Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAKongres Miedzi
BolecFORUM Nowy temat

Powszechny dostęp do broni palnej

14505
DP
27 lipca 2016r. o 17:52
no
przynajmniej w tym temacie mamy podobne zdanie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
11445
PanM
27 lipca 2016r. o 21:27
DP napisał(a): no
przynajmniej w tym temacie mamy podobne zdanie

Przy bliższym wczytaniu się w teksty nie tylko w tym.Pozdrawiam przynajmniej .....

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
4705
#mirek_2005 nieaktywny
27 lipca 2016r. o 22:28
~ napisał(a): No na pewno wymusicie zmianę ustawy. ha ha
Pan Mirosław nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji jakie by nastąpiły gdyby był łatwiejszy dostęp do broni.
Ciekawe ile osób by zginęło przez to, że wy chcecie bawić się w wojnę.
Na szczęście mamy teraz odpowiedzialną władzę, która mam nadzieję do tego nie dopuści.

Nie masz pojęcia o tym w jaki sposób można zdobyć pozwolenie na broń.
Obecne przepisy umożliwiają zdobycie pozwolenia nawet w miesiąc czasu i takich pozwoleń wydawanych jest najwięcej.
Dzisiaj zapytałem w WPA, czy na wakacjach jest mniej składanych wniosków o pozwolenie i odpowiedź była taka, że ledwo się wyrabiają z wydawaniem decyzji. W 95 % decyzje wydawane są na TAK. Zapytałem ile wniosków wpływa miesięcznie i odpowiedź to, że setki.
Twoja teoria padła, bo broni stale przybywa, a tych niby rozwiązywania problemów za jej pomocą jak nie było tak nie ma.
Powtarzam, że bazujcie na faktach i pytajcie u źródła, a nie pierdzielicie jakieś bzdety bez pokrycia.

Odpowiedzcie chociaż mi na to jedno poniższe pytanie.
Twierdzicie, że robię na tym biznes, więc gdyby tak było, to byłbym przeciwnikiem posiadania broni, bo miałbym monopol posiadając broń palna jako jeden z niewielu. Wtedy ewentualni chętni, aby postrzelać, byliby skazani wyłącznie na mnie. Tu pytanie, w jaki sposób mój niby biznes będzie się rozwijał, kiedy każdy mógłby broń palną posiadać? Wasza lewacka logika ma na pewno na to jakieś wyjaśnienie.

www.psieszkolenie.pl www.edukacjazawodowa.pl www.rzeczoznawca-boleslawiec.pl www.ksgranica.pl
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
27 lipca 2016r. o 22:44
mirek_2005 napisał(a): Szkoda czasu na odpisywanie antypolskim łajdakom, którzy są jedynie zwykłymi propagandzistami. Jedynie co potrafią, to napisać jaki Polak jest zły itp. W swojej pisaninie używają jedynie stwierdzeń, epitetów i tyle. Tak zostali zaprogramowani przez system i służą mu jako wierni niewolnicy. Podając ...ne przykłady, że niby coś wielce tragicznego dzieje się na polskich drogach i na tej niby podstawie nie powinni Polacy mieć dostępu do broni. To tak jakby mieli kupczyczkę po używaniu soli i w związku z tym zakazać pieprzu, papryki itp.
Wielu pełni rolę pożytecznych idiotów, którzy pewnie nawet wierzą w bzdury, które wypisują.

Toś mnie wqurwił teraz Mirek. Mnie też uważasz za łajdaka propagandziste ? I śmiesz jeszcze twierdzić , że " W swojej pisaninie używają jedynie stwierdzeń , epitetów i tyle " . Polakom zgromadzonym na tym forum , od siedmiu lat piszę o oszustwie fiducjarnej mamony , oraz sku.rwysyństwie NWO . Przemowi lata temu tłumaczyłem , dlaczego nie powinien popierać Paligłupa . Podobnie jak dzisiaj tłumaczę Ludziom , dlaczego nie powinni modlić się do Jahwe i nie wierzyć " dobrym zmianom " .

Czy rozumiesz sformułowanie " flinta w flincie " ?
Czekam na odpowiedź . Masz tyle czasu ile potrzeba , ale Wujek Gogle zna odpowiedzi na prawie wszystkie pytania , więc sądzę , że się w tri miga doinformujesz .

I pytanie dodatkowe , co mówi Ci termin " depopulacja " ?

Czekam ... nie śpiesz się . Pośpiech jest potrzebny , gdy intelektualne pchły się łapie , zbyt szybko zdychają ... Jak kubuś bogu , tak czech mazutem .

Twój ruch , nie myl z upadłymi kioskami :]

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
4705
#mirek_2005 nieaktywny
27 lipca 2016r. o 22:58
Pannazdzieckiem napisał(a):
mirek_2005 napisał(a): Szkoda czasu na odpisywanie antypolskim łajdakom, którzy są jedynie zwykłymi propagandzistami. Jedynie co potrafią, to napisać jaki Polak jest zły itp. W swojej pisaninie używają jedynie stwierdzeń, epitetów i tyle. Tak zostali zaprogramowani przez system i służą mu jako wierni niewolnicy. Podając ...ne przykłady, że niby coś wielce tragicznego dzieje się na polskich drogach i na tej niby podstawie nie powinni Polacy mieć dostępu do broni. To tak jakby mieli kupczyczkę po używaniu soli i w związku z tym zakazać pieprzu, papryki itp.
Wielu pełni rolę pożytecznych idiotów, którzy pewnie nawet wierzą w bzdury, które wypisują.

Toś mnie wqurwił teraz Mirek. Mnie też uważasz za łajdaka propagandziste ? I śmiesz jeszcze twierdzić , że " W swojej pisaninie używają jedynie stwierdzeń , epitetów i tyle " . Polakom zgromadzonym na tym forum , od siedmiu lat piszę o oszustwie fiducjarnej mamony , oraz sku.rwysyństwie NWO . Przemowi lata temu tłumaczyłem , dlaczego nie powinien popierać Paligłupa . Podobnie jak dzisiaj tłumaczę Ludziom , dlaczego nie powinni modlić się do Jahwe i nie wierzyć " dobrym zmianom " .

Czy rozumiesz sformułowanie " flinta w flincie " ?
Czekam na odpowiedź . Masz tyle czasu ile potrzeba , ale Wujek Gogle zna odpowiedzi na prawie wszystkie pytania , więc sądzę , że się w tri miga doinformujesz .

I pytanie dodatkowe , co mówi Ci termin " depopulacja " ?

Czekam ... nie śpiesz się . Pośpiech jest potrzebny , gdy intelektualne pchły się łapie , zbyt szybko zdychają ... Jak kubuś bogu , tak czech mazutem .

Twój ruch , nie myl z upadłymi kioskami :]

Chcesz odpowiedzi na pytania, to najpierw sam odpowiedz. Wygłaszacie przemowy to obie wygłaszajcie, ale jak chcecie dyskutować, to po prostu to róbcie.
Myślisz, że jesteś błyskotliwy, ale nie robisz na mnie wrażenia tym, że znasz jakieś tam znaczenie łów, których w tej dyskusji nie wiem po co wtrącasz.
Zrozumiałem wyraźnie co napisałeś o Polakach i wiedz, że my Polacy nie jesteśmy tacy jak wy tubylcy. Swoje miary pozostawcie dla siebie, a nas nie mierzcie według siebie.

www.psieszkolenie.pl www.edukacjazawodowa.pl www.rzeczoznawca-boleslawiec.pl www.ksgranica.pl
4335
27 lipca 2016r. o 23:25
Mirek , co Ty pier.dolisz ? Gdzie chcesz szukać Polaków ? Na Madagaskarze , nie wśród Tubylców ?

Na jakie pytania mam Ci odpowiedzieć , zechciej przypomnieć ... no wiesz , starcza pamięć :D
Nie wiem , jak rozumujesz , ale dla mnie Polak , to nie kr.etyn z giwerą , tylko Istota rozumiejąca Słowo i Treść ! Unikająca możliwości wyrządzenia krzywdy komukolwiek . Tacy byli pierwotni Słowianie , zanim " zachodnia propaganda " nie zrobiła z Nich zwierząt.

A teraz do lektury , bo jutro dwóję Ci postawię ze znaczenia prostych słów :]

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
4705
#mirek_2005 nieaktywny
27 lipca 2016r. o 23:37
Przewiń sobie. Ja nie mam zamiaru nic za ciebie robić. Po trzecie czytaj ze zrozumieniem. Po czwarte nie kręć - jesteś w tym dobry - tylko odpowiedz.

4335
27 lipca 2016r. o 23:53
Mirek , nie chce mi się. Ja już siedem lat czytam pier.dolety pseudointelektualistów pokroju Twego , skornika , papugi , alterowicza , fobicznego , panam i całej rzeszy anonimów. Nie mówiąc o skacowanych pokrzywkach. Jeśli ktoś chce ze mną dyskutować , to niech ma na uwadze mą starczą pamięć i przypomina swe myśli i pytania , zamiast żądać od starca inwencji .

Sam se przewiń leszczu :) Czółko :) W jednym masz rację , szkoda czasu na dyskusje , lepiej z Morfeuszem pogadać . Ten przynajmniej daje jakąś nadzieję na wiedzę i ciekawe historie ...

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Nowe mieszkania w Bolesławcu