Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMARaport BIK
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
"Nie wstydzę się Jezusa"
6979
E
5 lipca 2016r. o 21:50
Pannazdzieckiem napisał(a): Zechciałabyś przetłumaczyć , aby nad przekazem się zastanowić ? :)

"Ładuję" Ci do głowy Przykazanie miłości...po łacinie

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
2900
#falco nieaktywny
5 lipca 2016r. o 21:53
to drugie to jeszcze ''coś tam ,coś tam'' ale pierwsze to ''czarna magia'' :D

za mało z pierwszego jest tu obecne na forum bym ... ;)
zostanę przy swoim ...

Dopisane 05.07.2016r. o godz. 21:53:

hahaha...czyli byłem na dobrej drodze :D

ale wolę swoją bo na niej spotykam ludzi bardziej życzliwych ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
6979
E
5 lipca 2016r. o 21:56
falco napisał(a): ... spotykam ludzi bardziej życzliwych ;)

Ja mam to szczęście, że spotykam na swojej drodze Ludzi życzliwych :)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
2900
#falco nieaktywny
5 lipca 2016r. o 22:01
więc cieszmy się że tak powiem -''siostro'' :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 lipca 2016r. o 22:19
E napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Zechciałabyś przetłumaczyć , aby nad przekazem się zastanowić ? :)

"Ładuję" Ci do głowy Przykazanie miłości...po łacinie

Dziękuję :* ... jednak wolę polską wersję dekalogu, ze szczególnym uwzględnieniem słów Jezusa ... " kochaj bliźniego ".
Myślę sobie , że gdyby Ludzie stosowali w praktyce drugie przed pierwszym , to ... na świecie było by mniej cierpienia zasilającego kosmiczne wampiry ;)
Jezus w ewangelii Judasza wyraźnie mówi : " nie jestem bogiem ".

A Stwórca , czyli Kreacja ... robi to co lubi ... tworzy życie i nakazuje je szanować.

Myślę sobie , że Istota Pierwotna , czyli Stwórca przewidział nawet Kolegę Jahve z jego Mondrom Knigą tu na Ziemi. Pytanie brzmi tak : czy Kolega Jahve oddaje należny Stwórcy pokłon ? Bo ja tak :)

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
5 lipca 2016r. o 22:25
Pannazdzieckiem napisał(a): Pytanie brzmi tak : czy Kolega Jahve oddaje należny Stwórcy pokłon ? Bo ja tak :)

Dobranoc :)

Panna, gdyby tak było naprawdę, nie powoływałbyś się na Judasza. Generalnie też, nie ubliżałbyś Stwórcy. Niepotrzebnie komplikujesz prawdy niezwykle proste, i gubisz się w tym swoim swoistym bałaganiku myślowym.

dobranoc :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
5 lipca 2016r. o 22:40
Alterowicz , nie wqurwiaj mnie. Ty jesteś poukładany , bo ktoś Cię poukładał , ja duszę na ramieniu wiecznie mam , cały jestem zbudowany z ran , lecz nie ja kaleką jestem , tylko Ty . Przy czym kalectwo , to nie wada , liczy się wolny duch Stwórcy.

Jahve w swym kościele język Ci upier.doli za wyrażenie " qurcze " . Ja klnę jak szewc i ... nadal żyję ... rozmawiam z Ludźmi w realu i palce też mam sprawne ... jak widać :)

No dobra ... nie wiem , jak Wy , ale ja idę spać .

Panowie i Panie ... salut :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
5 lipca 2016r. o 22:49
Pannazdzieckiem napisał(a): Alterowicz , nie wqurwiaj mnie. Ty jesteś poukładany , bo ktoś Cię poukładał , ja duszę na ramieniu wiecznie mam , cały jestem zbudowany z ran , lecz nie ja kaleką jestem , tylko Ty . Przy czym kalectwo , to nie wada , liczy się wolny duch Stwórcy.

:)

Ładnie to wybrzmiało :)
Ale o to właśnie chodzi, bo cóż znaczy mieć duszę na ramieniu? Przecież to poezja, którą negujesz cały czas. Poezja jest w nas i wokół. Kochasz Stwórce, jak widać i poezję lubisz, co mnie bardzo cieszy, ale trzymaj się myśli, która Cię tworzy i prowadzi, a nie ciągle odbijasz się od przeciwległych ścian. Jak będziesz szedł w jedną stronę dalej zajdziesz.

:)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
REKLAMA BAU zaprasza