Pannazdzieckiem napisał(a): No zgadza się Przemo :) Tyle tylko , że Wy cały czas próbujecie naciągać krótką kołdrę , ja proponuję zrobić ją większą .
Pani profesor Litwin , jest jedną z proludzkich ekonomistek , że się tak wyrażę. Jest kilka aksjomatów filozoficzno - logicznych , o których warto pamiętać. Podstawowym jest ten : jak dowolny rząd zamierza spłacić dług .....................
Piotrze , po pierwsze ja prezentuje tu swoje zdanie i piszę jedynie w swoim imieniu .Ni jak nie pasuję do określanie mnie tytułem " WY "
Po drugie co do kołderki to jest dokładnie odwrotnie .
To Ty cały czas tęsknisz za własnością państwową wraz z jej kołderką .W gospodarce wolnorynkowej każdy sam sobie szykuje posłanie i pierzynkę.
Co do Twoich " aksjomatów filozoficzno - logicznych" Piotrze DŁUGÓW NIE SPŁACAJĄ RZĄDY -- DŁUGI SPŁACA SPOŁECZEŃSTWO
Rządy produkują długi / nieudolne rządy /
Pannazdzieckiem napisał(a): Zgadza się , długi spłaca Społeczeństwo , ale kto je zaciąga , dla kogo i od kogo ? Do dupy z takim wolnym rynkiem. Wolny rynek to byłby wtedy gdybyś miał prawo do bicia własnej monety .Jak wydrukujesz stówę na własnej drukarce , to Cię zamkną i skończy się Twe ględzenie Przemo :)
Logiczne , czy nie ? ;) Nie mówiąc o filozofii :D
PanM napisał(a): ...
Władza ma być strażnikiem prawa i reguł pomiędzy państwem a obywatelami ...