~chamski chadziar napisał(a): 1. Wzajemne oddziaływanie grawitronów , chociaż jeden i.diota z profesorskim tytułem ( niestety nie pamiętam nazwiska :) ) twierdzi , że to jedynie " czysto subiektywne odczucie " :|
2. Wszystko jest energią ( materia - zagęszczoną ) razem z grawitronami . Zasada nieoznaczoności Heizelberga :)
3. Mówią , że 74 mld lat świetlnych i wciąż leci w nicości :)
4. Nie ma czegoś takiego , podobnie , jak ciemnej energii.
5. Osobliwość. Oko Stwórcy.
6. Ponieważ liczba możliwych korelacji pomiędzy poszczególnymi atomami jest tak ogromna , że nawet komputery kwantowe ( a są już takie :) ) nie radzą sobie z wyliczeniami.
A Stwórca ma to wszystko w " małym paluszku "
Rację miał Pasteur , im więcej wiem , tym bardziej szczena mi opada na widok dzieł Stwórcy.
Miłego popołudnia Wam życzę :)
~chamski chadziar napisał(a): 1. Wzajemne oddziaływanie grawitronów , chociaż jeden i.diota z profesorskim tytułem ( niestety nie pamiętam nazwiska :) ) twierdzi , że to jedynie " czysto subiektywne odczucie " :|
2. Wszystko jest energią ( materia - zagęszczoną ) razem z grawitronami . Zasada nieoznaczoności Heizelberga :)
6. Ponieważ liczba możliwych korelacji pomiędzy poszczególnymi atomami jest tak ogromna , że nawet komputery kwantowe ( a są już takie :) ) nie radzą sobie z wyliczeniami.
~wierząca napisał(a): Kepler (1571-1630) –[...]
~wierząca napisał(a): rzetelne dowody na istnienie bardzo niezwykłego porządku w świecie niewidzialnym
~ napisał(a): ...
Pytanie:Co jest we wnętrzu czarnej dziury?
Odpowiedź; Oko Stwórcy.
Pytanie: Widziałeś to Oko?
Pytanie drugie: Ktoś widział? Był w tej dziurze i widział?
~wierząca napisał(a): Już w odległej przeszłości wnikliwość poszukiwań oraz badania otaczającego nas świata pozwoliły wielu naukowcom dać rzetelne dowody na istnienie bardzo niezwykłego porządku w świecie widzialnym i niewidzialnym wokół nas. Dla nauki ważne są fakty, a te wielokrotnie w miażdżący sposób przeczyły i nadal przeczą teorii ewolucji i koncepcjom materialistów. Wielu z tych, którzy to dostrzegli, pisało o tym w swych rozprawach naukowych, ukazując potęgę i wielką mądrość Stwórcy, który zaprojektował doskonały wszechświat. Niejednego z geniuszy doprowadziło to do miejsca, w którym musiał uniżyć się przed Bogiem i uznać wyższość Jego potęgi i autorytetu nad nauką i rozumem człowieka.
Można ignorować wypowiedzi zwykłych ludzi którzy wierzą, można się z nich śmiać nabijać i w głupotę obracać ich wiarę, jednak nie wierzący nie mogą zignorować wielkich uczonych i badaczy którzy w jednoznaczny i dobitny sposób potwierdzają że świat został stworzony przez Inteligentnego Stwórcę. Proponuję ignorantom spierać się z ich naukowymi dowodami :-)
~chamski chadziar napisał(a):~F/X napisał(a): ...
1. Co to jest grawitacja. Dlaczego dwa ciała posiadające masę przyciągają się.
2. Dlaczego różnoimienne ładunki przyciągają się a jednakoimienne odpychają.
3. Jak wielki jest wszechświat.
4. Co to jest ciemna materia.
5. Co jest we wnętrzu czarnej dziury.
6. Dlaczego człowiek nie jest w stanie zrobić żywej rośliny lub komórki od zera składając ją z atomów.
1. Wzajemne oddziaływanie grawitronów , chociaż jeden i.diota z profesorskim tytułem ( niestety nie pamiętam nazwiska :) ) twierdzi , że to jedynie " czysto subiektywne odczucie " :|
A Stwórca ma to wszystko w " małym paluszku "
Rację miał Pasteur , im więcej wiem , tym bardziej szczena mi opada na widok dzieł Stwórcy.
Miłego popołudnia Wam życzę :)
Pannazdzieckiem napisał(a):~ napisał(a): ...
Pytanie:Co jest we wnętrzu czarnej dziury?
Odpowiedź; Oko Stwórcy.
Pytanie: Widziałeś to Oko?
Pytanie drugie: Ktoś widział? Był w tej dziurze i widział?
Zgodnie z teoriami Mandelbrota i nie tylko ( ciąg Finabuciego :) ) fraktale , to jeszcze jeden sposób na tworzenie , oprócz ewolucji , jakim posługuje się Stwórca :)
Pytanie : Czy możesz zobaczyć wnętrze tego , czym patrzysz ?
I pytanie dodatkowe : czy prawdą jest , że motorem każdej galaktyki jest centralny kwazar ? Jeśli nie jest to prawdą , to dlaczego większość galaktyk przypomina wir tornada ? To są właśnie fraktale , zawsze jest gdzieś jakaś czarna dziura.Wraz z Osobliwością określoną matematycznie przez Hawkinga i Penrosa .
Oko Stwórcy :)
Miłego wieczoru Wam życzę , gdyby były jakieś jeszcze pytania , chętnie odpowiem w ramach swej wiedzy ... oczywiście :)