Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Pomocy!!! problem z suczką !!!

~NarzeczonaŚmierci niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 12:14
~Własciciel napisał(a): Mam problem z półtora roczną suczką ... odkąd ją mamy jest ciąglę przestraszona, wszystkiego się boi, do tego jeszcze można się przyzwyczaić, ale co zaczęła ostatnio wyprawiać to masakra. Nie jest bita ani nic w tym stylu, czasem dostanie ochrzan, ale to normalne. Wołając ją na podwórko, kuca i zaczyna sikać w domu,raz pójdzie ciesząc się, a następny raz już sika. Wcześniej miała już problem z sikaniem, ale przestała. Wyraźnie się nasila to. Lada moment urodzi się nam dziecko, nie chcemy jej oddawać, ale jeżeli będzie tak dalej, będę musiał się jej pozbyć ...
Pisząc pozbyć to chyba oddasz do przytuliska?tak.Bo chyba nie przywiążesz w lesie?A to że pies się boi i sika to wina właściciela a nie pieska.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Właściciel niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 13:21
TOjsienka napisał(a): Mi też rozwalają uczucia tacy wielcy obrońcy zwierząt wiec wypociny w stylu że właściciel to jest zło konieczne a piesio może nawalić mu na łeb i powinno sie za to go głaskać to zostawię bez komentarza.
Albo nie,skomentuję-nie wyobrażam sobie jak musi walić w takim domu w którym pies może robić co chce czyli gdzie stanie tam się zleje albo na kupczy i nie mówcie mi że tak nie jest.
Mam psa ze schroniska miał półtora roku jak go wzięłam i na początku był spokój później też próbował tak pajacować ale szybko nauczył sie kto w domu rządzi i już tego nawet nie próbuje robić.
Popieram w zupełności !!!!!!!!!!!!!!!!
15 grudnia 2013r. o 13:35
Ludziska !!!!!!!! Jeżeli nie macie zamiaru "POMÓC" to proszę się nie wypowiadać na ten temat. Nie założyłem tego posta, aby się na nim sprzeczali ludzie. Szukam pomocy, aby było lepiej z moim psem i tyle. Nie czytam postów "oskarżających" itd. Byłem u weterynarza już pare razy. Prowadzi ją od początku i monituje. Po parunastu wizytach powiedział, że Ona taka jest, ale ja myślę, że coś musi być na rzeczy jeżeli Ona zmienia swoje zachowanie z dnia na dzień.
~Beata niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 13:46
~Beata napisał(a): Napisałeś że niedługo urodzi się wam dziecko-może to jest przyczyną tego pogarszającego się zachowania, psy wyczuwają nadejście nowej osoby w rodzinie i mogą to wziąść za zagrożenie-konkurencję. Czytałam o tym na necie- poczytaj.

Czytałeś właścicielu!
15 grudnia 2013r. o 14:02
Sory za brak odp. Czytaliśmy już i bierzemy to pod uwagę. Chyba raczej nie zostaje Nam nic innego niż czekanie na urodziny i obserwowanie psiaka.

Zmoderowano 15.12.2013 godz.20:14 - powód: topposting (moderator)
~ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 14:36
~Właściciel napisał(a):
Sory za brak odp. Czytaliśmy już i bierzemy to pod uwagę. Chyba raczej nie zostaje Nam nic innego niż czekanie na urodziny i obserwowanie psiaka.

...no i sprzątanie po nim.
~@ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 14:52
~Właściciel napisał(a):
TOjsienka napisał(a): Mi też rozwalają uczucia tacy wielcy obrońcy zwierząt wiec wypociny w stylu że właściciel to jest zło konieczne a piesio może nawalić mu na łeb i powinno sie za to go głaskać to zostawię bez komentarza.
Albo nie,skomentuję-nie wyobrażam sobie jak musi walić w takim domu w którym pies może robić co chce czyli gdzie stanie tam się zleje albo na kupczy i nie mówcie mi że tak nie jest.
Mam psa ze schroniska miał półtora roku jak go wzięłam i na początku był spokój później też próbował tak pajacować ale szybko nauczył sie kto w domu rządzi i już tego nawet nie próbuje robić.
Popieram w zupełności !!!!!!!!!!!!!!!!

I ja również . Mam zwierzęta , lubię je i opiekuję się nimi jak tylko najlepiej potrafię, ale jak widzę wypowiedzi psiarczyków i kociarek to aż mną nosi. Zastanówcie się co dla was ma większą wagę , dziecko czy pies. Być może można go wyleczyć i to byłoby wspaniale :) ale jeśli nie , to jak Wy to widzicie , dziecko ma się ciapać w sikach psa ? Bo z pewnością nieraz to się może zdarzyć, zdrowie dziecka odchodzi na drugi plan , bo przecież oddać psa to bestialstwo. Co do podnoszenia głosu , już wychowaliście bezstresowe społeczeństwo , teraz zróbcie to ze zwierzętami to jedni odrą was z wszystkiego, a drudzy wlezą na głowy i jeszcze oleją . Zwierzę nawet to najukochańsze musi wiedzieć co mu wolno a co nie i chyba nie robi się tego na zasadzie proszenia !!
~ niezalogowany
15 grudnia 2013r. o 15:03
Pies w hierarchii domowej musi wiedzieć, że jest omegą a nie alfą!!!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK