Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

2161
#fobiak nieaktywny
14 września 2014r. o 19:03
alter napisał(a):

Zbrodnie ludobójstwa dokonane przez Niemcy hitlerowskie, zostały przez społeczeństwo międzynarodowe rozliczone, a winni ich dokonania zostali przykładnie ukarani. Dlaczego zatem zbrodnie Stalina i jego katów - jak opisanego Błochina - którzy nigdy nie stanęli przed wymiarem sprawiedliwości, nie zostały dotąd rozliczone? "

gdybys nalal sobie troche oleju na glowe to bys nie wstawial bzdetow bo bys wiedzial o tym, ze:
1. zbrodni sie nie rozlicza
2. zbrodnie nie ulegaja przedawnieniu

kary za zbrodnie sa symboliczne i karze sie jednego lub kilku zbrodniarzy aby pokazac oburzenie i przypisac niektorym cala odpowiedzialnosc a pozostalych zbrodniarzy uchronic, rozgrzeszyc, poddac resocjalizacji. za masowe dokonanie zbrodni nigdy nie odpowiada masa.

dokonane zbrodnie po czasie trafiaja do historii i tam zostaja na zawsze
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
9176
kc
14 września 2014r. o 19:05
~Ku Twej wiedzy napisał(a): Moje pozorne odejście z Bolec.info związane jest z Twoim chamstwem i niczym więcej.

Twoje pozorne odejście z Bolec.info jest raczej związane z czym innym, ale żeby się do tego przyznać musiałbyś być uczciwym, szczerym i dobrym człowiekiem.
~ niezalogowany
14 września 2014r. o 19:06
~Ku Twej wiedzy napisał(a): Trzeba Ci wiedzieć Drogi Poeto , że autor tego tekstu jest wakcynologiem i byłym wykładowcą uniwersyteckim, zajmującym się obecnie ( jako , że emeryt ) publicystyką. Napisał w życiu więcej , niż Ty przeczytałeś. Jeśli mam szukać w życiu jakiś autorytetów , to wolę Mądrych Ludzi , niż urzędników na posadach ... obojętnie jakiemu panu służą. Moje pozorne odejście z Bolec.info związane jest z Twoim chamstwem i niczym więcej. Miłego wieczoru Wam życzę :)

Panna opowiedz nam jak tam ci było .Cała rodzina ryczała jak bobry ,czy tylko ty :D

Rosyjski konwój złożony z około 200 ciężarówek wjechał na Ukrainę. Pierwsze dotarły już do opanowanego przez separatystów Ługańska. Jak donosi rosyjska agencja Itar-Tass, ludność miasta przywitała konwój "entuzjastycznie". Rzecznik ukraińskiej Rady Bezpieczeństwa Narodowego i Obrony (RBNiO) Andrij Łysenko oznajmił, że transport nie był uzgodniony z władzami kraju i przekroczył granicę bez odpowiednich formalności.

- Kiedy konwój wjechał do Ługańska, ludzie entuzjastycznie witali ciężarówki. Machali, a wiele osób nie mogło powstrzymać łez - donosi reporter państwowej agencji prasowej
~majętny Stef niezalogowany
14 września 2014r. o 19:26
alter napisał(a):

Zbrodnie ludobójstwa dokonane przez Niemcy hitlerowskie, zostały przez społeczeństwo międzynarodowe rozliczone, a winni ich dokonania zostali przykładnie ukarani. Dlaczego zatem zbrodnie Stalina i jego katów - jak opisanego Błochina - którzy nigdy nie stanęli przed wymiarem sprawiedliwości, nie zostały dotąd rozliczone? "

Już ci mówię jak rozliczono zbrodnie hitlerowskie -

1. Więźniowie obozów dostali kilkaset euro bądź marek odszkodowania jednorazowo
2. Naukowcy hitlerowscy zostali zaanektowani przez USA i ZSRR
3. Niektórzy zażyli cyjanek w więzieniu
4. Niektórzy uciekli do Argentyny
5. Kilku powieszono aby gawiedź miała radochę.
6. Zbrodnie niemieckie nazywamy teraz nazistowskimi
7. Mamy polskie obozy śmierci

Jak rozliczono zbrodnie ZSRR

1. Nie rozliczono bo większość to byli żydzi i należy mówić że to ruscy aby podtrzymywać błędne wyobrażenie
2. Putin kazał pokazać w TV rosyjskiej film o Katyniu, co było w pewnym sensie przyznaniem się Rosji ,ale to za mało dla naszych rządzących
3. Zbrodni ZSRR nie nazywamy zbrodniami komunistycznymi tylko Rosyjskimi, odwrotnie jak z hitlerowskimi gdzie są to nazistowskie zbrodnie a nie niemieckie
4. Mamy przyjaciół gruzinów którzy mają bohatera Stalina
5. Mamy przyjaciół którym Chruszczow dał Krym i któremu są wdzięczni

Jak rozliczono zbrodnie PRL w szczególności UB

1. Nie rozliczono bo większość dowództwa to byli żydzi
2. Dano dodatki do emerytur żydom wypędzonym z PRL
3. Dano dodatki do emerytur żydom którym Niemcy zniszczyli majątek w wojnie

Jak rozliczono zbrodnie UPA -

1. Nie rozliczono
2. To były tylko czystki etniczne
3. Pierwsi im przebaczyliśmy (rząd przebaczył)
4. Nie oczekujemy przeprosin
5. Chociaż kult UPA na Ukrainie rośnie w siłę my udajemy że to nasi przyjaciele

Alter czyta książki i myśli że jest mądry.
Ale Hitler i Stalin też czytali książki, Hitler nawet jedną napisał ;)
10114
#alter nieaktywny
14 września 2014r. o 19:34
~majętny Stef napisał(a):
Alter czyta książki i myśli że jest mądry.
Ale Hitler i Stalin też czytali książki, Hitler nawet jedną napisał ;)

Przeczytałem tysiące książek, co z pewnością ma wpływ na mój światopogląd. Przeczytałem tysiące wierszy, co z pewnością ma wpływ na ukształtowanie mojej emocjonalności, moich uczuć, oraz osobiste odbieranie świata. Wcale nie uważam się za najmądrzejszego, jednak nad takimi osobami, jak ty mam wyraźną przewagę. Stać mnie na dystans, autorefleksję, oraz inteligentną elastyczność i perspektywę spojrzenia :) Wasze złośliwości są mi obojętne, nic dla mnie nie znaczą, chyba że waszą słabość :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
2900
#falco nieaktywny
14 września 2014r. o 19:45
hehehe...dobre :D
''wasze słabości'' !

gdyby ludzie nie czytali twoich wcześniejszych wpisów,oceniania innych i ich obrażania ,może i by uznali cie za faktycznie taką osobę jaką opisujesz
na razie to cholernie ci do niej daleko a pisanie o tym czego ty to nie masz ,czego to nie przeczytałeś to tylko puste pitolenie w klawiszki...
jak dotąd nadal ci najlepiej wychodzi ''kopiuj-wklej'' bo do ''majętnemu Stefowi'' nie dorastasz do pięt w wyciąganiu własnych wniosków i umiejętności przekazania ich innym...

musisz nad sobą jeszcze długo pracować a może coś z tego wyjdzie...z naciskiem na ''może'' :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~majętny Stef niezalogowany
14 września 2014r. o 19:46
alter napisał(a): ... oraz osobiste odbieranie świata.

Subiektywne odbieranie świata zewnętrznego wcale nie musi być prawdą dla wszystkich.
I nie jest "prawdą", którą próbujesz nam tu narzucić.

Te wszystkie 1000 książek jest niczym przy matematyce i logice.
W 2008 roku mieliśmy kryzys ale wszyscy jeszcze kilka miesięcy wcześniej śmiali się z takich przepowiedni o kryzysie.
Dużo ludzi w Polsce brało kredycik z wykorzystaniem taniutkiego Franeczka :D

To jest właśnie ta wyższość matematyki i logiki nad subiektywnymi odczuciami ;)

Zawsze w tym temacie staram się wypowiadać logicznie, porównując pewne wydarzenia albo analizować słowa propagandy.
Ty lecisz na subiektywnych odczuciach a reszta leci na samogonie siedząc w kufajce, twoim zdaniem :)
10114
#alter nieaktywny
14 września 2014r. o 19:51
~majętny Stef napisał(a):
alter napisał(a): ... oraz osobiste odbieranie świata.

Subiektywne odbieranie świata zewnętrznego wcale nie musi być prawdą dla wszystkich.

Dokładnie tak! Więc pohamuj swoje zapędy, oraz propagowanie wrogiej prorosyjskiej propagandy, fałszywej interpretacji faktów historycznych :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
REKLAMAMrowka zaprasza