Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

8.000 zl. placa minimalna

2161
#fobiak nieaktywny
28 listopada 2015r. o 20:53
~ napisał(a): w pobliskim barze musisabyś płacić za piwko nie 6 ale 12zł, swiją drogą chciałbym być tym barmanem... nierealne ale pofantazjowac można

powroce do tego co napisales
ile nalezy sprzedac dodatkowo piw aby pracownicy w barze zarobili 8.000, zakladam, ze:
1. cena piwa w browarze wzrosnie minimalnie, w innym przypadku bary zaczna sciagac piwo z za granicy
2. my piwa nie produkujemy, browary zostaly rozkradzione, zlodzieje beda sie musialy glowic jak wyplacic polskiemu pracownikowi place minimalna
3 te same concerny, ktore maja nasze browary, w swoich krajach placa pracownikom minimum 8.000 zl.

cena piwa nie ma wielkiego znaczenia bo jesli wzrosnie to 1-2 zl. i tyle powinno wystarczyc aby kelnerka zarabiala 8.000 miesiecznie
cienki bylem z maty ale ktos to moze przeliczyc

Dopisane 28.11.2015r. o godz. 20:53:

~ napisał(a):
Ja już kiedyś zarabiałem w milionach ale odcięli cztery zera i znów zarabiam w tysiącach.

kiedys to bylo clo, granice zamkniete, byla ochrona miejsc pracy i polskich zakladow teraz mamy wolna amerykanke, jesli zachod placi wiecej pracownikom
to dlaczego nam nie wolno
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Listy Do M niezalogowany
28 listopada 2015r. o 22:43
PAN specjalnie prowokuje na forum, aby później go obrazić a ona podaje do sądu, aby wyciągnąć od nas kasę. Nie dajcie sie trolowi, ja już płaciłem odszkodowanie
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
28 listopada 2015r. o 22:44
fobiak napisał(a): dlaczego nie...

Nie da się ... dlatego Fobiczny , że jesteśmy niewolnikami na ziemi , za którą nasi Przodkowie krwią płacili. Współczesne pokolenie , jest już tak ogłupione pieniądzem podszywającym się za boga , ekonomia jest fikcją , a dorobek życia wielu Mądrych Ludzi jest na sprzedaż za trzydzieści srebrników. To proces czasu , którego celem jest orwellowski, pełny totalitaryzm.

Ale do póki krwi w żyłach , nie rzucim ziemi :)

Osobiście uważam , że płaca minimalna ( obojętnie jak wysoka lub niska jest ) to ochłapy dla niewolnika , ochłapy z pańskiego stołu. Można to uleczyć likwidując ... polityków i aspirantów do polityki :D

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
28 listopada 2015r. o 22:47
Nie bardzo rozumiem... Kto Wam broni zakładać firmy i płacić 8 tys. Pensji?
Gdzie jest napisane że każdy musi pracować?
~ niezalogowany
28 listopada 2015r. o 23:49
Nie da się w warunkach braku narodowej gospodarki płacić 8000 zł każdemu pracownikowi.
Płacąc każdemu 8.000 spowodujemy jeszcze większy odpływ pieniędzy z kraju.
Niskie pensję są celowo utrzymywane aby starczyło nam na "krajowe produkty luksusowe" takie jak czynsze za mieszkania, rachunki za prąd i gaz oraz na żywność.
Co jak co ale mieszkania mamy polskie, prąd i gaz (w większości ceny podatek i przesył) też no i żywność w większości przypadków też.
Reszta należy do zachodu.

W temacie o 500 zł na dziecko napisałem że MFW wymienia innym krajom złotówki na dolary i daje poręczenie wartości złotówki.
Mając wypłatę 2000 zł kupujemy tylko krajowe produkty a mając pensję 8000 połowę wydany na zachodnie produkty jak elektronika, samochody, ropę do samochodu, ciuchy, wakacje.
Aż tyle to nam MFW dolarów nie poręczy w prywatnych bankach :D

Zresztą jak to by brzmiało że 2000 zł wydajemy na krajowe a 6000 na zachodnie towary.
Takie państwo nie ma prawa istnieć na mapie bo albo już jest kolonią albo zbankrutuje.

Pańską 8000 jest możliwa w dwóch warunkach -
albo gospodarka narodowa i jej eksport wzrośnie 4 razy albo inflacja wzrośnie o 400% .

Zresztą banki zachodnie w Polsce do tego nie do puszczą bo mają za zadanie wyprowadzać kasę z kraju a nie ją do kraju wwozić.

Był taki kraj co miał silną walutę a miał słabą gospodarkę narodową. To była Argentyna jak przyjęła dolara za walutę że sztywnym kursem 1:1 do swojej waluty.
No i zbankrutowała.
Podwyższając pensję do 8.000 zł i zostawiając kurs 4zł do 1 dolara powoduje mu że dolar w dzisiejszych warunkach byłby 1:1 w stosunku do złotówki.
Zarabialibyśmy w złotówkach 4x więcej niż dotychczas a dolar miałby stary kurs.
Dzisiaj za 2.000 zł możemy kupić 500 dolarów a za 8.000 moglibyśmy kupić 2.000 dolarów czyli wymienili byśmy starą pensję w złotówkach na taką samą ale w dolarach po podwyżkę pensji minimalnej. Argentyna jak w pysk strzelił.

A jeżelibyśmy podwyższyli pensję "po bożemu" to dolar będzie po 16 zł :)
Wtedy to byłaby inflacja i telewizor nie kosztowały w sklepie 3.000 zł tylko 12.000 zł bo to zachodni produkt a firma zachodnia sprzedaje go za dolary które wymieniają banki ze złotówek.

Nie stać Polski na pensję 8.000 zł dla każdego.
~ niezalogowany
28 listopada 2015r. o 23:58
~Listy Do M napisał(a): PAN specjalnie prowokuje na forum, aby później go obrazić a ona podaje do sądu, aby wyciągnąć od nas kasę. Nie dajcie sie trolowi, ja już płaciłem odszkodowanie

Tego nie podejrzewałem. Czy to prawda?
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
29 listopada 2015r. o 0:08
~ napisał(a): ...
Nie stać Polski na pensję 8.000 zł dla każdego.

Starszy Glinoludzie , mylisz się :) To tylko cyfry , stać nas , aby Każda i Każdy odczuwał szczęście . Pytanie brzmi , czy chcemy ?

Dobranoc ... ostatecznie :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~ niezalogowany
29 listopada 2015r. o 0:10
PanM napisał(a):

~ napisał(a):
~Listy Do M napisał(a): PAN specjalnie prowokuje na forum, aby później go obrazić a ona podaje do sądu, aby wyciągnąć od nas kasę. Nie dajcie sie trolowi, ja już płaciłem odszkodowanie

Tego nie podejrzewałem. Czy to prawda?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA BAU zaprasza