Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Stare mięso w EKO

~ niezalogowany
30 lipca 2015r. o 18:18
~ napisał(a): eko jest nawet na takiej zapyziałej wsi jak trzebień

cóż, lepiej w zapyziałej wsi niż w zapyziałym mieście
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
30 lipca 2015r. o 18:18
~ napisał(a): eko jest nawet na takiej zapyziałej wsi jak trzebień

cóż, lepiej w zapyziałej wsi niż w zapyziałym mieście
~ niezalogowany
30 lipca 2015r. o 20:16
Sądzę że działania mogące poważnie zaszkodzić zdrowiu obywateli tak jak przeterminowane towary,zwłaszcza te o krótkim terminie przydatności powinny być ścigane z urzędu przez SANEPID.Przecież takie mięso może zjeść małe dziecko.... mogły się tam rozwinąć przeróżne patogeny których spożycie z takim starym mięsem może rozwinąć w organizmie konsumenta poważne choroby.To nie my,obywatele jesteśmy zobowiązani z każdą znalezioną przeterminowaną rzeczą lecieć do SANEPIDu tylko SANEPID powinien profilaktycznie dokonywać kontroli w praktykujących handel starymi towarami sklepach.Jeśli nie wiedzą gdzie szukać to forum Bolec Info jest świetnym źródłem informacji.Przecież po co jest pogotowie sanitarno epidemiologiczne,właśnie po to żeby nie dopuszczać do takich praktyk jak opisana w wątku.Sieć sklepów EKO jest od wielu lat handlarzem starego mięcha,jeden z kierowników po pijaku mi opowiadał jak to wygląda i uwierzcie że nie ma ze starym towarem nic wspólnego dostawca,to zaniedbanie ze strony sklepów i wyłączna wina kierownictwa.Cytuję fragment rozmowy " przyszła do mnie Aga ,ta wiesz,znasz ją i mi k...wa przynosi pasztet że on przeterminowany 3 tygodnie jest.Ja jej słuchać nie mogę,jak mi pier...i o tym że stare każę jej zrobić promocję,przynajmniej mi nie pier...i za uszami.A sanepid nas omija" tu rozmowa się urwała,nie zdradzono mi powodu omijania EKO przez sanepid.... może to powiązania z MOPSem.... któż to wie. Czytam o małych sklepikach,że są lepsze towary,że świeże.To nie jest prawda.W naszym mieście brakuje stanowczych działań sanepidu.
~ niezalogowany
30 lipca 2015r. o 20:25
~ napisał(a): Sądzę że działania mogące poważnie zaszkodzić zdrowiu obywateli tak jak przeterminowane towary,zwłaszcza te o krótkim terminie przydatności powinny być ścigane z urzędu przez SANEPID.Przecież takie mięso może zjeść małe dziecko.... mogły się tam rozwinąć przeróżne patogeny których spożycie z takim starym mięsem może rozwinąć w organizmie konsumenta poważne choroby.To nie my,obywatele jesteśmy zobowiązani z każdą znalezioną przeterminowaną rzeczą lecieć do SANEPIDu tylko SANEPID powinien profilaktycznie dokonywać kontroli w praktykujących handel starymi towarami sklepach.Jeśli nie wiedzą gdzie szukać to forum Bolec Info jest świetnym źródłem informacji.Przecież po co jest pogotowie sanitarno epidemiologiczne,właśnie po to żeby nie dopuszczać do takich praktyk jak opisana w wątku.Sieć sklepów EKO jest od wielu lat handlarzem starego mięcha,jeden z kierowników po pijaku mi opowiadał jak to wygląda i uwierzcie że nie ma ze starym towarem nic wspólnego dostawca,to zaniedbanie ze strony sklepów i wyłączna wina kierownictwa.Cytuję fragment rozmowy " przyszła do mnie Aga ,ta wiesz,znasz ją i mi k...wa przynosi pasztet że on przeterminowany 3 tygodnie jest.Ja jej słuchać nie mogę,jak mi pier...i o tym że stare każę jej zrobić promocję,przynajmniej mi nie pier...i za uszami.A sanepid nas omija" tu rozmowa się urwała,nie zdradzono mi powodu omijania EKO przez sanepid.... może to powiązania z MOPSem.... któż to wie. Czytam o małych sklepikach,że są lepsze towary,że świeże.To nie jest prawda.W naszym mieście brakuje stanowczych działań sanepidu.

Sanepid U nas to w ogóle porażka, Panie na kontrolach przepraszają za to, ze żyją i przyszły. Zamiast walić mandatami za uchybienia, tak aby wyegzekwować poprawę, to one przepraszajacym głosem, pytają czy nie za dużą karę dają. Właściciel kontrolowanego obiektu też na ogół jest ostrzegany o planowanej kontroli wcześniej, wiec ma szansę na poprawę tego co jest nie tak. Dopóki tak się będzie działo to nie ma szans na poprawę.
~ niezalogowany
30 lipca 2015r. o 20:43
~ napisał(a): ...przeterminowane towary,zwłaszcza te o krótkim terminie przydatności powinny być ścigane z urzędu przez SANEPID.Przecież takie mięso może zjeść małe dziecko...

Może zjeść duże dziecko, może małe, dorosły też. Trzeba było to mięso oddać i po sprawie.
~Weronika niezalogowany
30 lipca 2015r. o 20:55
~ napisał(a):
~ napisał(a): ...przeterminowane towary,zwłaszcza te o krótkim terminie przydatności powinny być ścigane z urzędu przez SANEPID.Przecież takie mięso może zjeść małe dziecko...

Może zjeść duże dziecko, może małe, dorosły też. Trzeba było to mięso oddać i po sprawie.

W temacie jest wyraźnie napisane :

Mistrz napisał(a): ...nie dano jej paragonu zagadując ją,proponując bony upominkowe i inne g.ówno sprzedawane przez nich tak żeby szybko sobie poszła nie wołając paragonu żeby przypadkiem nie mogła zwrócić towaru.

Nie można złożyć reklamacji nie posiadając dowodu zakupu.
Oczywiście są kamery ale komu by się chciało tam sprawdzać czy jakaś tam pani kupiła coś czy też nie.Zresztą o to chodzi żeby wypchnąć towar i pogonić reklamującego....
~j niezalogowany
30 lipca 2015r. o 23:40
To prawda tez ostatnio kupilam zepsuta Łopatke, a smrod po otworzeniu woreczka z miesiem w domu .. nie do opisiania...
~J niezalogowany
30 lipca 2015r. o 23:42
~j napisał(a): To prawda tez ostatnio kupilam zepsuta Łopatke, a smrod po otworzeniu woreczka z miesiem w domu .. nie do opisiania...

Tyle ze w akurat innym Eko kupilam, nie na Mickiewicza.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza