Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Powszechny dostęp do broni palnej

4705
#mirek_2005 nieaktywny
26 lipca 2016r. o 23:15
Blackjack napisał(a):
mirek_2005 napisał(a):
Blackjack napisał(a):
mirek_2005 napisał(a):
Blackjack napisał(a): Może mam ci jeszcze podać statystykę z podziałem na leworęcznych i prawo....
Za przeproszeniem pie.... jak merkel, co za różnica z jakiego stanu, trup to trup.
W PL też będziesz rozróżniał na postrzelonych/ zabitych w zależności od dzielnicy?
Człowieku zrozum w USA giną dzieci w szkołach po 28, 30 dzieciaczków, a ty piep.... o bezpieczeństwie. Dziwny jesteś.

Ty za to kompletnym dziwny czlowiek em, bo czytając twoje brednie nie wierzę, że piszesz celowo dla tzw. zgrywy.
Wytłumaczę jak dziecku.
W stanie, w którym jest zabronione posiadanie broni w danym miejscu, dochodzi właśnie do tego typu masakr, bo bandyta może tam robić co chce i za nim ktoś z bronią go powstrzyma, to do tego czasu morduje ile chce.
W stanie, w którym broń możesz zabierać gdzie chcesz, takich masakr nie było i nie ma, bo nawet największy świr liczy się z tym, że ktoś go po prostu zastrzeli, że nie będzie miał możliwości mordować do przyjazdu uzbrojonych służb, aby go powstrzymać. Oczywiście były próby, ale kończyło się to szybkim zneutralizowaniem napastnika.
Masz tam mapkę jak sam napisałeś, więc z niej skorzystaj i się dowiesz jakie bzdury piszesz.
Ponawiam pytanie. Dlaczego chcesz, aby praworządni ludzie nie mieli dostępu do broni, a bandyci mogli ją posiadać? I jeszcze jedno. Jakie masz doświadczenie z bronią palną?

A Virginia i chyba największa masakra w szkole to jak wytłumaczysz? Tam broń ma każdy, nie trzeba mieć pozwolenia na zakup, nie trzeba jej nigdzie zgłaszać.
No i ponad 30 osób do piachu....uczniowie ...

Kłamiesz świadomie, czy po prostu pitolisz dalej bzdury?
Na noszenie broni musisz mieć zezwolenie - to tak na szybko. Po drugie nigdy nie ma takiej możliwości, aby powstrzymać kogoś przed dokonaniem zamachu, bo taka osoba zrobi to za pomocą broni palnej, samochodu, bomby, inne. Po trzecie nie podajesz, czy ten ktoś był np. świrem, czy kimkolwiek. Jedynie obwiniasz to, że ktoś kto posiadał broń - nie wiemy, czy legalnie, czy legalna - użył jej do jakiejś masakry.
Jak już podajesz te swoje przykłady, to podaj, w którym z tych przypadków broń była LEGALNA. Podaj przykłady użycia nielegalnie posiadanej broni. Jakbyś mógł, to wróć do Europy, a najlepiej Polski, bo o tym temat, a nie o tym, czy w USA ...Dopisane 26.07.2016r. o godz. 22:09:Jeszcze jedno. Odpowiedz na pytania, które ci zadałem, bo jeszcze nawet na jedno nie odpowiedziałeś. Nie wiem, czy ze strachu, czy z niewiedzy to robisz, ale nie pokazuje to, że masz odrobinę szacunku do rozmówcy.

Chciałeś przykłady to masz, z Polski mam podać? O ile mnie pamięć nie myli to w naszym kraju nie można mieć broni bez pozwolenia, więc jak mam ci podać przykłady.
Co do USA (byłeś tam kiedyś? ) to te masakry co były zaczynały się od zabrania broni rodzicom (legalnej), zabiciu rodziców i heja do szkoły na strzelanie.
Przykład z PL z dzisiaj 3 latka postrzeliła 2 latka z wiatrówki, bo stary zapomniał schować....Bo był pijany, co by było jakby zostawił prawdziwą broń?
Mówisz, że ktoś był świrem, jak zagwarantujesz że świr w PL broni nie dostanie? Badania psycho to fikcja ....
Weź najlepiej te swoje pistoleciki i pobaw się w pokoju .... ludziom daj żyć.

Po prostu odpowiedz na zadane pytanie, to wszystko, bo cały czas coś podajesz, ale bez konkretnych danych.
Uważam, że jest różnica, czy ktoś zabija z legalnie posiadanej broni, czy nie. Logiczne, że jeżeli posiada ją nielegalnie to jest to jakiś bandyta, a nie praworządny obywatel Polski, USA, Niemiec itd.
Za dzieci odpowiadają rodzice, więc co ty łączysz jakąś wiatrówkę z masakrami w USA?
Jeżeli nie przestaniesz prowadzić monologu i cały czas coś stwierdzać, to nie ma sensu z tobą rozmawiać. Staram ci się odpowiadać na wszystko, ale ty dalej jakieś bajki wrzucasz, a żadnych moich wątpliwości, o które pytam nie starasz się potwierdzić lub zaprzeczyć. Cały czas dokładasz nowe historyjki, w których pokazałeś, że ktoś jest nieodpowiedzialny. Nie jest to argumentem, bo więcej jest wypadków na rowerze - o samochodach nie wspomnę - niż tych z bronią, a idąc twoim tokiem rozumowania należy również zabronić posiadania ludziom samochodu. Ja się kiedyś oparzyłem, wylewając wrzątek na siebie i co, mamy zabronić gotowania wody na herbatę?
Na koniec przestań mi dawać rady, bo nie jesteś żadnym autorytetem, aby to robić. To co robię z wolnym czasem jest moją, a nie twoja sprawą, która nie powinna ciebie wcale interesować. Także skup się na temacie i dyskutuj, a nie przemawiaj.

Dopisane 26.07.2016r. o godz. 23:10:

Pannazdzieckiem napisał(a):
~ napisał(a): Tak jak danie dobremu człowiekowi do ręki noża nie czyni go nożownikiem tak samo posiadanie penisa nie czyni mężczyzny gwałcicielem... i tak samo jest z bronią palną. Lecz uważam, że najpierw powinno się przywrócić karę śmierci tak aby jakby ktoś chciał brzydko bawić się pukawką.

Zresztą morderca i tak w dup.. ma to czy broń jest czy nie jest legalna. Gdy będzie chciał to i tak ją sobie skombinuje. Zawsze może jeszcze użyć noża lub młotka, albo kamienia (posiadanie takich narzędzi zbrodni jest chyba legalne :) ). A jaka to różnica zginąć od kuli czy od zasztyletowania? Morderstwo to morderstwo. Natomiast gdy tylko morderca ma broń, a dobry obywatel jej mieć nie może to morderca zawsze ma przewagę.

Straszenie karą śmierci , zdeformowane chęcią popełnienia przestępstwa umysły ... nie robi wrażenia . I takie postawienie sprawy nic nie da. Byłbym za uzbrojeniem społeczeństwa , ale wpierw edukacja z prawdziwego zdarzenia. Na szczęście zdeklarowanych morderców mamy marginalne ilości. A okazja czyni złodzieja. Niech będzie tak , jak jest. Hamerykanizacja naszego życia nigdy mi się nie podobała.

Dobranoc ... ostatecznie :)

Za pokazanie np. "fakena" policji grozi ileś tam grzywny i to powstrzymuje przed takim zachowaniem. Jeżeli nie to proszę zademonstruj mi to, że żadne straszenie w postaci kar: grzywny, aresztu itp. nie działa.

Dopisane 26.07.2016r. o godz. 23:15:

Tu możecie sprawdzić jaka ideologię wam wrzucono do głowy.[img=1469567718_73mry5k.jpg]

www.psieszkolenie.pl www.edukacjazawodowa.pl www.rzeczoznawca-boleslawiec.pl www.ksgranica.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11100
#Blackjack nieaktywny
26 lipca 2016r. o 23:18
Nie denerwuj się tak szybko, pewnie miałeś u psych.... pytanie czy łatwo cię wyprowadzić z równowagi..... skłamałeś?
Rozmowa z tobą to jak pytanie narkomana czy zalegalizować narkotyki, odpowiedz jest oczywista. Tak samo ty czerpiesz korzyści materialne z "broni" kursy, strzelania itd... mam rację? Więc jakiego stanowiska po tobie można się spodziewać?
Dobra szkoda klawiatury na pisanie z tobą, jak argumenty do ciebie nie docierają, podejrzewam, że nie chcesz żeby nawet dotarły...

Dopisane 26.07.2016r. o godz. 23:18:

Widzę że wkleiłeś rysunek, pan m byłby z ciebie dumny :D teraz zaczniemy pojedynki na obrazki ? :D

Nie wolno, Rin, absolutnie nie wolno przegryzać ludziom gardeł. (...) To nielegalne.
315
#mir.ko nieaktywny
26 lipca 2016r. o 23:24
zapytam tak, jakie panstwa w Europie mają powszechny dostep ?

jesli chodzi o legalizacje broni w PL , to nie ma sie oco ścierać, kto chce i ma pare tysięcy na wymarząną broń i szkolenie, badania to ją może mieć legalnie. jedynie raczej problem z zawiłej procedurze jak czytam czasami
4705
#mirek_2005 nieaktywny
26 lipca 2016r. o 23:29
Blackjack napisał(a): Nie denerwuj się tak szybko, pewnie miałeś u psych.... pytanie czy łatwo cię wyprowadzić z równowagi..... skłamałeś?
Rozmowa z tobą to jak pytanie narkomana czy zalegalizować narkotyki, odpowiedz jest oczywista. Tak samo ty czerpiesz korzyści materialne z "broni" kursy, strzelania itd... mam rację? Więc jakiego stanowiska po tobie można się spodziewać?
Dobra szkoda klawiatury na pisanie z tobą, jak argumenty do ciebie nie docierają, podejrzewam, że nie chcesz żeby nawet dotarły...

Dopisane 26.07.2016r. o godz. 23:18:Widzę że wkleiłeś rysunek, pan m byłby z ciebie dumny :D teraz zaczniemy pojedynki na obrazki ? :D

Brak ci wiedzy i dlatego nie masz nic do zaoferowania, bo cały czas czepiasz się mojej osoby - tak jest zawsze jak się nie ma argumentów, to trzeba na kogoś naskoczyć.
Nie znasz mnie, nie wiesz, ale dalej stwierdzasz. Oczywiście bez żadnej wiedzy na mój temat.
Nie robię żadnych kursów odnośnie broni palnej, zdziwiony, czy po prostu będziesz dalej bredził?
Jakiego stanowiska? OBIEKTYWNEGO, bo ja w przeciwieństwie do ciebie pytam, a nie tylko wygłaszam mowę i piszę, że ktoś jest taki a siaki, i powinien to, czy coś innego. Nie ukrywam się za jakimś niezalogowanym nickiem, w przeciwieństwie do ciebie.
Odpowiadam na pytania itp. itd. Obrazek pokazuje, czyją ideologię masz zakorzeniona w głowie, ale to po prostu trzeba mieć odrobinę wiedzy przynajmniej ze szkoły podstawowej. Pisanie, że coś się gdzieś wydarzyło, nie jest żadnym argumentem za, czy przeciw. Chodzi o to kto, z czego, dlaczego itp. itd.

Dopisane 26.07.2016r. o godz. 23:29:

mir.ko napisał(a): zapytam tak, jakie panstwa w Europie mają powszechny dostep ?

jesli chodzi o legalizacje broni w PL , to nie ma sie oco ścierać, kto chce i ma pare tysięcy na wymarząną broń i szkolenie, badania to ją może mieć legalnie. jedynie raczej problem z zawiłej procedurze jak czytam czasami

Są plusy i minusy różnych pozwoleń, ale najprostszym i najszybszym to tzw. pozwolenie kolekcjonerskie. Można broń mieć nawet w miesiąc.

www.psieszkolenie.pl www.edukacjazawodowa.pl www.rzeczoznawca-boleslawiec.pl www.ksgranica.pl
315
#mir.ko nieaktywny
26 lipca 2016r. o 23:30
należy też mieć na uwadze jakiej amunicji dotyczy powszechny dostęp : boczny zapłon [czyli sportowa] czy także centralny
4705
#mirek_2005 nieaktywny
26 lipca 2016r. o 23:33
mir.ko możesz posiadać boczny i centralny, po prostu do kal. 12.
Oczywiście jeden i drugi po strzeleniu do kogoś śmiertelny, ale takich przypadków brak.

~ niezalogowany
26 lipca 2016r. o 23:36
proszę państwa, my tu sobie gddybamy kto za, a kto przeciw.... a mi nasuwa się pytanie jakie jest właściwie zdanie w powyzym temacie Jarosława K? osoby bądź co bądź dość wpływowej w Polsce, i władnej poczynić zmiany... pytam bo sam nie wiem
4705
#mirek_2005 nieaktywny
26 lipca 2016r. o 23:38
~ napisał(a): proszę państwa, my tu sobie gddybamy kto za, a kto przeciw.... a mi nasuwa się pytanie jakie jest właściwie zdanie w powyzym temacie Jarosława K? osoby bądź co bądź dość wpływowej w Polsce, i władnej poczynić zmiany... pytam bo sam nie wiem

Ja socjalistom nie ufam, więc wszystkiego złego można się spodziewać - chciałbym się mylić...

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMARaport BIK
REKLAMA BAU zaprasza