Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

8.000 zl. placa minimalna

~najświętsza niezalogowany
29 listopada 2015r. o 0:53
~ napisał(a):
PanM napisał(a):

~ napisał(a):
~Listy Do M napisał(a): PAN specjalnie prowokuje na forum, aby później go obrazić a ona podaje do sądu, aby wyciągnąć od nas kasę. Nie dajcie sie trolowi, ja już płaciłem odszkodowanie

Tego nie podejrzewałem. Czy to prawda?

Oczywiście , wielu się już przekonało na własnej skórze.Możesz spróbować.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
29 listopada 2015r. o 1:13
~najświętsza napisał(a):
~ napisał(a):
PanM napisał(a):

~ napisał(a):
~Listy Do M napisał(a): PAN specjalnie prowokuje na forum, aby później go obrazić a ona podaje do sądu, aby wyciągnąć od nas kasę. Nie dajcie sie trolowi, ja już płaciłem odszkodowanie

Tego nie podejrzewałem. Czy to prawda?

Oczywiście , wielu się już przekonało na własnej skórze.Możesz spróbować.

Do bojaźliwych nie należę. Dla mnie jest jednak za "cienki" żeby z nim polemizować.
Palikota już nie ma - osierocił swoich dawnych fanów i biedaczyska nie mogą znaleźć swojego miejsca w obecnej rzeczywistości.
~klucz-nick niezalogowany
29 listopada 2015r. o 11:21
PanM napisał(a): Płaca minimalna jak sama nazwa wskazuje powinna być dolną granicą miesięcznego / 160 godzin / wynagrodzenia.
Ustawowo powinna być wsparta minimalną stawką godzinową równą 1/160 płacy minimalnej oraz roczną kwotą wolną będącą odpowiednikiem dwunastu pensji minimalnych --
Poza tym zamiast dawać 5 tysięcy na drugie dziecko -- na każde dziecko powinna przypadać 1/3 kwoty wolnej rodzica .

ps -- o podatki dla skarbu państwa nie trzeba się martwić gdyż są one zawarte we wszystkim co dotyczy obrotu towarowego i usługowego oraz w akcyzach.Nigeria kwota wolna od podatku 12 670 średnia pensja/miesiąć 250 zł.

Kwota wolna spełnia pewną bardzo ważną rolę regulującą rynek pracy oraz gospodarkę -- chroni człowieka przed pracą za sumy mniejsze niż minimum potrzebne do przeżycia .[img=1448735512_d8cpdtc.jpg]Dopisane 28.11.2015r. o godz. 19:33:Płaca minimalne nie może też być zbyt wysoka aby zostawić przestrzeń na rozwój i motywację pracownika.
:P
2900
#falco nieaktywny
29 listopada 2015r. o 11:38
wymowna tabelka ...
"eldorado" po polskiemu... ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
2161
#fobiak nieaktywny
29 listopada 2015r. o 11:40
~ napisał(a): Nie bardzo rozumiem... Kto Wam broni zakładać firmy i płacić 8 tys. Pensji?
Gdzie jest napisane że każdy musi pracować?

mamy tzw. wolny rynek, jesli wierzyc ekonomistom, dlatego nie rozumiesz, ze jezus zostal ukrzyzowany i prywaciarz to nie nowy jezus.
ale mamy dobrze rozwiniety socjalizm i zadaniem socjalistow jest zadbanie o minimalna place.

takim rozumowaniem kierowal sie bolek jak szedl na belweder.

w odnozu niemieckiego concernu w warszawie szukali ksiegowej ze specjalnymi kwalifikacjami. o tym kogo wybiora decydowaly trzy osoby. firma przyczynia corocznie do milonowych zyskow i ma rowniez na zatrudnienie dobrych fachowcow , czyli nic nie stalo na przeszkodzie aby nowej ksiegowej dac 8.000. wybrali ksiegowa, ktora wolala mniej niz inne kandydatki. prezesem spolki jak i pracownikami sa polacy.
2900
#falco nieaktywny
29 listopada 2015r. o 11:57
jeszcze długo nie zobaczycie kwoty wolnej a kiedy zobaczycie wara wam opadnie.... ;)

tymczasem wdowa sprzedaje browar który nigdy nie powinien powstać marne kilka milionów wyrazów...
wy się pozwalacie dymac przez to państwo na jakies kilka złotych po to by to samo państwo było dymane poprzez łapki urzedasow takich cwaniaczkow jak Kulczyki..

"bierz życie z każdym oddechem..."
2161
#fobiak nieaktywny
29 listopada 2015r. o 14:15
Pannazdzieckiem napisał(a):
fobiak napisał(a): dlaczego nie...

Nie da się ... dlatego Fobiczny

panienko rozpisalas sie jak cnotka, ktora nie wie skad sie wzielo dziecko.
ale dlaczego sie nie da?
ja nie widze zadnych przeszkod i upadku gosodarki a wrecz przeciwnie, zus bedzie mial nadwyzki, panstwo bedzie mialo wiecej kasy.
my i tak nic nie produkujemy takiego aby mogl nas dosiegnac jakikolwiek kryzys.
~ niezalogowany
29 listopada 2015r. o 16:03
falco napisał(a): jeszcze długo nie zobaczycie kwoty wolnej a kiedy zobaczycie wara wam opadnie.... ;)

tymczasem wdowa sprzedaje browar który nigdy nie powinien powstać marne kilka milionów wyrazów...
wy się pozwalacie dymac przez to państwo na jakies kilka złotych po to by to samo państwo było dymane poprzez łapki urzedasow takich cwaniaczkow jak Kulczyki..

ty coś masz do Kulczyka? przecież to człowiek idealnie wpasowujący sie w twoje poglądy - szemrane interesy jeszcze w PRLu, później na całego współpraca na z kolejnymi rzadami z twojej bajki - postkomuchami, POstepowcami... kwintesencja twoich upodobań
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza