samosia napisał(a): ... Tylko ja NIGDZIE nie napisałam, że to bzdura... Jedynie napisałam, o innej sile sprawczej niż boska ukazanej we Wróżce...
~ napisał(a): Uważam,że źródeł wiedzy na pochodzenia człowieka należy szukać w najstarszych księgach zachowanych do dnia dzisiejszego,a nawet w piśmie obrazkowym odkrytym i odkrywanym w różnych miejscach na kuli ziemskiej.Oczywiście wymaga to posiadania umiejętności czytania i rozumienia języków,w których zostały one spisane,wyryte.Podczas przekładania np.Biblii z hebrajskiego na jakikolwiek język zostaje zatracony prawdziwy sens i znaczenie .Dlatego kształtując swój światopogląd jestem zdany na ludzi którzy posiadają ten dar i mają chęć ,a nawet poczucie swoistej misji dzielenia się tą wiedzą.I teraz w zależności od stopnia rozwoju swojej świadomości ta wiedza będzie przyswajana przyjmowana akceptowana lub nie.Wolna wola,wybór itd.Przyjąłem jednak pewną zasadę, w drodze mojego rozwoju świadomości, mianowicie wiedza która jest a nie jest promowana w powszechnych mediach, przemilczana przez kościół i niewygodna dla władz /problem z rządzeniem/,jest dla mnie czymś co do mnie przemawia i z czym się utożsamiam,oczywiście mogę się mylić, ale popełniane błędów to też rozwój pod warunkiem że się wyciąga naukę.Co do tematu ,prawdopodobnie powstanie człowieka opisany w Biblii ,nie brany oczywiście dosłownie,jest jednym z wielu tego typu procesów na kuli ziemskiej,i choć wierzę w Boga jedynego ,kreatora wszystkiego w tym życia,to jednak odbyło się to przez ręce przedstawicieli ras pozaziemskich na drodze eksperymentu z wykorzystaniem inżynierii genetycznej - termin doskonale znany .Przykład - żebro Adama - pobranie materiału genetycznego.W wersji oryginalnej jest stwórzmy człowieka na" nasze "podobieństwo znaczy wykorzystanie własnego dna i że było ich więcej "bogów".Doskonale i przystępnie tłumaczy to Roman Nacht / yt/..Dla zainteresowanych polecam jego wykłady, a także telewizję NTV,choćby dla poszerzenia horyzontów myślowych,a sceptyków pozdrawiam.
falco napisał(a): dlatego teraz ...
...później ..............'
po tym wszystkim.............