Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Religia tak czy nie ?

2900
#falco nieaktywny
6 grudnia 2015r. o 9:35
każda religia opiera sie głównie na kasie...

nie ma żadnej religii bez kasiory a czy to będzie banknot czy koza złożona na ''ołtarzu'' i tak wpieprzy ją ''kapłan'' udowadniając pózniej wszystkim że ''ofiara została przyjęta''

pieprzenie o tym że jest inaczej jest dla gawiedzi która z rozdziawionymi gębami ''łyka'' każde słowo swojego ''pasterza'' który z kolei tylko myśli ile ''owieczek'' da się zer...zarżnąć... :D

ale alleluja ;)
jest niedziela i czas dla niektórych szykować portfele
forma odkupienia przewin z tygodnia? :D

ja zaraz udaje się do innej ''świątyni''
tam tez wydam pieniądze tyle tylko ze n własne przyjemności a nie pasibrzucha w kiecce... :P

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
6 grudnia 2015r. o 10:23
galerianka :D
11445
PanM
6 grudnia 2015r. o 10:56
Pannazdzieckiem napisał(a):
masi napisał(a):
Twoja logika opiera się na mamonie, niczym innym :)

Rację ma Skornik , idź już sobie na muzykę , szukać żony i nie zachowuj się jak rzep. Kiedy starsi dyskutują :)

PanM napisał(a): ...Ta okoliczność zaprzecza dobrowolności wyboru wyznania.

Zgadza się :)

PanM napisał(a): ...
Poznawanie zależy tylko od tego ile wysiłku zechcemy zainwestować w wiedzę.

Również się zgadza ... ateisto :)

Panowie polecam Wam teorię Szypowa , koronny dowód na Słowo na Początku . Informację jak należy tworzyć życie. Informacja Ta istniała we Wszechświecie zanim powstała jakakolwiek religia.
Ufam , że zadasz sobie ten trud ... ateisto :)

http://www.oswiecenie.com/pola_torsyjne.htm

Miłej niedzieli Wam życzę :)

Piotrze już Ci wielokrotnie pisałem że opieram się jedynie na własnych przemyśleniach i sam wyciągam wnioski .Nie powielam teorii " GDYBANIA "
Też uważam że teoria Szypowa to bzdura . Przychylam się do istnienia tzw CZARNEJ MATERII bo , grawitacja , przyciąganie wzajemne , przenoszenie fal radiowych i cieplnych , możliwość manewrowania w tzw teoretycznej próżni*.

*próżnia wg Szypowa

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~ niezalogowany
6 grudnia 2015r. o 11:15
falco napisał(a): każda religia opiera sie głównie na kasie...

nie ma żadnej religii bez kasiory a czy to będzie banknot czy koza złożona na ''ołtarzu'' i tak wpieprzy ją ''kapłan'' udowadniając pózniej wszystkim że ''ofiara została przyjęta''

Czy zrobiłbyś dla kościola roboty budowlane za darmo, pierdoło??:)
Czy Twój przydupas zrobiłby roboty elektryczne za darmo?? :)
A może znasz kogoś kto dostarczy za darmo energię elektryczną, olej opałowy, gaz i inne rzeczy niezbędne do funkcjonowania, utrzymania Kościoła??:)

Jeżeli nie, to dlaczego dziwisz się , że wierni chodzący do Kościoła skladają datki? :)

PS. Piedoło,czy jesteś zdolny pojąć, to co napisałem jeżeli dodam , że nie chodzę do Kościoła. :)
11445
PanM
6 grudnia 2015r. o 11:27
~ napisał(a):
falco napisał(a): każda religia opiera sie głównie na kasie...

Czy zrobiłbyś dla kościola roboty budowlane za darmo, pierdoło??:)
Czy Twój przydupas zrobiłby roboty elektryczne za darmo?? :)
A może znasz kogoś kto dostarczy za darmo energię elektryczną, olej opałowy, gaz i inne rzeczy niezbędne do funkcjonowania, utrzymania Kościoła??:)

Jeżeli nie, to dlaczego dziwisz się , że wierni chodzący do Kościoła skladają datki? :)

PS. Piedoło,czy jesteś zdolny pojąć, to co napisałem jeżeli dodam , że nie chodzę do Kościoła. :)

Ja to ogarniam co napisałeś anonimie .
Jednak mam pytanie jeśli pozwolisz .
Czy można było przekazać to używając innego języka ? Po co zaogniać jak by nie było i tak kontrowersyjną dyskusje ? To nic innego jak różne postrzeganie tych samych zjawisk .Różne emocje , poziom wiedzy oraz sympatie.
Proponując ten temat najbardziej zależało mi na merytorycznej dyskusji .Nie chodzi o wzajemne przekonywanie się .Chodzi o zaprezentowanie własnej argumentacji.Własnych poglądów w atmosferze wzajemnego poszanowania.
Z góry Ci dziękuję.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
~ niezalogowany
6 grudnia 2015r. o 11:36
PanM napisał(a):
Czy można było przekazać to używając innego języka ?

Użyłem podobnego języka jak pierdoła, którego cytuję poniżej! :)

falco napisał(a):

...koza złożona na ''ołtarzu'' i tak wpieprzy ją ''kapłan''...
...pasterza'' który z kolei tylko myśli ile ''owieczek'' da się zer...zarżnąć... :D ..
...pasibrzucha w kiecce... :P
~ niezalogowany
6 grudnia 2015r. o 11:38
~ napisał(a):
PS. Pierdoło,czy jesteś zdolny pojąć, to co napisałem jeżeli dodam , że nie chodzę do Kościoła. :)

Ten zaczadziały papierośnik już wielu rzeczy nie jest zdolny pojąć :/
~ niezalogowany
6 grudnia 2015r. o 11:46
~ napisał(a): Ten zaczadziały papierośnik już wielu rzeczy nie jest zdolny pojąć :/

Też palę papierochy ale nie przeszkodziło mi to zachować zdrowy rozsądek! :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.