasz ,ze należy pyłki usuwać sprzed potomka [także usunąć psa]?Przeczysz sama sobie.Zostało już dawno udowodnione,że dzieci wychowujące się w domach gdzie jest zwierzatko jakieś ,wyrastają na dobrych i mądrych ludzi a nie na samolubów wokół których cały świat ma sie krecić i wszyscy mają się z drogi usuwać.

Zmoderowano 15.12.2013 godz.20:13 - powód: topposting (moderator)
5134
#TOjsienka nieaktywny
15 grudnia 2013r. o 15:27
~Papuga napisał(a):
~ napisał(a): Pies w hierarchii domowej musi wiedzieć, że jest omegą a nie alfą!!!

I to by było na tyle w sporze o wyższości psich sików nad dzieckiem :> A wy, wilecy "obrońcy" zwierząt obejrzyjcie czasem program "Zaklinacz psów" , tam p. Cesar pokaże wam zdrowe myślenie na temat relacji :pies - człowiek :)

Taaa też to oglądałam.Najczęściej są to psy rozpuszczone jak dziadowski bicz którym wolno robić co chcą i potem wchodzą właścicielowi na łeb że musi zaklinacza wołać bo dochodzi do tego że piesio śpi w łóżku a właściciel na podłodze.

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
~@ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 15:32
~ napisał(a):

Przesada,psinka boi się i sika przed wyjsciem na dwór,co to ma do dziecka ,jednocześnie nie bedzie dziecko i pies ze sobą aby zdarzyło się "ciapanie"w sikach,własciciel widzi i wie kiedy psina tak reaguje i ma czas posprzątać zanim dziecko zdązy tam przypełznąć powiedzmy,no i skoro jesteś przeciw bezstresowemu wychowaniu bo to psuje osobowość dzieci to czemu uważasz ,ze należy pyłki usuwać sprzed potomka [także usunąć psa]?Przeczysz sama sobie.Zostało już dawno udowodnione,że dzieci wychowujące się w domach gdzie jest zwierzatko jakieś ,wyrastają na dobrych i mądrych ludzi a nie na samolubów wokół których cały świat ma sie krecić i wszyscy mają się z drogi usuwać.

Nie chodzi mi o przestraszoną psinę :) Ale bardziej o bzdurne wypowiedzi ludzi , ale których zwierze jest ważniejsze od człowieka. Oczywiście jak najbardziej się zgadzam jeśli chodzi o wychowywanie się dziecka ze zwierzęciem, bo to potrafi zdziałać cuda i znam to z autopsji . Ale doskonale też wiem co znaczy chore dziecko, a szczególnie w dzisiejszych czasach gdy uzyskanie pomocy ze strony służby zdrowia graniczy z cudem. A niestety nie można powiedzieć , że psie siki są tylko pyłkiem i nie należy się obawiać gdy małe dziecko w nich się wyciepie. A posprzątanie po psie nim dziecko tym się zajmie , hm wychodząc na spacer z psem i dzieckiem , wystarczy odrobina wyobraźni jak to wszystko wygląda . No chyba, że ktoś ma służbę. Kochajmy nasze zwierzęta, opiekujmy się nimi okazując serce , ale nigdy nie stawiajmy ich ponad ludzi !!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza