antykomercjalista napisał(a):
:D :> coż fobiak, kłamiecie coś tutaj, kręcicie. ???
http://www.bolec.info/index.php?op=forum&forum=9&act=showtopic&topic=64189
W tym oto temacie, do którego link podaję, piszecie fobiaku na stronie 14 tak: "chlopcze, volksliste podpisywali w czasie wojny a komunista jestem od 3 lat to co mam tobie pokazac, konstytucja gwarantuje mi wolnosc pogladow wiec jestem komunista bo ta ideologia jest mi blizsza wiec co mam tobie udowodnic, moje przekonania?..". Więc jak to jest, nie ma tych komunistów czy są? A może tylko fobiak jest jeden? Jeśli jest jeden, może trzeba go specjalną ochroną objąć..bo jest tylko jeden
:D :D :D.
Dopisane 01.03.2014r. o godz. 17:57:...p.s. a może by tak jakąś ulicę w Bolesławcu nazwać imieniem fobiaka ;) :] :D
no przeciez tu nie leje wody
napisalem wyraznie, ze jestem komunista od 4-ch lat musialem zaktualizowac
ogladnalem sobie ten filmik o gl
i co wylapalem:
1. "władze warszawskiej PO ogłosiły, że rozważą częściową dekomunizację nazw ulic Warszawy, ale z zastrzeżeniem, że niezmienione pozostaną nazwy upamiętniające tych, którzy zginęli w czasie wojny."
jesli tak to po wojnie juz gl chyba nie istniala, wiec chyba sie nie uda
2. termin faszysta w odniesieniu do polaka jest zmyslanka, na nich wtedy mowili hitlerowcy
polakom faszyzm w tamtych czasach zwisal, nawet nie wszyscy wiedzieli z czym sie to je, nawet ak wydawala wyroki za wspolprace z niemcami ale nie za faszyzm, polacy wspolpracowani z niemcami nie z powodow ideologicznych.
3. plan powstania warszawskiego w rezyserii gl byl o wiele madrzejszy od pozniejszych w gettcie i warszawski, bo oszczedzal ofiary polakow, no i jesli to byl plan gl czyli ak musialo go ukrasc. opanowac wodociagi, gazociagi, telefonike i oszczedzic warszawskie dzieci, czyz to nie byl piekny plan.
4. "chlopi razem z policja napadali na oddzialy gl" tutaj ktos sie przejechal po chlopie polskim, jesli chodzi o policje to pracowala dla niemcow i ma polska krew na rekach, do dzisiaj nikt sie nie bierze za rozliczenie jej (ipn sie boi o prawde)
5. w dawnych podrecznikach do historii (w szkolach) nic nie ma o partyzantkach, sa tylko wspomniane rozne ugrupowania, wiec facio leje wode mowiac, ze za prl-u uczono w szkolach, byly rozne ksiazki o wszystkich partyzantkach ale kogo to interesowalo, chyba tych co napisali je sami. za prl- nie uczono historii, wspominano tylko, ze cos takiego bylo. nic nie wiem o gl jak i o al bo nic nie bylo a murzynka bambo do dzisiaj znam na pamiec. bandytami zaczalem sie interesowac dopiero wtedy jak ipn i zdzisio zaczeli opluwac moj boleslawiec.
6 pani v-ce z filmu mowi, ze zadna merytoryka sie nie liczy, ze nic sie nie liczy, ze zacznie przekonywac male dzieci bo starszym to zwisa i ze podstepem dokonuja zmian lub stawiaja pomniki.
i tu jest blad w mysleniu
Zmoderowano 01.03.2014 godz.19:27 - powód: błąd cytowania (moderator)