Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kiedy na ziemi pojawił się człowiek ?

~ niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 22:17
~ napisał(a):
PanM napisał(a): Piotrze , dowody na procesy ewolucyjne są namacalne .Na przykład w muzeach historii naturalnej ...

I tu mógłbyś się zdziwić... np. tzw. człowiek pekiński, który jest jednym z "ogniw" w teorii ewolucji człowieka został odtworzony na podstawie jednej znalezionej kości, a był to ZĄB. I na podstawie tego zęba stworzono cały szkielet, który teraz można oglądać w muzeach - niezła to "nauka, prawda...
Zresztą nie wiem, czy wiesz, ale ludzie nie dysponują ŻADNĄ dokładną metodą określania wieku skamieniałości.

Chodzi o skamieliny dinozaurów .Można określić ich wiek izotopem węgla.
Dinozaury były na długo przed ssakami a więc też przed człowiekiem.
/To przeczy pewnej teorii biblijnej /
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~ niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 22:20
~ napisał(a): Widzę że na wszystko potrzebujecie namacalnych dowodów na istnienie stwórcy też to powiem tak:ja waszego mózgu nie widziałam nie dotykalam ale po waszym choć niedorzecznym bełkocie wierzę że jakies komórki pracują bo odpaliliscie kompa czyli coś tam trybi.Nie,nie wyciągajcie mózgu.Żyjecie,samodzielnie oddychacie czyli mogę uznać że sterownik wasz jest i działa choć go w rzeczy samej nie widzę i to jest właśnie wiara.

Wierzyć możesz sobie w co chcesz i w jakie chcesz bajdy ,kiedy się człowiek pojawił / ?/? Ogarniasz? Coś widzę nie bardzo "kapujesz" o co chodzi w pytaniu tytułowym bo "bełkoczesz" nie na temat i bez ładu-składu.
11445
PanM
26 stycznia 2015r. o 22:30
~ napisał(a): Widzę że na wszystko potrzebujecie namacalnych dowodów na istnienie stwórcy też /.........../ ale po waszym choć niedorzecznym bełkocie wierzę że jakies komórki pracują /............./ i to jest właśnie wiara.

Miły człowieku -- temat dotyczy okresu pojawienia się człowieka na ziemi a nie wiary w Boga .
Poza tym wstydzisz się swoich poglądów ? Musisz kryć się za tyldą ?
Ktoś Cię prześladuje z powody wiary ?
Ja się podpisuję nie wierzę ale też nie nazywam Twojej wiary bełkotem.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~ niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 22:43
"GosiaG" - jeśli masz wątpliwości czy grawitacja istnieje to wejdź na parapet okna i zrób krok do przodu :D
~ niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 22:51
No no belkoczesz zaczynam jednak tracić wiarę w twój rozum.Wierzysz w ewolucję czy w stwarzanie?To czy to to i tak jest to wiara.Jeżeli wierzysz w ewolucję spadles z drzewa i tak sie nigdy nie dowiesz kiedy to się stało bo małpy raczej nie czytate nie pisate a że ktoś tam kiedyś znalazł zęba krowy i postanowił zrobić z niego prehistoryka by samemu zaistnieć w historii to sorry dla mnie to dokonanie zbyt grubymi nićmi szyte jak zapewnienia że frank nie pójdzie do góry.Ja tam wolę wiarę i że człowiek od początku był człowiekiem.Moja teorię pojawienia się człowieka i czas przedstawiłam jakieś dwie strony w wstecz i nie będę się powtarzać bo szkoda mi energii której też nie mogę dotknąć a jednak mam...no popatrz a to Ci psikus
~ niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 22:53
~ napisał(a): Chodzi o skamieliny dinozaurów .Można określić ich wiek izotopem węgla.
Dinozaury były na długo przed ssakami a więc też przed człowiekiem.
/To przeczy pewnej teorii biblijnej /

Coś ci się pomyliło...
Datowanie radiowęglowe bazuje na izotopie węgla C14, którego rozpad połowiczny wynosi 5740 lat (czyli inaczej po tym okresie jego ilość spada o połowę).
Po np. 50 000 lat tego pierwiastka zostaje już tylko 0,24% wartości początkowej, co powoduje już ogromne błędy, a wobec powyższego górna granica badanych w ten sposób znalezisko to właśnie ok. 50 tys lat (jak powiedziałem już z ogromnym błędem). Starszych przedmiotów niestety nie da się badać tą metodą, a według tradycyjnej nauki dinozaury żyły ponoć miliony lat temu...
No i oczywiście metodą C14 można badać tylko organizmy, które wcześniej żyły - nie można np. badać skał.
8375
#GosiaG nieaktywny
26 stycznia 2015r. o 22:58
~ napisał(a): "GosiaG" - jeśli masz wątpliwości czy grawitacja istnieje to wejdź na parapet okna i zrób krok do przodu :D

Wydawałobysię, że to Matka Ziemia mnie do sb przyciągnie ,ale to tylko kisielek za rzadki :D

Lilith ^^
~ niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 23:04
~ napisał(a): No no belkoczesz zaczynam jednak tracić wiarę w twój rozum.Wierzysz w ewolucję czy w stwarzanie?To czy to to i tak jest to wiara.Jeżeli wierzysz w ewolucję spadles z drzewa i tak sie nigdy nie dowiesz kiedy to się stało bo małpy raczej nie czytate nie pisate a że ktoś tam kiedyś znalazł zęba krowy i postanowił zrobić z niego prehistoryka by samemu zaistnieć w historii to sorry dla mnie to dokonanie zbyt grubymi nićmi szyte jak zapewnienia że frank nie pójdzie do góry.Ja tam wolę wiarę i że człowiek od początku był człowiekiem.Moja teorię pojawienia się człowieka i czas przedstawiłam jakieś dwie strony w wstecz i nie będę się powtarzać bo szkoda mi energii której też nie mogę dotknąć a jednak mam...no popatrz a to Ci psikus

Kogo to obchodzi co ty wolisz? Upierasz sie przy swoim "bełkocie" bo wolisz 'wiarę i że człowiek od początku był człowiekiem" ,śmiech na sali ,no i jeszcze ta "twoja teoria",no ,no .Czy zdajesz sobie sprawę ,że teorii nie wysnuwa się na podstawie tego co się "woli"? Jak dziecko,no ,jak dziecko ,"tak jest ,bo ja wolę,żeby tak było" :D :D :D :P :|
REKLAMA BAU zaprasza