Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kiedy na ziemi pojawił się człowiek ?

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
26 stycznia 2015r. o 21:24
PanM napisał(a): ... w fakty które każdy może sam namacalnie sprawdzić.
...

Pytałem Cię Przemo , jakież to naukowe dowody stoją murem za Twym ateizmem ? Olałeś mnie. Teraz powtarzam pytanie i proszę Cię o wymianę argumentów , nie bezpodstawnych dyrdymałów. Mówisz , że " mało znani naukowcy " nic do gadania nie mają ... to akurat oczywiste , mogło by się przecież okazać , że światowej sławy autorytety gadają pierdoły za kasę , nie dla klarowności nauki. Komu wierzyć , tym co widzą Boga w naturze , czy tym co sami uważają się za bóstwo w swej dziedzinie ?.

Przyznam szczerze , że irytujesz mnie indolencją . Jesteś pewien , że dokonania wcześniejszych pokoleń ze spokojem możemy do śmieci wyrzucić , bo byli od nas głupsi ? Dla przykładu Einstein , Tesla , Schrodinger , Pasteur itd.

Czyżby Twym guru był Dawkins ? Profesiór z Bożej Łaski ? :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
11445
PanM
26 stycznia 2015r. o 21:34
Piotrze , dowody na procesy ewolucyjne są namacalne .Na przykład w muzeach historii naturalnej lub w miejscach odizolowanych gdzie wyodrębniły się gatunki endemiczne.
Technika pozwoliła zajrzeć zarówno w głąb atomu jak i w bardzo odległy wszechświat.
Załóż temat o istnieniu Boga .
To temat dotykający człowieka .Polemika na temat dwóch teorii.
Po co znowu mącisz .Daj konkretną odpowiedź .Kiedy według Ciebie pojawił się na ziemi człowiek.Przecież jest jakaś data .Powiedzmy z dokładnością 100 tysięcy lat.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
26 stycznia 2015r. o 21:54
~F/X napisał(a): ...
1. Grawiton nie grawitron - cząstka czysto hipotetyczna.
3. powiększa sie przy każdej poprawie jakości teleskopów
4.Jest wiele dowodów na istnienie ciemnej materii. Soczewkowanie grawitacyjne, braki masy w galaktykach. Niektóre gromady kręcą sie tak szybko że galaktyki powinny być wyrzucone w przestrzeń. Prawdopodobnie 80% masy wszechświata to ciemna materia.
5.Ale co to jest osobliwość?Ew co to jest nieskończoność.
...

1. Wsio ryba :D
3. Za sto lat będziemy mieli jeszcze lepsze teleskopy i średnica może okazać się dwukrotnie większa :D
4. Uniwersyteckich. Do tej pory latają za bozonami Higsa i d.upa :D A jakoś tak nie słyszałem , aby ciemna materia została stwierdzona empirycznie , podobnie jak grawiton. To czysta teoria.
5. Poczytaj Hawkinga FX :) Haramein poszedł dalej i obliczył czarną dziurę w każdym atomie Wszechświata , jako Torus i fragment większego Fraktala. W Osobliwości czasoprzestrzeń Einsteina wraz z Eterem , przed którym się bronił nie egzystuje , jest czysta Informacja o zdarzeniach . Oko Stwórcy :)

Dobrej nocy Wam życzę :)

Dopisane 26.01.2015r. o godz. 21:54:

Według mojej wiedzy ... "uniwersyteckiej" jakieś 15-7 tys. lat , mówimy oczywiście o sapiens. Ale są teorie spiskowe , że ponoć ... inwazja kosmitów na Ziemi i zniewolenie gatunku Ludzkiego trwa już ponad trzysta tys. lat. Dla przykładu Credo Mutwa o tym mówi.

Po jasną cholerę zakładasz temat ?
To może od razu jaką sondę zrób z podziałem 5-10-15 i niech się wypowiadają Bolecnauci :| Odpowiedź A-B-C , jak w telewizorni :D

Unikasz odpowiedzi Przemo , to nie ładnie . Jakież naukowe dowody świadczą o nie istnieniu Genialnego Projektanta ?

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11445
PanM
26 stycznia 2015r. o 21:55
Piotrze , halo ! Kiedy ? Data .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~F/X niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 21:56
PanM napisał(a): .Daj konkretną odpowiedź .Kiedy według Ciebie pojawił się na ziemi człowiek.Przecież jest jakaś data .Powiedzmy z dokładnością 100 tysięcy lat.

Kiedy dokładnie urodził sie twój prapraprapraprapraprapradziadek. Powiedzmy z dokładnością do 10 lat. Przecież to czas nieodległy. I chyba nie był szympansem? :)
11445
PanM
26 stycznia 2015r. o 21:57
Istnienie lub nie to kwestia wiary.

Z wiar , smakiem , gustem się nie polemizuje.

Ja nie wierzę w żadnego stwórcę.

~ niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 22:08
Widzę że na wszystko potrzebujecie namacalnych dowodów na istnienie stwórcy też to powiem tak:ja waszego mózgu nie widziałam nie dotykalam ale po waszym choć niedorzecznym bełkocie wierzę że jakies komórki pracują bo odpaliliscie kompa czyli coś tam trybi.Nie,nie wyciągajcie mózgu.Żyjecie,samodzielnie oddychacie czyli mogę uznać że sterownik wasz jest i działa choć go w rzeczy samej nie widzę i to jest właśnie wiara.
~ niezalogowany
26 stycznia 2015r. o 22:12
PanM napisał(a): Piotrze , dowody na procesy ewolucyjne są namacalne .Na przykład w muzeach historii naturalnej ...

I tu mógłbyś się zdziwić... np. tzw. człowiek pekiński, który jest jednym z "ogniw" w teorii ewolucji człowieka został odtworzony na podstawie jednej znalezionej kości, a był to ZĄB. I na podstawie tego zęba stworzono cały szkielet, który teraz można oglądać w muzeach - niezła to "nauka, prawda...
Zresztą nie wiem, czy wiesz, ale ludzie nie dysponują ŻADNĄ dokładną metodą określania wieku skamieniałości.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza