Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

~kajtek niezalogowany
29 listopada 2014r. o 11:42
alter napisał(a): Dodałbym, że Rosja dla Chin jest jak ciasteczko do schrupania :)
...
Warto posłuchać głosu samych Rosjan co myślą o Putinie :)
"Suworow: Putin to wariat.

Moje Ty alter ego :)
Rozpocznij modlitwy do tego kosmity, co Go chamski chadziar promuje.
Bo jeżeli rację ma ten, którego cytujesz, to z chińskich ciasteczek upieczesz zakalec, a z Polski, nawet kamień na kamieniu się nie ostanie ;)

Pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ niezalogowany
29 listopada 2014r. o 14:33
Towarzyszu separatysto,po wiele dzisiaj rubelków za dulara? :*

Nowe walonki to teraz w cenie adidaskóf.A zima ma być mroźna.
10114
#alter nieaktywny
29 listopada 2014r. o 17:33
Rosja na klęczkach prosi o zniesienie sankcji? :)

"Rosja zaproponowała Unii Europejskiej zniesienie sankcji nałożonych na stronę rosyjską z powodu jej agresywnej polityki wobec Ukrainy. Zadeklarowała zarazem, że w takim wypadku ona uchyli swoje kontrsankcje, wprowadzone w stosunku do UE."

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosja-proponuje-ue-wzajemne-zniesienie-sankcji/tpj93

Generalnie jestem za, z jednym warunkiem... aby Rosja podjęła dzialania zmierzająca do normalizacji wschodniej Ukrainy! :)

Dopisane 29.11.2014r. o godz. 17:28:

~kajtek napisał(a): Bo jeżeli rację ma ten, którego cytujesz, to z chińskich ciasteczek upieczesz zakalec, a z Polski, nawet kamień na kamieniu się nie ostanie ;)

Może tak Kajtku rozwiniesz swoją myśl? :)

Dopisane 29.11.2014r. o godz. 17:33:

~Iza napisał(a):
Zanim powstanie granica polsko-chińska :D na Uralu, jak mówią optymiści, lub na Wiśle – to pesymiści, konflikt ukraiński jest nam zdecydowanie bliższy, bo choć lokalny, ale przy naszych granicach .

To prawda. Jednak w kontekście umów rosyjsko chińskich, uważam że Chiny ze swoim potencjałem wydoją Rosję, a sami wyeksportują swoich emigrantów. Co samo w sobie jest dla Rosji bardzo groźne.
Oby Putinek nie doczekał czasów, kiedy Chiny zastosują podobną strategię, jak Rosja na Ukrainie. Zresztą Rosji to grozi w kilku miejscach :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
30 listopada 2014r. o 0:39
~kajtek napisał(a):
alter napisał(a): D

Moje Ty alter ego :)
Rozpocznij modlitwy do tego kosmity, co Go chamski chadziar promuje.
Bo jeżeli rację ma ten, którego cytujesz, to z chińskich ciasteczek upieczesz zakalec, a z Polski, nawet kamień na kamieniu się nie ostanie ;)

Pozdrawiam

Hegemonie , pełen podziwu jetem dla Twej Inteligencji , ale powiedz mi, szatan , kosmita , czy zwyrodniały Ludzki intelekt ?

Złotousty nie śmiał , ten cymbał Skornik też nie śmie śmieć :D

Na pogrzebie Naszego Przyjaciela, powiedziałem Ci , ja się tylko wygłupiam ... powiedz mi, chciałbyś tak samo ?

Panowie , to co nas łączy to wspólne przeżycia .

Heguś na moda , weź to sobie Maniek na rozwagę:)

Dobrej nocy Wam, życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
30 listopada 2014r. o 7:39
Korupcja i zacofanie techniczne

Ponad jedna czwarta respondentów (26 proc.) uważa, że wszystkiemu winna jest korupcja w organach władzy państwowej, a także szczególne cechy rosyjskiej gospodarki, w tym zacofanie techniczne i utrzymanie struktury branżowej z czasów radzieckich.

Według 80 proc. Rosjan sytuacja gospodarcza jest coraz gorsza. Winne sankcje, tania ropa i zacofanie

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17042524,Wedlug_80_proc__Rosjan_sytuacja_gospodarcza_jest_coraz.html#BoxWiadTxt

~Iza niezalogowany
30 listopada 2014r. o 8:22
„ … Rosnące wpływy Islamskiego Państwa w Dagestanie - jednej z autonomicznych republik wchodzących w skład Federacji Rosyjskiej - niepokoją władze w Moskwie. Około trzystu Dagestańczyków walczy w szeregach Islamskiego Państwa. Dziesięciu mudżahedinów, którzy zdecydowali się powrócić do kraju, zabili rosyjscy antyterroryści.
- To jest niebezpieczne. Ich rozwój stanowi bardzo poważny problem – niepokoi się Franc Klincewicz, wiceprzewodniczący komisji obrony w rosyjskim parlamencie. - To oznacza początek bardziej systematycznej pracy. Islamskie Państwo może rosnąć jak rak na Północnym Kaukazie – dodaje. … „

http://www.pch24.pl/lider-rosyjskich-muzulmanow-wierny-islamskiemu-panstwu,32434,i.html

Miłego :)
10114
#alter nieaktywny
30 listopada 2014r. o 8:36
~Iza napisał(a): „ … Rosnące wpływy Islamskiego Państwa w Dagestanie - jednej z autonomicznych republik wchodzących w skład Federacji Rosyjskiej - niepokoją władze w Moskwie.

TAk, i tego można się było spodziewać. Rosja na Kaukazie uczyniła wiele złego, wiele cierpienia. I dlatego te tereny są podatne na działania PAństwa Islamskiego. To powróci... zawsze powraca :)

~Iza niezalogowany
30 listopada 2014r. o 8:54
" Dyskusja o islamie w Europie ogranicza się głównie do miejsc takich jak Wielka Brytania czy Szwecja, ale Rosja, kraj, który ma największą społeczność muzułmańską zarówno proporcjonalnie jak i liczbowo, jest miejscem, które należy obserwować w pierwszej kolejności. ... "

http://pl.danielpipes.org/13598/muzulmanska-rosja
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu