Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Putin - Ukraina - Zagrożenie .

10114
#alter nieaktywny
5 grudnia 2014r. o 21:40
~pat napisał(a): za tym będą się ciągły problemy w wielu dziedzinach życia i gospodarki.

Bez urazy, ale jako adwersarz jesteś dość mierny. Szkoda mi na ciebie czasu :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~pat niezalogowany
5 grudnia 2014r. o 23:22
Tak wygląda wojna; film "Pokłosie" .
Leciał dzisiaj w TV1.
~;) niezalogowany
6 grudnia 2014r. o 0:01
alter napisał(a):
~pat napisał(a): za tym będą się ciągły problemy w wielu dziedzinach życia i gospodarki.

Bez urazy, ale jako adwersarz jesteś dość mierny. Szkoda mi na ciebie czasu :)

hłe hłe dobre:D

~Iza niezalogowany
6 grudnia 2014r. o 6:00
~pat napisał(a): Tak wygląda wojna; film "Pokłosie" .
Leciał dzisiaj w TV1.

,, - My Polacy nie mówimy o sobie źle. Jest Skrzetuski, Wołodyjowski, Powstanie Warszawskie. Przywiązywaliśmy dzieci pod Cedynią jako tarcze i to jest super. To jest najlepsze, co mogło Polskę spotkać - powiedział stopklatka.pl Maciej Stuhr.

Maciej Stuhr wypowiadał się na premierze filmu "Pokłosie", w którym pokazuje się fikcyjną historię mordu Polaków na Żydach i tuszowaniu sprawy po 60 latach. Inspiracją reżysera Władysława Pasikowskiego była książka Jana Tomasza Grossa "Sąsiedzi" - o mordzie w Jedwabnem.

Ostro skomentował te słowa redaktor naczelny "Super Expressu" Sławomir Jastrzębowski.:
"Chcąc błysnąć znajomością naszej historii, powiedział, że Polacy "przywiązywali pod Cedynią dzieci jako tarcze". Problem w tym, że pomylił dokładnie wszystko. Nie pod Cedynią, tylko pod Głogowem, nie jako tarcze, tylko do maszyn oblężniczych, i nie Polacy, tylko Niemcy Polaków. Krótko mówiąc, nawet gdyby chciał, to bardziej w krótkiej wypowiedzi nie mógł skompromitować siebie i swojej znajomości historii. ..."
:)
2900
#falco nieaktywny
6 grudnia 2014r. o 6:09
nie tylko aktorzy piszą nową ''historię'' Polski
''politycy'' też ;)

nie trzeba też być ani aktorem ani politykiem...wystarczy usiąść przed kompem ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
~Iza niezalogowany
6 grudnia 2014r. o 6:50
Częściej to dotyczy interpretacji faktów w zależności od tego po której stronie barykady się jest :D
:)
~pat niezalogowany
6 grudnia 2014r. o 7:54
Znam pomnik "Dzieci Głogowskich" i znam jego historię, przejeżdżamy obok niego na trasie Legnica- Poznań.
Chodziło mi o to, jakie instynkty ludzkie wyzwala wojna.
W sprawie mordu w Jedwabnem, czytałem niewiele, ale oczywiście jest to zła strona naszej historii.
1
emem
7 grudnia 2014r. o 9:09
Przypominam, ze zgodnie z regulaminem, nalezy sie wypowiadac w sposob kulturajny, i nie obrazac innych uczestnikow dyskusji.

Bolec.Info - portal i gazeta nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza