~ napisał(a): No na pewno wymusicie zmianę ustawy. ha ha
Pan Mirosław nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji jakie by nastąpiły gdyby był łatwiejszy dostęp do broni.
Ciekawe ile osób by zginęło przez to, że wy chcecie bawić się w wojnę.
Na szczęście mamy teraz odpowiedzialną władzę, która mam nadzieję do tego nie dopuści.
Nie masz pojęcia o tym w jaki sposób można zdobyć pozwolenie na broń.
Obecne przepisy umożliwiają zdobycie pozwolenia nawet w miesiąc czasu i takich pozwoleń wydawanych jest najwięcej.
Dzisiaj zapytałem w WPA, czy na wakacjach jest mniej składanych wniosków o pozwolenie i odpowiedź była taka, że ledwo się wyrabiają z wydawaniem decyzji. W 95 % decyzje wydawane są na TAK. Zapytałem ile wniosków wpływa miesięcznie i odpowiedź to, że setki.
Twoja teoria padła, bo broni stale przybywa, a tych niby rozwiązywania problemów za jej pomocą jak nie było tak nie ma.
Powtarzam, że bazujcie na faktach i pytajcie u źródła, a nie pierdzielicie jakieś bzdety bez pokrycia.
Odpowiedzcie chociaż mi na to jedno poniższe pytanie.
Twierdzicie, że robię na tym biznes, więc gdyby tak było, to byłbym przeciwnikiem posiadania broni, bo miałbym monopol posiadając broń palna jako jeden z niewielu. Wtedy ewentualni chętni, aby postrzelać, byliby skazani wyłącznie na mnie. Tu pytanie, w jaki sposób mój niby biznes będzie się rozwijał, kiedy każdy mógłby broń palną posiadać? Wasza lewacka logika ma na pewno na to jakieś wyjaśnienie.