Oj święte słowa, nic tylko kramik z lokalnymi pamiątkami w rynku otwierać. Problem poznałam już kilka lat temu, kiedy nie miałam gdzie kupić właśnie koszulki z ceramiką lub przynajmniej drobnym napisem B-c i innych pamiątek, które miały polecieć do USA. Poleciały jakieś pierdoły z PIT, a ja najadłam się wstydu przed gośćmi. Użyli dokładnie tych samych argumentów, które tu wypisałeś.
co to za gadanie , ludzie nie oceniają ceramiki co ona daje miastu lub ratuszowi tylko co daje ludziom :) a daje mało bo ludzie tam zarabiają 11zł brutto ....więc czy sie tu szczycić !! znana na świecie a zarobki jak w chinach i to cała prawda o wspaniałej ceramice rodem jak z PRL
mieszkańcy nie czują więzi z ceramiką. bo kto ma w domu przyzwoitą zastawe boleslawiecką wartą te 200-300 euro ? większość stać na proste zdobinki za 50 euro i na tym zrywie raz na 10 lat się kończy
"W Bolesławcu potencjału jaki niesie ze sobą ceramika i glina nie dostrzegają też sami mieszkańcy - nawet na BolecForum bardzo często mogliśmy widzieć komentarze w stylu: „nie lubię ceramiki”, „nie dam zarobić prywaciarzom z ceramik”, „niech ten Nowak sam się smaruje gliną, bo to jego biznes”.
Racja, nawet powyżej jest jeden jakiśtakiś :]
Osobiście dałem wiele zarobić prywaciarzom z ceramik :) Mam ceramikę na każdą okazję kompletami. Robi ona takie wrażenie na rodzince czy innych naszych gościach, że oni też kupują i cieszą się rękodziełem, który tworzy wspaniały klimat. Szczególnie ostatnie wzory i kolorystyka pięknie się prezentuje. Ceramika też jest wspaniałym pomysłem na prezenty :)
Generalnie felieton jest niezły, choć trudno się zgodzić ze wszystkim.
Podoba mi się pomysł z motywami ceramicznymi w miejskich oznaczeniach. Ciekawe t-shirty też bym z pewnością kupił, nawet z dziesięć na dzień dobry :) To prawda, że ceramika powinna być obecna przez cały rok, a nie tylko kilka dni.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.