Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMARaport BIK
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
16 listopada 2014r. o 19:20
~majętny Stef napisał(a): ...
* Dlaczego wszystkie polskie media, zarówno lewicowe, prawicowe i tzw. niezależne nawet nie raczyły zauważyć tego, na pewno ważnego, wydarzenia? Na żadnej stronie blogów w polskim Internecie nie ma nawet wzmianki o oświadczeniu Sekretarza Generalnego ONZ. Jedynie na stronie Piotra Beina ukazała się informacja o artykule Agencji Noworosji pt. „Państwa Ukraina nie ma i nigdy nie było”:

No właśnie :) Piotr Bein , podobnie , jak mój idol, dr Jaśkowski stawiają qurewsko trudne pytania. Oczywiście , żadna oficjalna propaganda nie będzie się nawet starała na nie odpowiadać. Niech Lemingi żyją nadal w błogiej świadomości zielonej wyspy na oceanie ogólnoświatowego kryzysu. Niech głupki/doktoranci szukają ruskich szpiegów. Niech się Ludzie między sobą żrą . Takimi łatwo jest rządzić :)

A nie wiem , czy widziałeś Stefan Beina , jak opowiada o obozach Fema w Stanach ?

~ napisał(a):

Przestań siać nienawiść! Przestań wspierać agresję Putina! Przestań kłamać separatysto! Już dawno powinieneś zostać zablokowany, za treści godzące w dobre imię naszej Ojczyzny. Gdzie ty się urodziłeś?

A Ty , głupi klakierze systemu skąd się wziąłeś ? :) Podaj chociaż imię ... obrońco dobrego imienia Polski :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
2900
#falco nieaktywny
16 listopada 2014r. o 19:21
dobra ,dobra...głosowałeś?...tylko bez ściemy :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~majętny Stef niezalogowany
16 listopada 2014r. o 19:23
~ napisał(a): Tekst Memorandum Budapeszteńskiego

Co jest ważniejsze - prawo ONZ czy Memorandum Budapesztańskie?
4335
16 listopada 2014r. o 19:24
No pewnie :D Po dwudziestej pierwszej powiem na kogo :) Ale Ci, co czytają moje posty wiedzą już :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
16 listopada 2014r. o 19:27
grzeczny ''chłopczyk'' :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
16 listopada 2014r. o 19:37
Chamski chłopczyk , Drogi Papugo :)

Miałbym pytanko do Kolegów ... anty separatystów , co to Putlera lada chwila o zbrodnie przeciw ludzkości oskarżą ... czy Koledzy wiecie , czym jest idea Wielkiej Teorii Unifikacji ? Jako , że matury nie mam , to wiedzy szukam u mądrzejszych od siebie :)

Twój ruch Alterowicz :D To tylko szachy :)

2161
#fobiak nieaktywny
16 listopada 2014r. o 19:57
~ napisał(a):

Przestań siać nienawiść! Przestań wspierać agresję Putina! Przestań kłamać separatysto! Już dawno powinieneś zostać zablokowany, za treści godzące w dobre imię naszej Ojczyzny. Gdzie ty się urodziłeś?

urzedniku wyjasnie tobie na chlopski rozum jak to jest z ta edukacja
ty skoczyles szkole, czyli zakonczyles edukacje jestes wyszkolony i sie juz nic nowego nie nauczysz.
ja w przeciwienstwie do ciebie jestem jeszcze w trzeciej klasie i nie zanosi sie na to, ze szybko skoncze szkole.
czyli ja sie ciagle ucze a ty tak jak byles pusty po skonczeniu szkoly takim zostaniesz bo szkoly sie nie powtarza, klase mozna powtorzyc.

twoja ojczyzna mnie nie interesuje bo ja sie w boleslawcu urodzilem
~virgo niezalogowany
16 listopada 2014r. o 20:02
"Produkcja tego paliwa kosztuje 25 groszy za litr. "To będzie rewolucja"
"Łącząc węgiel z wodą, Polacy chcą podbić rynek oleju opałowego, a w przyszłości napędzać silniki samochodowe. Poznaj technologię, która może zbawić polskie górnictwo i spełnia wymogi pakietu klimatycznego.

Kryzys paliwowy zmusił chińskie władze do szukania nowych rozwiązań wykorzystania węgla. W ten sposób narodziło się paliwo wodnowęglowe. Po czterdziestu latach Chińczycy są potęgą w stosowaniu tej technologii - w sześciu zakładach wytwarzają go około 60 mln ton rocznie. Paliwa używają głównie elektrociepłownie.

W 2008 roku Chiński Ośrodek Badań Naukowych udowodnił, że jeśli przemysłowy bojler w zastępstwie węgla jest zasilany paliwem wodnowęglowym, to przy spalaniu rzędu 10 mln ton, redukcji ulega 110 tys. ton tlenku siarki oraz 2,2 mln ton dwutlenku węgla.

Do produkcji nowatorskiego paliwa potrzebne są trzy składniki: woda, dowolny węgiel i związek chemiczny, dzięki któremu ciecz ma niski punkt zapłonu, nie zamarza, a także nie rozwarstwia się. Twardy składnik (węgiel) zostaje rozdrobniony do mikronowych ziarenek pod wpływem ciśnienia wody rzędu 2 tys. atmosfer. To tak jakby woda leciała z szybkością ponad dwóch prędkości dźwięku, czyli około 700 metrów na sekundę."

Money.Pl

Nareszcie będzie można wykorzystać pełna moc silnika...
:D
REKLAMARaport BIK