~ napisał(a): PiS został wybrany demokratycznie przez 18% uprawnionych do głosowania :P
No boskie po prostu :) Kocham demokrację w naszym kraju :)
A teraz rozkręcajcie się kochani...kto jest lepszy? PiS czy PO...? Za czyich rządów było mi lepiej? Proszę mnie uświadomić bo ja nie wiem!
Mam się bać bo za PO było mi taaaaak dobrze a teraz będzie tragedia czy może właśnie się cieszyć bo może za poprzednich rządów PiSu żyło mi się dobrze, przez 8 lat cierpiałam ale teraz już wszystko będzie w porządku bo PO to złodzieje i oszuści ale PiS przecież nie? A może po prostu jak co to niektórzy mam nie pamiętać co było 8 lat temu i udawać że PiS to nowa partia i pogonili "tych łotrów z PO"?
Niech no ja poczytam jaki to ten kraj jest/był/będzie wspaniały i dzięki komu! Niech ja się dowiem jak mi się cudownie żyje za najniższą krajową, jak fantastyczny rozwój gospodarczy tego kraju sprawia że 6-latki błąkają się same po ulicach bo rodzice w pracy od rana do nocy żeby jakoś związać koniec z końcem a w świetlicy szkolnej nie starczyło miejsca! Och...a za czyich rządów była/jest/będzie ta cudowna służba zdrowia w której jak np. nie zapłacisz za prywatne leczenie zęba, to zanim przyjmą cię na NFZ (w trybie pilnym ze względu na silny ból) ząb zdąży ci się zepsuć i wypaść sam! A komu zawdzięczamy cudowną politykę prorodzinną, zasiłki dla pijaków fundowane z podatków samotnych matek, którym nikt nie pomoże bo "to nie komuna, jak ojciec nie ma ochoty legalnie pracować to nikt go nie zmusi, więc proszę dziecku powiedzieć: "w tym miesiącu jemy chlebek, w następnym zapłacimy mieszkanie a za 3 miesiące już niczym nie będziemy się martwić bo umrzemy z głodu".Oświećcie może moich znajomych którzy wyjeżdżają za granicę Niemcom tyłki podcierać, że im się tak dobrze w kraju żyje i tyle pracy jest że to tylko ich wymysł, fanaberia i zboczone upodobanie do zmieniania pampersów - to dzięki PO przecież im tak dobrze jest! A może to PiS zostawił w tak cudownym stanie gospodarkę że opiekunki osób starszych mogą rozwijać swoją pasję za granicą...? No...znam przecież i takich co się po świecie zaczęli tułać za poprzednich rządów PiSu żeby chociaż na chleb dla dziecka było. To ja im muszę powiedzieć komu to zawdzięczają i uświadomić że to dobrobyt w kraju ich stąd wygnał bo im za dobrze było! Niewdzięcznikom!
Jejku...jejku...no aż nie wiem kogo wybrać, kto jest lepszy! Obie partie takie cudowne! A ludzie na przemian wybierają te najcudowniejsze i jedyne partie PiS/PO i jeszcze narzekają!