Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kiedy na ziemi pojawił się człowiek ?

~człowiek niezalogowany
27 stycznia 2015r. o 7:26
Ponieważ widzę, że bardzo wam na tym zależy to sprawdziłem i wiem kiedy pojawił się na ziemi człowiek.
Dokładna data to 28 marzec 1981 roku.
HOLA!
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
9369
#samosia nieaktywny
27 stycznia 2015r. o 7:31
Baby to zło... ale jak świat nudny bez nich ;-)

A tak z innej beczki, - kto był pierwszy - kobieta czy mężczyzna? I nie o żebro mi chodzi?

Tak jak od zawsze zastanawiano się, czy jajko czy kura? :>
~ludź niezalogowany
27 stycznia 2015r. o 10:11
~człowiek napisał(a): Ponieważ widzę, że bardzo wam na tym zależy to sprawdziłem i wiem kiedy pojawił się na ziemi człowiek.
Dokładna data to 28 marzec 1981 roku.
HOLA!

A gdzie to sprawdziłeś?
2900
#falco nieaktywny
27 stycznia 2015r. o 11:04
:D
no fakt :) nie pozwalacie się nam nudzić ;)
a kto był pierwszy?...nie mam pojęcia ale zapewne kobita :D przecież każde ''zło'' musi mieć swój początek :D
faceta natomiast natura musiała wymyślić a to z dwóch przynajmniej powodów...
jeden z nich to właśnie taki że w tej chwili jestem w pracy... :>

Dopisane 27.01.2015r. o godz. 11:04:

kuranty obwieściły 11-ą więc czas na kawę :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
~wierząca niezalogowany
27 stycznia 2015r. o 11:29
Ostatnio leciał program przyrodniczy i pokazywano piękno i wspaniałość przyrody i zwierząt. Nie zapomnieli również wspomnieć o ewolucji , o tym jak to pewna grupa małp zeszła z drzewa i stała się człowiekiem. W między czasie padały takie stwierdzenia "miliardy lat temu pierwotny człowiek...." , " 5 milionów lat temu kiedy człowiek....", 11 milionów lat temu kiedy człowiek.....".
Słucham tak tego i zastanawiam się jaką propagandę próbują nam wcisnąć i niedorzeczność.
Po pierwsze człowiek nie istnieje na pewno tak długo , ponieważ biorąc pod uwagę powiedzmy ostatnie 100 lat do tyłu , jak szybko rozwija się cywilizacja i postęp, jak w przeciągu tylko 100 lat człowiek rozwinął się szybko. To co dopiero gdyby istniał na ziemi 11 milionów lat??? . Myślę więc że lepiej ludziom wciskać pwenego rodzaju propagandę że istnieje miliony lat i na tej przestrzeni z małpy stał się człowiekiem, tak wspaniale ewoluował.
Zasadnicze pytanie , dlaczego reszta małp się zatrzymała i nadal jest małpami , a my ludzie nie przekształcamy się nadal???? Co ewolucja sie zatrzymała i powiedziała DOŚĆ! Myślę że świat nie jest taki stary jak próbują to pokazać ludziom i przeliczać na miliardy lat.
Ktoś napisał wcześniej "używaj rozumu" właśnie rozum nie pozwala mi wierzyć w takie teorie że moimi przodkami sa małpy (choć to inteligentne stworzenia jak wszystkie zwierzęta)
DO PanaM - Pyta Pan od kiedy i twierdzi że wiara tu nie ma nic do rzeczy , Pan chce konkretnej daty. Ja uważam że wiara ma wiele z tym wspólnego , wszystko zależy od tego czym się kierujesz .

W kalendarzu żydowskim rachuba lat zaczyna się od dnia stworzenia świata, które wg ustaleń żydowskich autorytetów religijnych nastąpiło w 3761 r. p.n.e., stąd np. w roku 2007 w kalendarzu gregoriańskim rozpoczyna się żydowski rok 5768.
Zreszta nie tylko Żydzi liczą w ten sam sposób
~ niezalogowany
27 stycznia 2015r. o 13:34
PanM napisał(a): Ja ateista potrafię szanować i wiernych i ich wiarę / każdą /.

Wy wszyscy ateiści, a jak się śmierć zbliża to na wyrywki skamlą i błagają czarnych o spowiedź! :D
11445
PanM
27 stycznia 2015r. o 14:59
~wierząca napisał(a):
DO PanaM - Pyta Pan od kiedy i twierdzi że wiara tu nie ma nic do rzeczy , Pan chce konkretnej daty. Ja uważam że wiara ma wiele z tym wspólnego , wszystko zależy od tego czym się kierujesz .

W kalendarzu żydowskim rachuba lat zaczyna się od dnia stworzenia świata, które wg ustaleń żydowskich autorytetów religijnych nastąpiło w 3761 r. p.n.e., stąd np. w roku 2007 w kalendarzu gregoriańskim rozpoczyna się żydowski rok 5768.
Zreszta nie tylko Żydzi liczą w ten sam sposób

No nareszcie sensowna konkretna odpowiedź.
Teraz zderzą się dwie teorie.
Teoria wiary / kalendarz żydowski / około 6000 lat wstecz.

Teoria oparta na badaniach archeologicznych pierwszej znanej nam rozwiniętej cywilizacji datowanej na 12 000 lat wstecz.
http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6bekli_Tepe

Celowo nie sięgam dalej / do małp , ssaków i pierwotniaków /.Aby zachować zdrowy rozsądek i porównywać rozwinięte cywilizacje według dwóch różnych teorii.
Czy zechce Pani zinterpretować odkrycia archeologii ?

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~ niezalogowany
27 stycznia 2015r. o 15:06
PanieM - merytorycznie to moze pan na ten temat podyskutowac z kims kto reprezentuje Kosciół i kto rozważał odpowiedzi na takie pytanie, jakie pan postawił. Dyskusja z anonimowymi internautami, którzy "cos, gdzieś przeczytali" (pytanie czy to zrozumieli) jest jak dyskusja pod budką z piwem. Podejrzewam więc, że Pana intencje są nieszczere i chce coś Pan sprowokować lub kogos przekonać do swojej wersji.
REKLAMA BAU zaprasza