Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Kiedy na ziemi pojawił się człowiek ?

~Mały Człowiek niezalogowany
1 lutego 2015r. o 8:28
Kobieta to jest ponoć, stworzenie boże :D

A jak kosmita z Marsa jest z kobietą, to zapomina o całym wszechświecie. :D :D :D
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
1 lutego 2015r. o 8:41
No proszę Was , przecież mitologia biblijna , jasno i wyraźnie skazuje Kobietę na zło . Przypomina mi się film o Prometeuszu :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
9369
#samosia nieaktywny
1 lutego 2015r. o 8:57
qwax napisał(a):
W XVIII wieku geograf Philippe Buache opublikował mapę Antarktydy kompletnie
pozbawionej lodu! Przedstawiała ona topografię lądu ukrytego dziś pod
lodem, a także cieśninę, która dzieliła kontynent na dwie części. Antarktyda w chwili opublikowania tej mapy w 1737 roku oficjalnie
nie była jeszcze odkryta, a i potem nie wiedziano, że pod lodem kryje się
ląd. To na biegunie północnym nie ma stałego lądu (z wyjątkiem Grenlandii i mniejszych
wysp), tylko góry lodowe. Wydaje się, że wzorami dla wspomnianych map
były mapy starsze.
Spośród starych map najbardziej znane są mapy świata sporządzone w 1513
roku przez tureckiego generała i kartografa Piri Reisa. Dwa fragmenty tych map
odkryto w pałacu Topkapi w Stambule dopiero w 1929 roku. W chwili odkrycia
musiały się wydawać wytworami fantazji, nie dysponowano bowiem wówczas
wiedzą, jaką posiadamy dziś. Skoro więc mapy przedstawiają więcej, niż ludzie
wiedzieli, świadczy to, że są autentyczne. Ich autentyczności zresztą nie podaje
się w wątpliwość. Na mapach tych, oprócz linii brzegowych Ameryki Południowej
i Północnej, zaznaczono też pewne szczegóły wewnątrz tych kontynentów,
np. Andy oraz źródła Amazonki. Falklandy odkryto oficjalnie dopiero w roku
1592, sąjednak zaznaczone na właściwej szerokości geograficznej na mapie z 1513
roku. Co ciekawe, na mapach Piri Reisa zaznaczono też z niewiarygodną dokładnością
zarysy lądu, góry, zatoki, wyspy i linie brzegowe Antarktyki. Dziś wszystko
to skrywa lód. My mogliśmy się przekonać, jak wygląda ukształtowanie Antarktyki
dopiero w 1958 roku (Międzynarodowy Rok Geofizyki) dzięki zdjęciom
satelitarnym! Skąd 500 lat temu wiedziano o istnieniu kontynentu wokół bieguna
południowego?

we Wróżce też o tym pisali... http://www.wrozka.com.pl/component/content/article?id=4258

tylko o boskiej sile tam nie napisali, a o legendach i obcej cywilizacji, która ukróciła życie na Ziemi... a i je zapoczątkowała...

Dopisane 01.02.2015r. o godz. 08:57:

Ps. Wystarczy wygooglować jedno z pierwszych cytowanych zdań i ciekawe linki ukażą się, gdzie można poczytać na ten temat... :>
3231
#qwax nieaktywny
1 lutego 2015r. o 9:19
samosia napisał(a):
we Wróżce też o tym pisali... http://www.wrozka.com.pl/component/content/article?id=4258
i>:Ps. Wystarczy wygooglować jedno z pierwszych cytowanych zdań i ciekawe linki ukażą się, gdzie można poczytać na ten temat... :>

Sugerujesz, że jeśli napisali o tym w "Wróżce", "Skandalach" i "Sensacjach z tyłka" itp., to automatycznie powoduje, że jest to nieprawda. Przecież te informacje są dostępne na innych "normalnych" stronach:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Piri_Reis
http://www.diegocuoghi.com/Piri_Reis/Buache_eng.htm
No ale skoro o tym piszą we "Wróżce", to przecież to musi być bzdura ;)

11445
PanM
1 lutego 2015r. o 9:30
Proponuję porzucić waśnie kto co i gdzie napisał ?

łagodny powrót do tematu -- Z A P R A S Z M

Może by tak każdy postarał się w zgodzie z własną intuicją wskazać kiedy JEGO ZDANIEM pojawił się na ziemi człowiek .

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~ niezalogowany
1 lutego 2015r. o 9:32
Uważam,że źródeł wiedzy na pochodzenia człowieka należy szukać w najstarszych księgach zachowanych do dnia dzisiejszego,a nawet w piśmie obrazkowym odkrytym i odkrywanym w różnych miejscach na kuli ziemskiej.Oczywiście wymaga to posiadania umiejętności czytania i rozumienia języków,w których zostały one spisane,wyryte.Podczas przekładania np.Biblii z hebrajskiego na jakikolwiek język zostaje zatracony prawdziwy sens i znaczenie .Dlatego kształtując swój światopogląd jestem zdany na ludzi którzy posiadają ten dar i mają chęć ,a nawet poczucie swoistej misji dzielenia się tą wiedzą.I teraz w zależności od stopnia rozwoju swojej świadomości ta wiedza będzie przyswajana przyjmowana akceptowana lub nie.Wolna wola,wybór itd.Przyjąłem jednak pewną zasadę, w drodze mojego rozwoju świadomości, mianowicie wiedza która jest a nie jest promowana w powszechnych mediach, przemilczana przez kościół i niewygodna dla władz /problem z rządzeniem/,jest dla mnie czymś co do mnie przemawia i z czym się utożsamiam,oczywiście mogę się mylić, ale popełniane błędów to też rozwój pod warunkiem że się wyciąga naukę.Co do tematu ,prawdopodobnie powstanie człowieka opisany w Biblii ,nie brany oczywiście dosłownie,jest jednym z wielu tego typu procesów na kuli ziemskiej,i choć wierzę w Boga jedynego ,kreatora wszystkiego w tym życia,to jednak odbyło się to przez ręce przedstawicieli ras pozaziemskich na drodze eksperymentu z wykorzystaniem inżynierii genetycznej - termin doskonale znany .Przykład - żebro Adama - pobranie materiału genetycznego.W wersji oryginalnej jest stwórzmy człowieka na" nasze "podobieństwo znaczy wykorzystanie własnego dna i że było ich więcej "bogów".Doskonale i przystępnie tłumaczy to Roman Nacht / yt/..Dla zainteresowanych polecam jego wykłady, a także telewizję NTV,choćby dla poszerzenia horyzontów myślowych,a sceptyków pozdrawiam.
11445
PanM
1 lutego 2015r. o 9:42
83,30,180

Dziękuję za wpis.

Tak oto pojawiła się w dyskusji nowa teoria narodzin gatunku ludzkiego.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
9369
#samosia nieaktywny
1 lutego 2015r. o 9:50
qwax napisał(a):
samosia napisał(a):
i>:Ps. Wystarczy wygooglować jedno z pierwszych cytowanych zdań i ciekawe linki ukażą się, gdzie można poczytać na ten temat... :>

Sugerujesz, że jeśli napisali o tym w "Wróżce", "Skandalach" i "Sensacjach z tyłka" itp., to automatycznie powoduje, że jest to nieprawda. Przecież te informacje są dostępne na innych "normalnych" stronach:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Piri_Reis
http://www.diegocuoghi.com/Piri_Reis/Buache_eng.htm
No ale skoro o tym piszą we "Wróżce", to przecież to musi być bzdura ;)

Zdolny jesteś... czytasz ze zrozumieniem... Brawo... Tylko ja NIGDZIE nie napisałam, że to bzdura... Jedynie napisałam, o innej sile sprawczej niż boska ukazanej we Wróżce...

Dochodząc do sedna - każdy cytuje to, co mu się podoba. Każdy wywody naukowe podciąga pod swoją teorię - i tu to widać najlepiej.

A uderz w stół, a nożyce i tak zmienią sens wypowiedzi...
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza