Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Piewca ciemnoty

~ niezalogowany
13 października 2015r. o 15:40
Pannazdzieckiem napisał(a):
~ napisał(a): ...
Czy naprawdę pogarda wobec Katolików przysłania ci oczy na fakty historyczne?
Pozdrawiam. I chętnie w wolnym czasie podyskutuję.

Te , gościu , bardzo Cię proszę wyluzuj z oskarżeniami. Prawdą historyczną jest jedynie logika : historię piszą zwycięzcy , bo pokonani są martwi i nie mogą czegokolwiek napisać.

Czyli według Ciebie Panno zwycięzcy jak rozumiem - masz na myśli Katolików zafałszowali historię przez co wymyślili sobie to co podawałem wcześniej, a do czego nie raczyłeś się ustosunkować.
Zatem co było niby fałszem historycznym, kłamstwem wymyślonym na potrzeby propagandowe? Napisz proszę. Oświeć nas. Według Ciebie sojusz z Czechami, zwiększenie znaczenia na arenie międzynarodowej, wejście w krąg państw kultury Europy za czym idzie wszystko inne - początek poważnej edukacji, rozwój medycyny, architektury... to że Polska zeszła z kołtuństwa do Polski szanowanej, silnej? Uważasz, że to kłamstwa? Zatem może raczysz uświadomić nam jak było naprawdę.? Tylko daruj sobie gadkę w stylu - tęsknota za pięknymi, roztańczonymi Słowiankami oki? - chcę pogadać serio - a wiem, że stać cię na poważną dyskusję.
Pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2161
#fobiak nieaktywny
13 października 2015r. o 16:05
~ napisał(a):

Według Ciebie sojusz z Czechami, zwiększenie znaczenia na arenie międzynarodowej, wejście w krąg państw kultury Europy za czym idzie wszystko inne - początek poważnej edukacji, rozwój medycyny, architektury... to że Polska zeszła z kołtuństwa do Polski szanowanej, silnej? Uważasz, że to kłamstwa?

a ty komu te bzdety wyssales z falusa.
w latach osiemdziesiatych wyjechalo do niemiec ok. 4 tys. lekarzy i wszyscy znalezli prace o jakiej ty architekturze piszesz takie projekty robili w okresie bauhaus, te klocki co stawiaja dziasiaj nazywasz architektura? za prl-u mieli lepsze projekty. chodzi o to, ze nie mamy archtektow, zobacz sobie ten nasz dom starcow albo projekt szkoly specjalnej, ktora chce budowac powiat. polska nie zeszla tylko weszla w koltunstwo po 1998 roku.
przez kogo polska jest szanowana, jak mielismy armie to nas szanowali.
w czym polska jest silna?
niezle tobie ta lepetyne wyprali.
2900
#falco nieaktywny
13 października 2015r. o 16:45
ktoś tam wcześniej wspomniał o ''etyce ''i chyba moralności która to pojawiła się zapewne zaraz po chrzcie bo przecież wcześniej ludy mieszkające tutaj nie wiedzieli o istnieniu czegoś takiego...
a wiec coś o tym jak to ''chrześcijaństwo''zmieniło ludzi i ci nawiedzeni głosem ''ducha'' szerzyli ''wiarę'' ;)

Henryk III Biały Prawdopodobnie otruty (Jan Długosz stwierdza, iż książę zmarł z powodu długotrwałej choroby i [podanej mu] trucizny). 3 XII 1266
Władysław Salzburski Prawdopodobnie otruty (Kronika wielkopolska podaje następującą informację: swoi Ślązacy niegodziwie, jak powiadają, otruli go; Jan Długosz twierdzi, iż książę zmarł wyczerpany długotrwałą chorobą: podejrzewano bowiem niektórych rycerzy wrocławskich, że podali mu truciznę w jedzeniu). 27 IV 1270
Konrad I głogowski Prawdopodobnie otruty przez pewnych swoich rycerzy (jak podał Jan Długosz).

a historia zna wiele przypadków wyłupania oczu ,ucięcia jęzorka lub zgoła ''chrześcijańskiego'' -w duchu dobroci zapewne-- zamurowania w ścianie jakiejś tam wieży...

czy coś się dzisiaj zmieniło?
ależ nie bo dzisiaj ateistę można wyzwać od najgorszych łajz ale spróbuj to zrobić z katolikiem :D
ten podpierając sie ''obrazą uczuć'' czy też'' atakiem na kościół''gotów niejednego zarżnąć niczym ten wstrętny ,pogardzany ''islamista''

czym jeden od drugiego się różni? ;) niczym bo i jeden i drugi jest ''fundamentałem'' religijnym
ale spokojnie ...niedługo 25-y i poznacie to do czego jest zdolny pierwszy ''ministrant'' tej ''rzeczypospolitej''

"bierz życie z każdym oddechem..."
211
skorn
13 października 2015r. o 16:49
Masz znajomych katolików? Są "fundamentałami"?

<i>
2900
#falco nieaktywny
13 października 2015r. o 17:05
owszem
co bedzie dla ciebie zapewne dziwne -nie obrażają się kiedy tak w rozmowach ich nazywam...oni wiedzą co to jest tolerancja i chyba ja też skoro jesteśmy od lat znajomymi...
Skornie -znasz autorów Biblii ? ;)

211
skorn
13 października 2015r. o 17:42
Są tolerancyjni i są fundamentałami jednocześnie? A wszyscy inni, już nie twoi znajomi, są tylko fundamentałami?

Nie znam autorów Biblii.

<i>
2900
#falco nieaktywny
13 października 2015r. o 17:58
widzisz jak to można czegoś nie pojmować?
a jednak tacy istnieją Skornie :D

oni widzą grzechy i grzeszki kościoła katolickiego i nie boją się o tym mówić w naszych rozmowach ...
znają dobrze moją opinię o polskim klerze a ja wiedząc jak głęboko wierzą jak widać po trwającej nadal znajomości, nie uraziłem ich ''uczuć religijnych''
nie znasz autorów Biblii?
szkoda bo myślałem że dowiem się którego to obraziła Doda? ;)

211
skorn
13 października 2015r. o 18:33
Ja pojmuje wszystko, to ty masz problem z precyzyjnym wyrażaniem się.

Na czym polega fundamentalizm twoich znajomych w takim razie? Na tym, że są głęboko religijni?

Myślisz, że twoi znajomi są jakimś wyjątkiem pod tym względem, że dostrzegają "grzechy i grzeszki" krk?

Nie zauważyłem, by ktokolwiek zaprzeczał "grzechom i grzeszkom" krk na tym forum. A ty?

I jak to jest, że akurat twoi znajomi to fajne katole, a reszta nie?

Dopisane 13.10.2015r. o godz. 18:33:

falco napisał(a): szkoda bo myślałem że dowiem się którego to obraziła Doda? ;)

spytaj znajomych

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza