Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kiedy na ziemi pojawił się człowiek ?

11445
PanM
26 stycznia 2015r. o 23:13
~ napisał(a): Coś ci się pomyliło...
Datowanie radiowęglowe bazuje na izotopie węgla C14, którego rozpad połowiczny wynosi 5740 lat (czyli inaczej po tym okresie jego ilość spada o połowę).
Po np. 50 000 lat tego pierwiastka zostaje już tylko 0,24% wartości początkowej, co powoduje już ogromne błędy, a wobec powyższego górna granica badanych w ten sposób znalezisko to właśnie ok. 50 tys lat (jak powiedziałem już z ogromnym błędem). Starszych przedmiotów niestety nie da się badać tą metodą, a według tradycyjnej nauki dinozaury żyły ponoć miliony lat temu...
No i oczywiście metodą C14 można badać tylko organizmy, które wcześniej żyły - nie można np. badać skał.

Badanie metodą c 14 są skuteczne do około 50 000 lat .Jednak opracowane są inne metody datowania .Ponad to można badać warstwy ziemi oraz lodu.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Datowanie_metod%C4%85_potasowo-argonow%C4%85

Nie zmienia to postaci rzeczy że nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi " kiedy pojawił się człowiek według biblii " Nie ma znaczenia w jakiej skali - roku lub miliona lat .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~F/X niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 23:19
PanM napisał(a): Istnienie lub nie to kwestia wiary.

Z wiar , smakiem , gustem się nie polemizuje.

Ja nie wierzę w żadnego stwórcę.

Czy potrafisz mi udowodnić istnienie fali elektromagnetycznej o częstotliwości 5MHz. Czy wierzysz że takowa istnieje? Czy możesz mi ją pokazać?
8375
#GosiaG nieaktywny
26 stycznia 2015r. o 23:20
PanM napisał(a): " kiedy pojawił się człowiek według biblii " Nie ma znaczenia w jakiej skali - roku lub miliona lat .

Wydarzenia z Księgi Rodzaju obliczono na ok. 6 tys lat, ale nie dotyczyły one ludzi tylko klonów (wiesz o co chodzi .. narkoza,żebro itd..);)

Lilith ^^
~ niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 23:22
PanM napisał(a): [ Miły człowieku -- temat dotyczy okresu pojawienia się człowieka na ziemi a. ie wiary w Boga .
Poza tym wstydzisz się swoich poglądów ? Musisz kryć się za tyldą ?
Ktoś Cię prześladuje z powody wiary ?
Ja się podpisuję nie wierzę ale też nie nazywam Twojej wiary bełkotem.

Nigdzie i za niczym się nie ukrywam.Wymyśl coś miły człowieku żebym zalogowała się na stary login bez hasła i email który podawałam przy pierwszym logowaniu bo go juz nie mam to chętnie się zaloguję.Jak chcesz to możemy pogadać nawet w realu.Ci co mieli zatrybic do tego momentu kto ja to już to zrobili a zaczynać od nowa mi się nie chce.
~ niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 23:26
~F/X napisał(a): Czy potrafisz mi udowodnić istnienie fali elektromagnetycznej o częstotliwości 5MHz. Czy wierzysz że takowa istnieje? Czy możesz mi ją pokazać?

Nie wysilaj się.Ja to przed chwilą zilustrowałam na innym przykładzie.Wynik jest taki że nie dotarło.
~ niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 23:28
PanM napisał(a): Miły człowieku -- temat dotyczy okresu pojawienia się człowieka na ziemi a. ie wiary w Boga .
Poza tym wstydzisz się swoich poglądów ? Musisz kryć się za tyldą ?
Ktoś Cię prześladuje z powody wiary ?
Ja się podpisuję nie wierzę ale też nie nazywam Twojej wiary bełkotem.

Nigdzie i za niczym się nie ukrywam.Wymyśl coś miły człowieku żebym zalogowała się na stary login bez hasła i email który podawałam przy pierwszym logowaniu bo go juz nie mam to chętnie się zaloguję.Jak chcesz to możemy pogadać nawet w realu.Ci co mieli zatrybic do tego momentu kto ja to już to zrobili a zaczynać od nowa mi się nie chce.
11445
PanM
27 stycznia 2015r. o 3:09
GosiaG napisał(a):
PanM napisał(a): " kiedy pojawił się człowiek według biblii " Nie ma znaczenia w jakiej skali - roku lub miliona lat .

Wydarzenia z Księgi Rodzaju obliczono na ok. 6 tys lat, ale nie dotyczyły one ludzi tylko klonów (wiesz o co chodzi .. narkoza,żebro itd..);)

Wykopaliska w Turcji odkryły cywilizację z przed 12 tysięcy lat - 6 tys przed księgą rodzaju.
http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6bekli_Tepe

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
2900
#falco nieaktywny
27 stycznia 2015r. o 7:26
a tutaj jak widzę bez zmian ;) czyli...
nauka nauką a wiara wiarą :D
jedno z drugim nigdy nie szło w parze :D

mnie nie przeszkadza to że pochodzę od małpy jak i nie przeszkadza mi to że zadecydowano za mnie i ''bezczelnie skrojono mi jedno żebro''tworząc coś takiego jak ''babę'' przez którą teraz muszę cierpieć ziemskie męki... :D
i to w imię czego?
(...)

Zmoderowano 27.01.2015 godz.18:49 - powód: offtop (moderator)

"bierz życie z każdym oddechem..."
REKLAMA BAU zaprasza