Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Proza. Książki ulubione.

10114
#alter nieaktywny
21 czerwca 2015r. o 8:59

"Śmierć Zachodu" Buchanana?

"Znany amerykański publicysta i polityk konserwatywny, bezkompromisowy obrońca i orędownik tradycji katolickiej, znienawidzony przez lewicowe i demoliberalne "siły postępu" - wieszczy śmierć naszej cywilizacji.

Zachód umiera. Narody mają ujemny przyrost naturalny. W siedemnastu europejskich krajach więcej jest pogrzebów niż narodzin, więcej trumien aniżeli kołysek. Inwazja imigrantów grozi dekonstrukcją kraju, w którym wyrośliśmy, oraz przekształceniem go w konglomerat narodów, które nie mają ze sobą prawie nic wspólnego - ani historii, ani bohaterów, ani języka, ani kultury, ani wiary, ani tych samych przodków. Czeka nas bałkanizacja i ostateczny upadek narodowej suwerenności pod dyktatem rządu ogólnoświatowego. Nasz świat wywrócił się do góry nogami. To, co wczoraj było słuszne i prawdziwe, dzisiaj jest fałszem i złem. To, co niegdyś było niemoralne i karygodne - rozpusta, aborcja, eutanazja, samobójstwo - dziś stało się "postępowe" i "chwalebne". Dawne cnoty stają się grzechem, dawne grzechy - cnotami... "

Łatwo oceniać książkę po okładce, tym bardziej że jest teraz w sieci.
A ja uważam, że zapowiada się nieźle :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Iza niezalogowany
21 czerwca 2015r. o 9:08
~ napisał(a):
Izo szybkie pytanko :)...

I szybka odpowiedź. Jednym z wątków książki Buchanana jest obecne promowanie antywartości na Zachodzie , w tym w szeroko rozumianej kulturze, stąd „PS.” Powyżej była odpowiedź na podwójne standardy w dyskusji.

...Twój post nie zawiera propozycji interesującej prozy…

PS. Sokole, oj tam ” pisowiec” – konserwatywny amerykański publicysta. Ja książkę przeczytałam od dechy do dechy. :D

:)
2900
#falco nieaktywny
21 czerwca 2015r. o 9:14
~ napisał(a):
falco napisał(a):
''konfabulujesz '' oszołomie...też po ''chamsku'' :D
czym nie różnisz się a raczej wyróżniasz :D

Pisz na temat, albo spadaj s....iały chamie. Atakujesz już wszystkich na oślep frustracie :D

na oślep?...wszystkich?
chyba ci się coś ubzdurało :D
odpisałem tylko że komuś zarzucasz ''chamstwo'' nie widząc własnego

oczywiście ty tego nie dostrzegasz... :P
czy dlatego kropeczkami ustrzegłeś się od ostrzeżenia od ''brzydkiego wyrazu''
:D
iluzja kultury...
;)

Zastosowana autokorekta

"bierz życie z każdym oddechem..."
10114
#alter nieaktywny
21 czerwca 2015r. o 9:15
~Iza napisał(a):

PS. Sokole, oj tam ” pisowiec” – konserwatywny amerykański publicysta. Ja książkę przeczytałam od dechy do dechy. :D

Moje posty w większości dotyczą tylko prozy.

Izo, intencja jest oczywista. Jedni w ps. piszą poza tematem, inni temat traktują w ps.

Wniosek? Intencje są widoczne, jak na dłoni. Dla kogo ważny jest temat, a dla kogo kłótnie. Choć tym razem nie mam Ciebie na myśli.
Pro forma, to tylko pozory.

Dopisane 21.06.2015r. o godz. 09:15:

falco napisał(a): na oślep?...wszystkich?
chyba ci się coś ubzdurało :D
odpisałem tylko że komuś zarzucasz ''chamstwo'' nie widząc własnego

oczywiście ty tego nie dostrzegasz... :P
czy dlatego kropeczkami ustrzegłeś się od ostrzeżenia od ''brzydkiego wyrazu''
:D
iluzja kultury...
;)

Won chamie.

2900
#falco nieaktywny
21 czerwca 2015r. o 9:21
~Iza napisał(a):
~ napisał(a):
Izo szybkie pytanko :)...

I szybka odpowiedź. Jednym z wątków książki Buchanana jest obecne promowanie antywartości na Zachodzie , w tym w szeroko rozumianej kulturze, stąd „PS.” Powyżej była odpowiedź na podwójne standardy w dyskusji.

domyślam się że znasz moje poglądy co do wolności wyborów,zachowań i poglądów dlatego ktos tak radykalny w poglądach jest mi obcy...
stąd tez porównanie do ''pisowca'' i dlatego książki nie doczytałem ...
:)

Dopisane 21.06.2015r. o godz. 09:21:

''Won chamie.''

jesteś bezbłędny ... :D

~ niezalogowany
21 czerwca 2015r. o 9:27
falco napisał(a): ''PS. Polecałam już "Śmierć Zachodu" Patricka Buchanana? ''

Nie wyglądasz na kogoś kto czyta Buchanana......... Nawet Ludluma nie miałeś w ręku........ :>
10114
#alter nieaktywny
21 czerwca 2015r. o 9:28
~ napisał(a):
falco napisał(a): ''PS. Polecałam już "Śmierć Zachodu" Patricka Buchanana? ''

Nie wyglądasz na kogoś kto czyta Buchanana......... Nawet Ludluma nie miałeś w ręku........ :>

To jest bezbłędne :)

2900
#falco nieaktywny
21 czerwca 2015r. o 9:41
ktoś kto żyje tylko ''internetem'' i klikaniem w klawiaturkę ma prawo tak myśleć...
a na kogo wyglądam?
myślicie że cokolwiek mnie to obchodzi?...nie ''jak wyglądam'' ale ''jaki jestem'' wiedzą ci którzy mnie znają...
a wy co o mnie wiecie oprócz tego na co wam pozwalam?...jesteście tak przewidywalnie że zabawa z wami niekiedy już mnie nudzi... :D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza