Nie czytałem do tej pory żadnego wpisu , sam temat mnie zainteresował. Ja myślę , że Państwo Polskie od "Komuny" po obecne czasy ma Polaków za idiotów i to nie zrównoważonych. Ze strachu przed społeczeństwem ograniczono wydawanie zezwoleń na posiadanie broni palnej do "swoich" . Ja jestem po pewnych służbach i po odejściu na emeryturę jestem traktowany jak inni jak bym w ogóle nie znał się na broni. Państwo Polskie nauczyło mnie używania broni wszystkich możliwych rodzi dostępnych w Kraju a teraz jestem dla nich ...em ,który może sobie i innym zrobić krzywdę . Nie można uczynić Naród bezbronnym, ograniczając liczebność armii należy zelżyć kryteria dostępu obywateli do broni. prawem określić kto nie może dostać pozwolenia a nie ograniczyć wszystkim.
Obecnie mamy sytuację nie przewidywalną. Na razie wygląda to tak: Islamiści już ograniczyli możliwości pobytu Europejczykom poza Europą i "za gonili " ich do swoich Krajów teraz atakują nas w naszych Krajach tam gdzie się gromadzimy czyli w sklepach , na koncertach itp. .Jak już będziemy bać się wyjść z domu to będą nas wycinać dom po domu i kto nas obroni ?, przy każdej chałupie będzie radiowóz?. myślę ,że Rządzący nie mają pomysłu a my jesteśmy jak te barany zegnani do komory ubojowej. Tak to widzę i chciał bym się mylić. Trzeba utworzyć szybko i to mocny ruch obywatelski i wymusić na Ustawodawcy jakąś forę kompromisu w tej materii. Islamiści i inni wiedzą ,że młodzież poza grami komputerowymi nie jest zdolna do walki i aż dziw ,że jest jeszcze spokojnie. Armia w tej wojnie się nie liczy o tym trzeba pamiętać.
Zastosowana autokorekta