Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych
2161
#fobiak nieaktywny
5 marca 2014r. o 14:18
~ napisał(a): Każda twoja kolejna wypowiedż utwierdza mnie w przekonaniu że wiedzę historyczną czerpiesz z ,,Czterech pancernych i pies"Przyznaj się,urwało się czerwone koryto i żal pozostał?

a no urwalo sie urwalo... ja swojej historycznej wiedzy nie czerpie ja ja mam jesli chcesz mnie porownac do socjalistcznych zlodziei z poprzedniego systemu to mozesz, czuje sie zaszczycony bo oni tak narodu nie okradali jak w obecnym systemie. ja inaczej widze to co wy wszyscy widziec chcecie i dlatgo nie pasuje tobie do tego czym cie karmia media. jesli czytasz narodowcow w rownoleglym temacie to przypomnij sobie co tam jednemu z uzytkownikow opowiada kolega oficer.... gdyby wybuchla wojna to oni by uciekli do lasu bo nie maja czym walczyc.... tylko ten koles oficer nie wzial pod uwage, ze wrog by ten las wycial w pien w ciagu 2 dni przy dzisiejszej technice lub by go spalili w przeciagu 2 godzin razem z partyzantami polskimi.
a tak swoja droga to prawnie ten ruch narodowcow powinien zostac zabroniony,
z tego powodu ze posluguja sie haslem "smierc wrogom ojczyzny"
w polsce, wyroki smierci sa zabronione, kara smierci zniesiona, wiec oni lamia prawo polskie, kazda niewykryta zbrodnie mozna przypisac narodowcom. z drugiej strony nie zdefiniowali wroga ojczyzny, konstytucja jest dla wszystkich obywateli polskich bez wzgledu na to czy sa wrogami ojczyzny czy nie. wrogami ojczyzny zajmuja sie inne polskie sluzby i narodowcom nie powinno sie oddawac narzedzi w lapy bo powaznie moga uwierzyc, ze tylko oni sa polakami.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mir.ko niezalogowany
5 marca 2014r. o 14:18
wrzuc cos z tej kroniki kalisza. poczytamy jak to reprezenatywna grupka antysemitow swiadczy za całe państwo. chciałbym wiedzieć w której to partii na przełomie 20 lat była sama elita skoro wybierał naród.
2161
#fobiak nieaktywny
5 marca 2014r. o 14:21
~mir.ko napisał(a): wrzuc cos z tej kroniki kalisza. poczytamy jak to reprezenatywna grupka antysemitow swiadczy za całe państwo. chciałbym wiedzieć w której to partii na przełomie 20 lat była sama elita skoro wybierał naród.

ano masz, 45 sekund to trwalo
" 1542 - W mieście wybuchły ekscesy antyżydowskie. Tłum wdarł się do synagogi i sprofanował rodały Tory (Pięcioksięgu). Król przesłał ostrzeżenie wobec miasta, że w przypadku powtórzenia się podobnych rozruchów władze miejskie będą musiały zapłacić karę w kwocie 2 000 grzywien.
- Wzrosła liczba ludności żydowskiej wskutek napływu uchodźców z Pragi czeskiej. Pewna liczba Żydów przybyła także z Węgier."
~mir.ko niezalogowany
5 marca 2014r. o 14:25
łał, papre papierów poleciało w góre z nerwów . normalnie zawiało wizją obozów i paleniem żydami w piecach. to cała historia antysemityzmu w kraju czy są z innych wieków jakieś wieści ?
2161
#fobiak nieaktywny
5 marca 2014r. o 14:32
po przewrocie majowym odstapili od rogi demokratycznej, wybrali dyktature i mianowania przez prezydenta
pozniej zniesli wybory, jakies tam wyborki byla na litwie i w lodzi ale to na niskim szczeblu regionalnym

Dopisane 05.03.2014r. o godz. 14:32:

no sa ale ja sie tym nie zajmuje, jest tez duzo materialow w rowniez literaturze,
~ niezalogowany
5 marca 2014r. o 14:45
fobiak napisał(a):
~ napisał(a): Każda twoja kolejna wypowiedż utwierdza mnie w przekonaniu że wiedzę historyczną czerpiesz z ,,Czterech pancernych i pies"Przyznaj się,urwało się czerwone koryto i żal pozostał?

a no urwalo sie urwalo... ja swojej historycznej wiedzy nie czerpie ja ja mam jesli chcesz mnie porownac do socjalistcznych zlodziei z poprzedniego systemu to mozesz, czuje sie zaszczycony bo oni tak narodu nie okradali jak w obecnym systemie. ja inaczej widze to co wy wszyscy widziec chcecie i dlatgo nie pasuje tobie do tego czym cie karmia media. jesli czytasz narodowcow w rownoleglym temacie to przypomnij sobie co tam jednemu z uzytkownikow opowiada kolega oficer.... gdyby wybuchla wojna to oni by uciekli do lasu bo nie maja czym walczyc.... tylko ten koles oficer nie wzial pod uwage, ze wrog by ten las wycial w pien w ciagu 2 dni przy dzisiejszej technice lub by go spalili w przeciagu 2 godzin razem z partyzantami polskimi.
a tak swoja droga to prawnie ten ruch narodowcow powinien zostac zabroniony,
z tego powodu ze posluguja sie haslem "smierc wrogom ojczyzny"
w polsce, wyroki smierci sa zabronione, kara smierci zniesiona, wiec oni lamia prawo polskie, kazda niewykryta zbrodnie mozna przypisac narodowcom. z drugiej strony nie zdefiniowali wroga ojczyzny, konstytucja jest dla wszystkich obywateli polskich bez wzgledu na to czy sa wrogami ojczyzny czy nie. wrogami ojczyzny zajmuja sie inne polskie sluzby i narodowcom nie powinno sie oddawac narzedzi w lapy bo powaznie moga uwierzyc, ze tylko oni sa polakami.

Propagowanie systemu totalitarnego też jest prawnie zabronione...ale ty zaraz odpowiesz że ZSRR to nie totalitaryzm
2161
#fobiak nieaktywny
5 marca 2014r. o 14:55
pewnie, ze odpowiem, bo w moich wypowiedziach nie znajdziesz "zssr" moje wypowiedzi glownie obejuja rys historyczny 1939- 1949, nigdzie nie napisalem, ze mi za ruskimi teskno ale napisalem, ze byl okres w ktorym bez nich bysmy nie przezyli

Dopisane 05.03.2014r. o godz. 14:55:

obejmuja*
211
skorn
5 marca 2014r. o 15:11
fobiak napisał(a): "z konstytucji kwietniowej

"Art. 16.

(1) Wybór Prezydenta Rzeczypospolitej odbywa się w sposób następujący:
(2) Kandydata na Prezydenta Rzeczypospolitej wybiera Zgromadzenie Elektorów.
(3) Ustępującemu Prezydentowi Rzeczypospolitej służy prawo wskazania innego kandydata.
(4) Jeżeli ustępujący Prezydent Rzeczypospolitej z tego uprawnienia skorzysta, wyboru Prezydenta Rzeczypospolitej dokonają obywatele w głosowaniu powszechnem z pomiędzy dwóch kandydatów: Zgromadzenia Elektorów i ustępującego Prezydenta Rzeczypospolitej.
(5) Jeżeli ustępujący Prezydent Rzeczypospolitej oświadczy, że nie zamierza skorzystać z prawa wskazania kandydata albo w ciągu siedmiu dni od dokonanego przez Zgromadzenie Elektorów wyboru nie wskaże innego kandydata i nie zarządzi głosowania powszechnego — kandydat Zgromadzenia Elektorów uznany będzie za obranego na Prezydenta Rzeczypospolitej."

Z pewnościa był czas na takie ceregiele w czasie wojny i na terytorium innego państwa. Skoro tak bardzo trzymasz sie litery prawa, co powiesz na to:

"17 września bez określonego w prawie międzynarodowym wypowiedzenia wojny zaatakowała Polskę również Armia Czerwona."

Polska została zaatakowana bezprawnie, więc wojna była nieważna.

Na marginesie, dziś rocznica, którą pewnie radośnie świętujesz: http://prawy.pl/historia/5187-74-lata-temu-stalin-zatwierdzil-decyzje-o-rozstrzelaniu-polskich-jencow

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza