Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych
5134
#TOjsienka nieaktywny
1 marca 2014r. o 16:15
Nie wiem jak oni ,ale ja dziękuję i wzajemnie Pańciu. ;)

Moja chata skraju-ja nyczoho ne znaju
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Iza niezalogowany
1 marca 2014r. o 16:24
Prof. Witold Kieżun: Jestem zgodny ze wskazaniem Jana Pawła II, który mówił, że budowanie przyszłości musi zawsze odbywać się z pamięcią o przeszłości. Szczególnie o tej przeszłości, która stanowi dokumentację naszej patriotycznej postawy. Nie ulega wątpliwości, że poświęcenie Żołnierzy Wyklętych jest jednym z elementów naszej dumy narodowej. Oni pokazali, że w sytuacji beznadziejnej, w której nie było szans na zwycięstwo – choć panowało zakłamanie ze strony naszych sojuszników, którzy sugerowali, że możliwa jest jeszcze III wojna światowa – oni walczyli i wierzyli, że mogą odbudować autentyczną niepodległość. Ich działanie to olbrzymie poświęcenie, dokumentacja postawy patriotycznej, wiary w zwycięstwo Polski autentycznej, niepodległej, a nie Polski pod nowym zaborem sowieckim. Wyklęci to swego rodzaju legenda, która powinna być dobrze znana. Ci ludzie powinni być przedmiotem naszego wielkiego szacunku. ( ... )

Rozmowa z prof. Witoldem Kieżunem, ekonomistą, żołnierzem Armii Krajowej, uczestnikiem Powstania Warszawskiego.

http://www.stefczyk.info/publicystyka/opinie/prof-kiezun-wykleci-sa-niewygodni,9983601196#ixzz2uiGx2UOu

Pozdr.
10247
#TA nieaktywny
1 marca 2014r. o 16:38
Ja pier***ę! Ilu na tym forum jest komunistów!
211
skorn
1 marca 2014r. o 16:49
Pannazdzieckiem napisał(a): Kurewsko merytorycznie Młody

Otóż to, całkowicie przeciwnie niż ty, o kucharce nie wspominając. : )

Dopisane 01.03.2014r. o godz. 16:49:

TOjsienka napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a):

Aniołek dokop Mu :D

Słońce nie widzę sensu.

Wlej sobie nieco oleju do swojej pustej głowy. Wtedy możesz próbować. : )

<i>
2161
#fobiak nieaktywny
1 marca 2014r. o 17:05
TA napisał(a): Ja pier***ę! Ilu na tym forum jest komunistów!

musze tobie przypomniec
ze komunistow juz nie ma od 23 lat (jesli kiedykolwiek byli) jak w polsce ukazal sie komunista to od razu nazwano ulice jego imieniem. w boleslawcu komunista byl tylko kosiba. polska rzadza dzieci i wnuki nie tylko "wykletych" ale i tych ktorych chroni tabu, zajmuja najwazniejsze stanowiska panstwowe i maja w swoich rekach nawazniejsze instytuty. polityka antypolska jest propagowna wlasnie przez potomkow tych, ktorzy po wojnie wyciagali zardzewiale szabelki aby wysiekac wycienczonych polakow do reszty, mogli sie rzucuc na niemcow lub ruskich ale po co jak z tymi i z tymi kolaborowali podczas wojny, zreszta ich sie bali, napadali na bezbronnych i sie wyzywali.
a teraz wielcy bohaterzy, nalezy przestudiowac sobie czyny kazdego z "bohaterow" aby sie przekonac, ze to byli zwykli bandyci bez wykszatlcenia i kultury.
wlasnie jestesmy przez podobnych rzadzeni dlatego jest jak jest.
w boleslawcu nie mamy potomkow bandytow wiec nie musze nikogo przepraszac, jesli bym kogos urazil. ale mamy wiekszosc takich ktorzy chetnie pomagali nie tylko gierkowi, kiedy zwracal sie z prosba o pomoc. dzisiaj sie tego wstydza i zakrzykuja swoja przeszlosc ludzac sie tym, ze im ktos uwierzy.
~Iza niezalogowany
1 marca 2014r. o 17:34
fobiak napisał(a): ... polityka antypolska jest propagowna wlasnie przez potomkow tych, ktorzy po wojnie wyciagali zardzewiale szabelki aby wysiekac wycienczonych polakow do reszty, mogli sie rzucuc na niemcow lub ruskich ale po co jak z tymi i z tymi kolaborowali podczas wojny, zreszta ich sie bali, napadali na bezbronnych i sie wyzywali. ...

Jest coś w tym, co piszesz.
http://wpolityce.pl/artykuly/50190-konferencja-stowarzyszenia-koliber-czy-armia-ludowa-zasluguje-na-aleje-swojego-imienia
Pozdr.
3812
#antykomercjalista nieaktywny
1 marca 2014r. o 17:57
fobiak napisał(a):
TA napisał(a): Ja pier***ę! Ilu na tym forum jest komunistów!

musze tobie przypomniec
ze komunistow juz nie ma od 23 lat (jesli kiedykolwiek byli) jak w polsce ukazal sie komunista to od razu nazwano ulice jego imieniem. w boleslawcu komunista byl tylko kosiba. polska rzadza dzieci i wnuki nie tylko "wykletych" ale i tych ktorych chroni tabu, zajmuja najwazniejsze stanowiska panstwowe i maja w swoich rekach nawazniejsze instytuty. polityka antypolska jest propagowna wlasnie przez potomkow tych, ktorzy po wojnie wyciagali zardzewiale szabelki aby wysiekac wycienczonych polakow do reszty, mogli sie rzucuc na niemcow lub ruskich ale po co jak z tymi i z tymi kolaborowali podczas wojny, zreszta ich sie bali, napadali na bezbronnych i sie wyzywali.
a teraz wielcy bohaterzy, nalezy przestudiowac sobie czyny kazdego z "bohaterow" aby sie przekonac, ze to byli zwykli bandyci bez wykszatlcenia i kultury.
wlasnie jestesmy przez podobnych rzadzeni dlatego jest jak jest.
w boleslawcu nie mamy potomkow bandytow wiec nie musze nikogo przepraszac, jesli bym kogos urazil. ale mamy wiekszosc takich ktorzy chetnie pomagali nie tylko gierkowi, kiedy zwracal sie z prosba o pomoc. dzisiaj sie tego wstydza i zakrzykuja swoja przeszlosc ludzac sie tym, ze im ktos uwierzy.

:D :> coż fobiak, kłamiecie coś tutaj, kręcicie. ???
http://www.bolec.info/index.php?op=forum&forum=9&act=showtopic&topic=64189
W tym oto temacie, do którego link podaję, piszecie fobiaku na stronie 14 tak: "chlopcze, volksliste podpisywali w czasie wojny a komunista jestem od 3 lat to co mam tobie pokazac, konstytucja gwarantuje mi wolnosc pogladow wiec jestem komunista bo ta ideologia jest mi blizsza wiec co mam tobie udowodnic, moje przekonania?..". Więc jak to jest, nie ma tych komunistów czy są? A może tylko fobiak jest jeden? Jeśli jest jeden, może trzeba go specjalną ochroną objąć..bo jest tylko jeden
:D :D :D.

Dopisane 01.03.2014r. o godz. 17:57:

...p.s. a może by tak jakąś ulicę w Bolesławcu nazwać imieniem fobiaka ;) :] :D

...Ale synowie ziemi nocą się zgromadzą śmieszni karbonariusze spiskowcy wolności będą czyścili swoje muzealne bronie przysięgali na ptaka i na dwa kolory...Z.H.
11640
#amgen nieaktywny
1 marca 2014r. o 17:59
Nie rozumiem tylko dlaczego orędownicy pamięci wyklętych samowolnie naklejają na drzwi naszych domów swoje emblematy na folii samoprzylepnej (która b. trudno odkleić), dopuszczając się tym samym wandalizmu.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza