~Ewa18 napisał(a): To nie od PUP,zalezy liczba miejsc pracy.PUP ,to instytucja posredniczaca na rynku pracy.Brak koniunktury determinuje brak stanowisk pracy.Pani Dyrektor nie ma na to zadnego wpływu.Tylko decydencji i włodarze tego miasta.Masowa emigracja poprawia wskaźniki bezrobocia,w zakresie statystyki.
~ napisał(a):~Ewa18 napisał(a): To nie od PUP,zalezy liczba miejsc pracy.PUP ,to instytucja posredniczaca na rynku pracy.Brak koniunktury determinuje brak stanowisk pracy.Pani Dyrektor nie ma na to zadnego wpływu.Tylko decydencji i włodarze tego miasta.Masowa emigracja poprawia wskaźniki bezrobocia,w zakresie statystyki.
To po co PUP? Ile idzie na to pieniędzy. Po co pośrenicy pracy? Mi zaproponowano staż za 600 zl na pół roku na zastępstwo, bez skladek spolecznych, jedynie skladka zdrowotna. Mój staz pracy to 27 lat. Kpina!
~Robert Grand napisał(a): wypowiadała się osoba ,- zapewne dyrektorka PUP-u w Bolesławcu jak to bezrobocie spadło w tym powiecie ,- wiem , bo słuchałem w samochodzie jadąc do pracy do Wrocławia --- chodzi mi o to , że wypowiadała się w ten sposób ,- jak by to oni zlikwidowali to bezrobocie ze jest tak małe