Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Burmistrz Nowogrodźca

~mama niezalogowany
29 października 2014r. o 15:58
Tak się składa, że na prawie oświatowym bardzo dobrze znam. I nikt nic mi nie wmówił. Tak jak dobrą wolą jest wpisanie przez PPP w orzezcenieu o KS, że dziecko wymaga wsparcia drugiego nauczyciela, tak samo dobrą wolą jest zatrudnienie przez organ prowadzący nauczyciela wspomagającego. Zresztą to co jest napisane w owym orzeczeniu jest jedynie WSKAZENIEM.
Subwencja ? Bardzo wysoka jeśli chodzi o moje dziecko, najwyższa . Ale i tutaj nie ma nakazu prawnego żeby w całości szła za dzieckiem. Z wyjątkiem gdy dziecko uczęszcza do szkoły prywatnej.Taki paradoks w naszym prawie. W ostatnim czasie zapowiedziano wzmożoną kontrolę w jaki sposób wydawane są te pieniądze, ale w dalszym ciągu nie zostanie to uregulowane prawnie.
Nie na każde dziecko niepełnosprawne jest taka sama subwencja, nie każdemu dziecku należy się orzeczenie o KS.
Coś wiesz, ale dokładnie nie wiesz co. Zanim wypowiesz się w danym temacie, radziłabym douczyć się troszkę.
Widziałeś jak wygląda UG w Węglińcu ??? No chyba, że budynek i miasto w ciągu tygodnia przeszło metamorfoze jak po wizycie Gessler :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mama niezalogowany
29 października 2014r. o 16:03
I nie reguluje to orzeczenie o niepełnosprawności a orzeczenie o kształceniu specjalnym, tak dla ścisłości, bo nie wiesz.
Nie czuję się tak jakby zrobił mi łaski, bo prosic nie musiałam. Po prostu zatrudnił, bez odwołania, bez szarpania. Wielu rodziców walczy o to latami.
~SEBA niezalogowany
29 października 2014r. o 16:13
~ napisał(a): Ja i moja cała rodzina będziemy głosować za Panem Relichem, ponieważ mimo wielu obiekcji na jego temat uważam ze jest dobrym burmistrzem.Ludzie go szykanują i krytykują a nikt inny nie zrobił tyle dla Naszej Gminy co on. Nagonka przed wyborcza potrafi tylko krytykować i kłamać!!!

Pan Burmistrz Relich ma i mój głos ZA. Tak trzymać Panie Burmistrzu. Nie popełniają błędów Ci, którzy nic nie robią błędy były , ale było wiele sukcesów z których i ja jako mieszkaniec gminy jestem dumny .
~silesian niezalogowany
29 października 2014r. o 16:28
Też będę głosować na Relicha. Jego przeciwnicy samorządowcy glosni i napastliwi, takie ich prawo, gorzej, gdy znizają się do plotek i pomówień. To brak kultury, częsty niestety... Nowogrodziec bardzo się zmienił na lepsze za czasów Relicha, trzeba być ślepym, by tego nie dostrzegać. Albo skończonym hejterem.
~ niezalogowany
29 października 2014r. o 16:35
~silesian napisał(a): Też będę głosować na Relicha. Jego przeciwnicy samorządowcy glosni i napastliwi, takie ich prawo, gorzej, gdy znizają się do plotek i pomówień. To brak kultury, częsty niestety... Nowogrodziec bardzo się zmienił na lepsze za czasów Relicha, trzeba być ślepym, by tego nie dostrzegać. Albo skończonym hejterem.

A co on niby takiego zrobił? bo chyba rzeczywiście jestem ślepa :/
~też mama niezalogowany
29 października 2014r. o 16:40
" nikt nic mi nie wmówił. Tak jak dobrą wolą jest wpisanie przez PPP w orzezcenieu o KS, że dziecko wymaga wsparcia drugiego nauczyciela,"
Dobra wola PPP? Jeżeli rodzaj niepełnosprawności lub niepełnosprawności sprzężone wskazują na konieczność zatrudnienia n-la wspomagającego, to co do tego ma dobra wola PPP? Nie ma dobrej lub złej woli PPP. Masz zawsze możliwość odwołania od do Dolnośląskiego Kuratora Oświaty po wydaniu orzeczenia o KS. Mam nadzieję, że nie jesteś urzędnikiem, bo taka znajomość prawa oświatowego jest żenująca. Zaślepiła Cię miłość do wodza? Czy wściekłaś się tak bardzo, że nie myślisz?
~ niezalogowany
29 października 2014r. o 16:50
~silesian napisał(a): Też będę głosować na Relicha. Jego przeciwnicy samorządowcy glosni i napastliwi, takie ich prawo, gorzej, gdy znizają się do plotek i pomówień. To brak kultury, częsty niestety... Nowogrodziec bardzo się zmienił na lepsze za czasów Relicha, trzeba być ślepym, by tego nie dostrzegać. Albo skończonym hejterem.

Potwierdzam za Katy jeździłem maluchem teraz mam golfa II

~mama niezalogowany
29 października 2014r. o 16:54
Tak, zaślepiła mnie :) Lepiej ci ?

Tak, DOBRĄ WOLĄ bo NIE MA regulacji prawnej która nakazywałaby to PPP. Doszło czy jeszcze bardziej przeliterować albo większe litery wstawic.m I wyobraż sobie, że są w PL poradnie które tego nie wpisują. Przykład ? Rybnik. Odwoływać się możesz nawet do Pana Boga. Zerkasz w google, tematu nie znasz i wypisujesz pierdoły.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza