Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Przepis na dobre ciasto

~ciastoholiczka niezalogowany
16 maja 2016r. o 0:47
Masi podziel się proszę przepisem na to cytrynowe cudo :-)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3004
#masi nieaktywny
16 maja 2016r. o 18:13
~ciastoholiczka napisał(a): Masi podziel się proszę przepisem na to cytrynowe cudo :-)

Jutro poszukam :)


Dopisane 16.05.2016r. o godz. 01:07:

Miało być jutro... ;)
Cream Cheese Coffee Cake
Moist and tender coffee cake with a tangy swirl of cream cheese filling running through the center.

Ingredients:

For Streusel Topping:
¼ cup sugar
¼ cup all-purpose flour
3 tablespoons unsalted butter, chilled and cubed
1 1/2 teaspoons finely grated zest from 1 lemon

For Cake:
3 cups all-purpose flour
1 teaspoon baking powder
½ teaspoon baking soda
½ teaspoon salt
½ cup (1 stick) unsalted butter, softened
1 cup sugar
1 tablespoon finely grated zest from 1 to 2 lemons
4 large eggs
1 teaspoon vanilla extract
1 cup sour cream

For Filling:
2 (8 ounce) packages cream cheese, softened
½ cup sugar
4 teaspoons juice from 1 to 2 lemons
½ teaspoon vanilla extract
1 large egg

For the Lemon Drizzle:
1/4 cup confectioner's sugar, sifted
1/2 to 1 tablespoon fresh lemon juice

Directions:

For Streusel Topping: Add sugar, flour, butter and lemon zest in a small bowl and stir using a fork or pastry blender until the texture resembles coarse cornmeal, with the butter pieces no larger than small peas. Transfer mixture to the refrigerator until ready to use.
Adjust oven rack to middle position and heat oven to 350 degrees.
Spray a 9” x 13” cake pan with nonstick cooking spray.
For the Cake: Whisk flour, baking powder, baking soda, and salt together in medium bowl; set aside.
In stand mixer fitted with paddle attachment, beat butter, sugar, and lemon zest at medium speed until light and fluffy, about 3 minutes, scraping down sides and bottom of bowl with rubber spatula. Add eggs 1 at a time, beating well after each addition, about 20 seconds, and scraping down beater and sides of bowl as necessary. Add vanilla and mix to combine. Reduce speed to low and add one-third flour mixture, followed by half of sour cream, mixing until incorporated after each addition, 5 to 10 seconds. Repeat, using half of remaining flour mixture and all of remaining sour cream. Scrape bowl and add remaining flour mixture; mix at low speed until batter is thoroughly combined, about 10 seconds. Remove bowl from mixer and fold batter once or twice with rubber spatula to incorporate any remaining flour.
Reserve half of the batter and set aside. Spoon remaining batter into prepared pan and smooth top.
To make the Filling: Return now-empty bowl to mixer and beat cream cheese, sugar, lemon juice, vanilla and egg on medium speed until smooth, about 1 minute. Add ¼ cup reserved batter and mix until incorporated. Spoon cheese filling mixture evenly over batter and smooth the top. Spread remaining reserved batter over filling and smooth top. With butter knife or offset spatula, gently swirl filling into batter using figure-8 motion. Firmly tap pan on counter 2 or 3 times to dislodge any bubbles. Sprinkle streusel topping evenly over batter.
Bake until just firm and skewer inserted into cake comes out clean (skewer will be wet if inserted into cheese filling), 35 to 40 minutes. Cool cake in pan on wire rack 1 hour. Gently remove from cake pan and place on wire rack to cool to room temperature, about 1½ hours.
To make the lemon drizzle, in a small bowl, whisk together the confectioners’ sugar and ½ tablespoon of the lemon juice. The mixture should be thick but pourable. Add up to another ½ tablespoon of lemon juice if the mixture is too stiff. Drizzle over the top the coffee cake. Let harden, about 10 minutes, before serving.

Recipe Note: Leftovers should be stored in the refrigerator, covered tightly with plastic wrap. For optimal texture, allow the cake to return to room temperature before serving.





Dopisane 16.05.2016r. o godz. 18:13:

Jak chcecie jakieś inne przepisy i zdjęcia ciast to nie ma problemu, dorwałem się do całkiem przyjemnej lektury... ;)

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~aa niezalogowany
16 maja 2016r. o 20:12
:) tylko nie zapomnij o żadnej wskazówce z tego swojego przepisu :) jak będziesz piekł.

:) a dla mnie po proszę po polsku i w wersji uproszczonej bez bajerów ;) jestem zwykłą kurą domową a nie bażantem... więc zlituj się z tymi przepisami.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3004
#masi nieaktywny
16 maja 2016r. o 20:22
~aa napisał(a): :) tylko nie zapomnij o żadnej wskazówce z tego swojego przepisu :) jak będziesz piekł.

:) a dla mnie po proszę po polsku i w wersji uproszczonej bez bajerów ;) jestem zwykłą kurą domową a nie bażantem... więc zlituj się z tymi przepisami.

aa, moze kiedyś spróbuję coś upiec ale wiem, że to nie jest moją domeną i lubię po prostu poczytać :)
Też jestem zwykłą kurą domową :)

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Mama niezalogowany
16 maja 2016r. o 20:33
A ja właśnie na dniach upieke pyszny salcesonik i zebre
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3004
#masi nieaktywny
16 maja 2016r. o 20:51
Na takie mam chęć ;) [img=1463424661_d7seo8b.jpg]

<b>elektrykabudowlana.pl</b>
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14505
DP
16 maja 2016r. o 20:55
przestańcie już bo głodna się robię
chleb
ciasto
kiełbasa
wszystko bym ''wrąbała'' ;(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~aa niezalogowany
16 maja 2016r. o 21:24
co to za ciasto masi ? chęci jak widać to ci nigdy nie brakuje ;)

mama sprzedaj patent na kręgi w zebrze bo moja wychodzi jak ryś czy hiena cętkowana :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.