Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMARaport BIK
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

~virgo niezalogowany
16 listopada 2014r. o 22:05
Skopiowałam wypowiedź - komentarz , dotyczący wypowiedzi Sorosa :
"duch prawdy 16 listopada 2014 20:07:03

Pierwsze zdanie to prawda.Stary Żyd ma rację.Putin to świetny strateg.Wykorzystał konflikt Izraelsko-amerykańsji przeciwko tym od Mekki i Medyny.(destabilizacja Bliskiego Wschodu).Tego Żydzi nie przewidzieli,angażując ogromne środki w tę wojnę.Nie można walczyć ze wszystkimi ,bo to wróży klęskę.Tu Putin się wyróżnił.(Podsatawowym błędem strategicznym jest nie docenić przeciwnika)."

Z tego wynika , iż moje uznanie dla Putina jako stratega , podziela również Soros :D Nie znamy się osobiście :P ale wszystko przed nami :P
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~virgo niezalogowany
16 listopada 2014r. o 22:15
http://www.biztok.pl/biznes/soros-rosja-jest-panstwem-mafijnym-a-unia-europejska-poniosla-porazke_a18768

Link , jako uzupełnienie wyżej przytoczonego komentarza
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
16 listopada 2014r. o 22:21
Niech Cię ręka boska broni przed poznaniem tego s...iela , Droga Niewiasto :*

Ziemia Bolesławiecka , Drogi Papugo i mam nadzieję , że nasz lokalny oligarcha ... Janek Kanister , jak mawia Benek, nie będzie chciał ... więcej mieć :D

Twój ruch Janek :)

Dobranoc :)

Zastosowana autokorekta

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Iza niezalogowany
16 listopada 2014r. o 23:49
Fajne romansidło oglądałam, ale wracam do tematu. :)

To tak na dwoje babka wróżyła, patrząc na to co się dzieje z ceną ropy, Amerykańce znaleźli sposób na Putina i wpuścili go na ukraińską minę, a teraz rozgrywają temat ( Soros daje ostrogę w bok UE ) lub - jak sądzi Virgo- Putin wykorzystał bajzel na Bliskim Wschodzie i sięgnął po Ukrainę.
Zobaczymy :D

Dobrej nocy :)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
17 listopada 2014r. o 7:48
~Iza napisał(a): Fajne romansidło oglądałam, ale wracam do tematu. :)

A momenty były ? :D

Kluczem do zrozumienia jest właśnie Syria i Iran. Tam jest od cholery ropy i gazu. Ponoć więcej niż u Ruskich. Wyhodowany za pieniądze amerykańskiego podatnika ISIL rozwala właśnie Syrię i Ruscy niestety nic na to już nie mogą poradzić. Pozostaje otwarty konflikt , a to się może skończyć Światową. Ciężka sprawa :|

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~Iza niezalogowany
17 listopada 2014r. o 17:05
:D

Bo ludkowie chcieli mieć Dubaj a wyszła Somalia :|

No, ale dzisiaj był piękny dzień.

:)
~ niezalogowany
17 listopada 2014r. o 17:35
Interesujący wywiad!

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Igor-T-Miecik-Kazdego-Rosjanina-krew-zalewa-gdy-slyszy-ze-Odessa-jest-ukrainska,wid,17036867,wiadomosc.html?ticaid=113d22
~ niezalogowany
17 listopada 2014r. o 17:43
... a tutaj ostatni akapit :)

"W Pana książkach o Rosji jest dużo smutku, ciemnych barw, beznadziei. Nie ma miejsca na nutę optymizmu?

To smutny kraj. Zawsze gdy jeździłem na długie delegacje do Rosji, leciałem jak na skrzydłach, ale pod koniec pobytu byłem szczęśliwy, że wracam do Polski. Z czego to wynikało? Rosja jest przytłaczająca. Przytłacza nie tylko architektura. Wszędzie nad głową wisi ciężkie, ołowiane niebo. Zewsząd słychać sentymentalne pieśni, ale każda jest smutna, o nieszczęśliwej miłości, zdradzie, samotności, tęsknocie i śmierci. Trzeba szybko wracać, żeby zachować zdrowe zmysły. "

REKLAMAEfekt-Okna zaprasza