Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Dolny Śląsk rowerem
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Powszechny dostęp do broni palnej

~Głupota ludzka nie ma granic! niezalogowany
28 lipca 2016r. o 8:04
Pannazdzieckiem napisał(a): . Przeciwny jestem masowemu dozbrajaniu widząc oczyma wyobraźni straszne konsekwencje . W samym tylko 2013 prawie siedem tysięcy osób w Polsce popełniło samobójstwo przez frustracje . Oczyma wyobraźni widzę sfrustrowanych młodych Ludzi strzelających do siebie nawzajem , przy okazji najdrobniejszego konfliktu .

To nie wyobraźnia, tylko BRAK wyobraźni!
Na dodatek ślepota!
Po co sobie wyobrażać, skoro są miejsca z powszechnym dostępem do broni.
W tych stanach USA, gdzie uzbrojenie jest powszechne, znacznie rzadziej dochodzi do napadów i przestępczość jest na najniższym poziomie!
Wszystkie masowe morderstwa terrorystyczne typu Brevik, strzelaniny w kampusach amerykańskich, w Paryżu w sodomskim przybytku to miejsca, gdzie obowiązywał ZAKAZ posiadania broni. Bandyci i mordercy nie potrzebują zezwolenia na broń, a gdyby przyzwoici ludzie mieli broń, rzecz skończyłaby się szybką śmiercią napastników.
Dlaczego nikt nie nagłośnił napadu terrorystów na pociąg w Holandii?
W pociągu było 4 Amerykanów (w tym 2 żołnierzy po cywilnemu) - wystrzelali terrorystów bez ofiar pobocznych.
Kto napadnie na Twój dom, jeśli będzie się spodziewał, że masz broń?!

Trzeba być skończonym głuptakiem, by twierdzić, że legalne posiadanie broni jest niebezpieczne! Musisz także zakazać posiadania noży, sztachet, pał, bron, siekier.
I przede wszystkim używania ciężarówek!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4705
#mirek_2005 nieaktywny
28 lipca 2016r. o 10:12
Pannazdzieckiem napisał(a):
Każdy orze jak może i ja to doskonale rozumiem. Ponieważ angażujesz się w Strzelnice , uznałem , że na rękę Ci jest namawiać potencjalnych klientów do posiadania broni.

Jak zwykle kręcisz i wybierasz sobie dla siebie wygodne urywki do odpowiedzi i jak zwykle robisz to w swoim stylu. Czyli piszesz wyrzutami i jak zwykle z roszczeniami, bo tobie coś nie pasuje.
Sam piszesz, że uznałeś i w związku z tym postanowiłeś po mnie jechać, za co oczywiście nie przeprosisz, bo przecież nie "zniżysz" się do takiego poziomu.
Jak zrozumiesz pewne prawa, to może w końcu faktycznie zabłyśniesz i ktoś to nawet doceni, bo logicznym jest, że jeżeli posiadam broń i strzelnicę, to do prowadzenia biznesu lepiej zachować monopol, więc byłbym przeciwnikiem powszechnego dostępu do broni. Twoje rozumowanie nie ma kompletnie nic wspólnego z logiką.

Nie bronię Tym , co to lubią , maja czas i pieniądze na to , ale mają też odpowiedzialność w sobie i " ustawowy " obowiązek ostrożności.

Co ty masz do zabraniania komuś czegokolwiek. Dzisiaj każdy dostaje broń kto spełni ustawowy obowiązek. Każdy test, egzamin i cokolwiek nie wymyślisz będzie zawsze do obejścia - tak jest i dzisiaj. Wiesz, że nie ma ustawowych wytycznych jak mają wyglądać badania psychologiczne, psychiatryczne itp.? Nie wiesz, bo widzę jakie bzdury piszesz. Nie masz o tym kompletnie pojęcia, ale uzurpujesz sobie prawo do regulowania życia innym względem tego, czy coś ciebie rajcuje lub nie.
W tym kraju jet tyle ustawowych obowiązków ostrożności i nikt nie ma takiej możliwości, aby się w pełni do tych regulacji dostosować, a ty chcesz kolejnym nonsensem coś sankcjonować...
Pannazdzieckiem napisał(a): Przeciwny jestem masowemu dozbrajaniu widząc oczyma wyobraźni straszne konsekwencje . W samym tylko 2013 prawie siedem tysięcy osób w Polsce popełniło samobójstwo przez frustracje . Oczyma wyobraźni widzę sfrustrowanych młodych Ludzi strzelających do siebie nawzajem , przy okazji najdrobniejszego konfliktu .

Ta wypowiedź kwalifikuje się raczej do psychiatry, bo ja po psychologii sobie z tym nie poradzę. :)
Nie jeżdżę po Tobie Mirek , tylko się z Tobą nie zgadzam.

Nie zgadzanie się to nie jest pisanie, że niby piszę coś, bo rozkręcam jakiś biznes, że niby manipuluję itd. itp.
Nie zgadzanie się to wyrażanie własnych opinii, które się dodatkowo uzasadnia. Nie wygłasza się mowy, że coś jest bo tak, bo ja nie chcę, bo coś tam. Dodatkowo odpowiada się na zadane pytania, a nie wybiórczo lub wyrywa się coś z kontekstu i na tej podstawie niby dyskutuje. Najważniejsze to, że trzyma się tematu.
Chyba mam prawo ? Ponoć żyjemy w wolnym kraju .

Jeżeli uważasz, że masz prawo kłamać i w dyskusji wygłaszać mowy, uznawać sobie co chcesz i na tej podstawie pisać o kimś bzdury, to uważam, że nie masz do tego prawa, ale masz wolną wolę i rób obie co chcesz, grunt, aby to nie wadziło innym.

Odnośnie tego, że niby żyjemy w wolnym kraju... Jeśli tego nie wiesz, że nie, bo na każdym kroku są regulacje, które w dużej mierze są wymyślone w Brukseli, to ewidentnie potrzebujesz korepetycji z "ogarnięcia się", że tak to nazwę.

Pannazdzieckiem napisał(a): A Ty jak dziecko z piaskownicy już zdążyłeś przypiąć mi łatkę " antypolskiego łajdaka " i " pożytecznego i.dioty " , manipulanta i zwyczajnego głupka.

Niczego nigdzie nikomu nie przykleiłem. Po prostu brakuje ci wiedzy i wykształcenia, aby zrozumieć tekst czytany, w którym są np. przenośnie.
Po drugie ja swoje wypowiedzi i to co nazywam UZASADNIAM, czego nie robisz ty - sam przyznałeś to zresztą.
Nie jest możliwe, aby w każdym temacie być alfą i omegą dlatego zrozum, że w tym faktycznie możesz być głupkiem. Nie ma w tym nic złego. Ja tez nie znam się na wszystkim, a ty próbujesz w każdym temacie się doktoryzować.

Pannazdzieckiem napisał(a): Miłego dnia Ci życzę :)

Nie wierzę w twoje dobre intencje, bo trochę ciebie znam, ale dziękuję.

Pannazdzieckiem napisał(a): ps. Powodzenia ze Strzelnicą , mnie to nie rajcuje :)

Gdybyś życzył powodzenia Klubowi, to mógłbym jeszcze mieć nadzieję, że życzysz szczerze, ale napisałeś to do mnie, czyli dalej uznajesz, że to jest jakiś biznes. Pewnie będziesz się wykręcał jak zwykle, ale jak ci ufać kiedy piszesz jedno, a robisz drugie - tak samo jak w życiu.
Jeżeli coś ciebie nie rajcuje, to nie rozumiem dlaczego wygłaszasz mowy i pouczasz tych, których to rajcuje...

www.psieszkolenie.pl www.edukacjazawodowa.pl www.rzeczoznawca-boleslawiec.pl www.ksgranica.pl
8375
#GosiaG nieaktywny
28 lipca 2016r. o 19:03
Nam Wędrowcom chodzi o to , aby Lemingi obudzić ze snu ...

Świetna wiadomość !
czyli macie opracowane sposoby chociaż na to ,jak żyć bez fikcyjnego pieniądza ? Podzielisz się swoim wieloletnim doświadczeniem ? :P

To ,że na potencjalnego napastnika ,który chce odebrac np. życie twojej rodzinie wylewacie wiadro różowej miłości , to już wiem i ten wątek możesz pominąć :>

Lilith ^^
14505
DP
28 lipca 2016r. o 20:50
PanM napisał(a):
DP napisał(a): no
przynajmniej w tym temacie mamy podobne zdanie

Przy bliższym wczytaniu się w teksty nie tylko w tym.Pozdrawiam przynajmniej .....

hmm
ok
w kilku innych też....
przynajmniej
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
28 lipca 2016r. o 22:18
mirek_2005 napisał(a):
Jak zwykle kręcisz i wybierasz sobie dla siebie wygodne urywki do odpowiedzi i jak zwykle robisz to w swoim stylu. Czyli piszesz wyrzutami i jak zwykle z roszczeniami, bo tobie coś nie pasuje.
Sam piszesz, że uznałeś i w związku z tym postanowiłeś po mnie jechać, za co oczywiście nie przeprosisz, bo przecież nie "zniżysz" się do takiego poziomu.
Jak zrozumiesz pewne prawa, to może w końcu faktycznie zabłyśniesz i ktoś to nawet doceni, bo logicznym jest, że jeżeli posiadam broń i strzelnicę, to do prowadzenia biznesu lepiej zachować monopol, więc byłbym przeciwnikiem powszechnego dostępu do broni. Twoje rozumowanie nie ma kompletnie nic wspólnego z logiką.

Żeby nie było , że z kontekstu wyrywam. To nie ja po Tobie jeżdżę tylko Ty po mnie. Jeśli poczułeś się urażony , to przepraszam.
A wracając do meritum , czyli logiki . Posiadasz broń i strzelnicę . Monopol jest wtedy , gdy Ty jedyny posiadasz strzelnicę , a reszta broń , albo jej nie posiada. Po kij Ci strzelnica bez strzelców ... najlepiej z własną bronią , żebyś swojej nie musiał eksploatować . Bo do przechodniów póki co , strzelać nie mogą. Chociaż niektórzy próbują :) Złam proszę tę logikę :)

mirek_2005 napisał(a):
Co ty masz do zabraniania komuś czegokolwiek. Dzisiaj każdy dostaje broń kto spełni ustawowy obowiązek. Każdy test, egzamin i cokolwiek nie wymyślisz będzie zawsze do obejścia - tak jest i dzisiaj. Wiesz, że nie ma ustawowych wytycznych jak mają wyglądać badania psychologiczne, psychiatryczne itp.? Nie wiesz, bo widzę jakie bzdury piszesz. Nie masz o tym kompletnie pojęcia, ale uzurpujesz sobie prawo do regulowania życia innym względem tego, czy coś ciebie rajcuje lub nie.
W tym kraju jet tyle ustawowych obowiązków ostrożności i nikt nie ma takiej możliwości, aby się w pełni do tych regulacji dostosować, a ty chcesz kolejnym nonsensem coś sankcjonować...

Mylisz się , napisałem przecież wyraźnie , że nie zamierzam czegokolwiek sankcjonować ... oprócz dostępu do broni Lemingom. Owszem nie znam się na tych Waszych strzeleckich prawach , ale udało mi się namówić jednego myśliwego do strzelania aparatem fotograficznym. I choć zna się na zwierzynie , aparat bardziej Mu dzisiaj pasuje , niż sztucer :P

mirek_2005 napisał(a):
Ta wypowiedź kwalifikuje się raczej do psychiatry, bo ja po psychologii sobie z tym nie poradzę. :)

Mamy rozumieć , że znasz się na psychologii ? Studiowałeś ? Jakiś fakultet na papierze ? Ja matury nawet nie mam , więc dalej możesz chama dyskredytować ... kopiąc nawet po jajach. Jeśli nie rozumiesz tego fragmentu , to sprecyzuję ... chodzi o to , że agresja widoczna jest na każdym rogu ulic. Gdyby to była agresja skierowana przeciw islamskiemu najazdowi , to nawet bym się przyłączył , ale to qurwa jest agresja wobec Tubylców , którymi pogardzasz. Mówię Ci o statystyce ( owszem , też bywa ułomna ) , a Ty mi patopsychojatrii. Jeśli dasz agresorom / Lemingom na masową skalę giwerę w łapy , to będziemy mieli równie masową depopulację Narodu Polskiego. Jeśli nie rozumiesz terminu , to wujek google pomoże.

mirek_2005 napisał(a):
Nie zgadzanie się to nie jest pisanie, że niby piszę coś, bo rozkręcam jakiś biznes, że niby manipuluję itd. itp.
Nie zgadzanie się to wyrażanie własnych opinii, które się dodatkowo uzasadnia. Nie wygłasza się mowy, że coś jest bo tak, bo ja nie chcę, bo coś tam. Dodatkowo odpowiada się na zadane pytania, a nie wybiórczo lub wyrywa się coś z kontekstu i na tej podstawie niby dyskutuje. Najważniejsze to, że trzyma się tematu.

A rozkręcasz , czy to tylko stowarzyszenie wolnych strzelców ?
;)

Reklama dźwignią handlu :P

mirek_2005 napisał(a):
Jeżeli uważasz, że masz prawo kłamać i w dyskusji wygłaszać mowy, uznawać sobie co chcesz i na tej podstawie pisać o kimś bzdury, to uważam, że nie masz do tego prawa, ale masz wolną wolę i rób obie co chcesz, grunt, aby to nie wadziło innym.

Odnośnie tego, że niby żyjemy w wolnym kraju... Jeśli tego nie wiesz, że nie, bo na każdym kroku są regulacje, które w dużej mierze są wymyślone w Brukseli, to ewidentnie potrzebujesz korepetycji z "ogarnięcia się", że tak to nazwę.

Kolego , na tym forum już jeden gościu stwierdził , że nie stać mnie na Jego korepetycje. No to poprosiłem Go , bo fizyk - matematyk , żeby wyliczył mi stożek precesji Luny . W kwestiach kynologicznych z Tobą sprzeczać się nie będę. Nie znam się . Ale czy wiesz czym jest ironia ? :)

mirek_2005 napisał(a):
Niczego nigdzie nikomu nie przykleiłem. Po prostu brakuje ci wiedzy i wykształcenia, aby zrozumieć tekst czytany, w którym są np. przenośnie.
Po drugie ja swoje wypowiedzi i to co nazywam UZASADNIAM, czego nie robisz ty - sam przyznałeś to zresztą.
Nie jest możliwe, aby w każdym temacie być alfą i omegą dlatego zrozum, że w tym faktycznie możesz być głupkiem. Nie ma w tym nic złego. Ja tez nie znam się na wszystkim, a ty próbujesz w każdym temacie się doktoryzować.

Czyżby ? Nikomu ... nigdzie ? Cytowałem Cię wczoraj wieczorem i uzasadniłem , dlaczego mnie wqurwiłeś.

mirek_2005 napisał(a):
Nie wierzę w twoje dobre intencje, bo trochę ciebie znam, ale dziękuję.

Zawsze do usług :) Obsługa betoniary bez matury powołana jest do służenia. Nie to co prokuratory , inrzyniery , nałukowcy i profesiury na łasce państwa istniejącego jedynie teoretycznie.

Kiedyś bal Wam się skończy :D

mirek_2005 napisał(a):
Gdybyś życzył powodzenia Klubowi, to mógłbym jeszcze mieć nadzieję, że życzysz szczerze, ale napisałeś to do mnie, czyli dalej uznajesz, że to jest jakiś biznes. Pewnie będziesz się wykręcał jak zwykle, ale jak ci ufać kiedy piszesz jedno, a robisz drugie - tak samo jak w życiu.
Jeżeli coś ciebie nie rajcuje, to nie rozumiem dlaczego wygłaszasz mowy i pouczasz tych, których to rajcuje...

No to zdeklaruj się publicznie , to Twoja strzelnica i broń , czy stowarzyszenie pasjonatów ? :)
Ktoś trzepie kasę , czy tylko rozrywka ?

Dziękuję Ci Mirek , zmusiłeś mnie do wysiłku intelektualnego :)
Do tej pory myślałem , że me przeznaczenie , to tylko betoniara ... znowu mnie czegoś nauczyłeś ...

Jeszcze raz dziękuję . Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11445
PanM
29 lipca 2016r. o 7:30
Z natury rzeczy każdy ocenia rzeczywistość według siebie.

Człowiek dobry i uczciwy zakłada że posiadanie broni służy jedynie do obrony koniecznej.

Człowiek zły i mściwy zakłada że wszyscy są tacy jak on i widzi w posiadaniu broni zagrożenie.[img=1469770223_rqkil1j.jpg]

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
6979
E
29 lipca 2016r. o 8:32
PanM napisał(a): Człowiek zły i mściwy zakłada że wszyscy są tacy jak on i widzi w posiadaniu broni zagrożenie.

PanieM dzięki Panu dowiedziałam się o sobie czegoś nowego . Nie chcę sobie nawet wyobrazić sytuacji, gdy trzymałabym w ręku broń wycelowaną w drugiego człowieka. Nie jestem oderwana od rzeczywistości, ale wolałabym, aby stworzyć Ludziom takie warunki życia, żeby nikomu przez myśl nie przeszło, że chciałby zrobić krzywdę komuś innemu. Wiem, wiem, utopistka ze mnie taka.
[img=1469773837_ue8w594.jpg]

Pozdrawiam :)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
4705
#mirek_2005 nieaktywny
29 lipca 2016r. o 8:55

Żeby nie było , że z kontekstu wyrywam.

Oczywiście, że to robisz, bo tej pory nie nawet nie zająknąłeś się do choćby punktów 1 i 2, w których szkalujesz Polaków. Nie wspominając o wcześniejszych postach, gdzie masz zadane konkretne pytanie lub odpowiedź na twoje mowy, do czego nawet w najmniejszym stopniu nie nawiązujesz, ale dalej piszesz coś na mnie, na Polaków itp. itd.
Pannazdzieckiem napisał(a): To nie ja po Tobie jeżdżę tylko Ty po mnie. Jeśli poczułeś się urażony , to przepraszam.

Powtarzasz się, to i ja się powtórzę, że wystarczy jak mnie zacytujesz, bo do tej pory nic takiego nie pokazałeś, a oczywiście stwierdziłeś jak zwykle. Ja tobie dokładnie twoje kłamstwa, insynuacje zacytowałem, więc masz czarno na białym, że to, co piszę robisz. Najwidoczniej nawet jak ci się palcem pokazuje, to dalej udajesz, że tak nie jest.
Pannazdzieckiem napisał(a): A wracając do meritum , czyli logiki . Posiadasz broń i strzelnicę . Monopol jest wtedy , gdy Ty jedyny posiadasz strzelnicę , a reszta broń , albo jej nie posiada. Po kij Ci strzelnica bez strzelców ... najlepiej z własną bronią , żebyś swojej nie musiał eksploatować . Bo do przechodniów póki co , strzelać nie mogą. Chociaż niektórzy próbują :) Złam proszę tę logikę :)

To nie jest żadna logika, a stek bzdur, insynuacji i pokaz twojej ewidentnej głupoty, delikatnie nazywając to niewiedzą. Kolejną rzeczą jest to, że wymyśliłeś nowe znaczenie słowa "monopol". Napiszę jak dziecku, że teraz na powyższe słowa będę pisał uzasadnienie, to jest coś takiego, czego ty nie robisz.
Posiadam strzelnicę i broń i używam tego zgodnie z obowiązującym stanem prawnym - jeżeli znasz przepisy odnośnie użytkowania tych rzeczy, to już powinieneś wiedzieć, że nie masz kompletnie pojęcia o temacie, w którym zabierasz głos.
Gdybyś wykazał odrobinę dobrej woli, a nie szkalował kogoś ot tak, to wszedłbyś na stronę "www" Klubu, na "funpage" na FB i wszystkiego dowiedziałbyś się.
Od kiedy mam strzelnicę, to nikt tam ze swoją prywatną bronią jeszcze nie strzelał za jakąkolwiek opłatą. Dodam, że jest zarejestrowana od kilku miesięcy. Co ty na to panie "logika"?
Dla ciebie rzeczy, które tworzymy my Polacy są nie do pomyślenia. Nie trafi do ciebie to, że za własne pieniądze kupiłem grunt, który przeznaczyłem na użytkowanie pod strzelnicę, z której Klub może korzystać do woli. Nie trafi do ciebie to, że za własne pieniądze kupiłem broń i użytkuję ją również zgodnie ze statutem Klubu oraz podjętymi uchwałami i regulaminem.
Teraz to czego nie rozumiesz i o co tak dociekasz - broń strzelcom w klubie jest potrzebna do tego, aby z niej strzelać, aby strzelec był samodzielny, a nie uzależniony wyłącznie ode mnie. Dzisiaj jest tak, że Klubowicze są uzależnieni od moich możliwości czasowych, a tak każdy sam może sobie odbyć trening w dogodnym dla siebie czasie.
Pomyśl sobie, że masz klub kolarski i tylko ty masz kolarzówkę, więc chyba logiczne, że chciałbyś, aby reszta klubowiczów też miała swój rower. Co tu jest do tłumaczenia. Dziecko pojmie, więc ty również powinieneś.

Mylisz się , napisałem przecież wyraźnie , że nie zamierzam czegokolwiek sankcjonować ... oprócz dostępu do broni Lemingom.

W jednym zdaniu sobie przeczysz. Dzisiaj pozwolenie na broń dostaje praktycznie każdy, co już pisałem wielokrotnie i nic z tych twoich bzdur, o których mowy tu wygłaszasz nie ma miejsca. Jedynie w postępowej "jewropie" powoli staje się normą mordowanie bezbronnych ludzi. Jeżeli dalej u nas ludzie będą mieli takie pojęcie jak twoje, to również z czasem takie sceny zaczną się pojawiać.
Owszem nie znam się na tych Waszych strzeleckich prawach , ale udało mi się namówić jednego myśliwego do strzelania aparatem fotograficznym. I choć zna się na zwierzynie , aparat bardziej Mu dzisiaj pasuje , niż sztucer :P
Jeżeli się na czymś nie znasz, to po co zabierasz głos w tej sprawie. Ja się czegoś nie wie, to się pyta lub dokształca, a nie wypisuje bzdury, o których nie ma się nawet najmniejszego pojęcia.

Mamy rozumieć , że znasz się na psychologii ? Studiowałeś ? Jakiś fakultet na papierze ?

Dlaczego posiłkujesz się słowem "Mamy"? Potrzebujesz wsparcia do swoich głupot i oszczerstw... Chyba, że coś ci pozostało z lat, w których mówiło się my, wy - to nie zdziwiłoby mnie wcale.
Odpowiadając, to wiedz, że ludzie się kształcą, czyli po twojemu zdobywają papier, ale ty wolisz doktoryzować się na portalu w temacie, o którym sam piszesz, że nie masz pojęcia. Ja jestem wśród tych, którzy zdobywają lub zdobyli papier bez dodatkowych fakultetów, jeżeli wiesz co to w ogóle jest falkutet...
Pannazdzieckiem napisał(a): Ja matury nawet nie mam , więc dalej możesz chama dyskredytować ... kopiąc nawet po jajach.

Sam to robisz doskonale. Ja pomimo twojej niewiedzy, staram się dyskutować bez przemówień itp. Spróbuj kiedyś, może ci się spodoba.

Pannazdzieckiem napisał(a): Jeśli nie rozumiesz tego fragmentu , to sprecyzuję ... chodzi o to , że agresja widoczna jest na każdym rogu ulic.

Podaj konkretne przypadki, bo po odwiedzinach strony www naszej bolesławieckiej policji, odnoszę zupełnie inne wrażenie. Do tego ze względu na charakter mojej pracy, muszę się dużo przemieszczać po mieście, okolicach i do innych miast i nie widzę tego, co tu piszesz. Tu tez proponuję zapoznać się ze znaczeniem słowa "agresja", bo może go mylnie chcesz przykleić do jakiś zdarzeń, które zauważasz ty.

Pannazdzieckiem napisał(a): Gdyby to była agresja skierowana przeciw islamskiemu najazdowi , to nawet bym się przyłączył , ale to qurwa jest agresja wobec Tubylców , którymi pogardzasz.

Jak zwykle kłamiesz, więc proszę, abyś to udowodnił wklejając jakiś mój cytat. Proste nie.

Pannazdzieckiem napisał(a): Mówię Ci o statystyce ( owszem , też bywa ułomna ) , a Ty mi patopsychojatrii.

Nie wiem o jakiej statystyce mowa, bo nic nie podajesz. Pewnie twoja własna, ale jeżeli to nie problem, to podaj źródło.
Nie wiem co to jest patopsychojatria. Używasz przeróżnych termin, myśląc, że inni nie znają znaczenia, pewnie dowartościowujesz w taki sposób braki w wykształceniu, ale zauważ nikt nie używa wymyślnych terminów, więc po co "przepłacać"...
Jeśli dasz agresorom / Lemingom na masową skalę giwerę w łapy , to będziemy mieli równie masową depopulację Narodu Polskiego. Jeśli nie rozumiesz terminu , to wujek google pomoże.

Zapewniam cię, że agresor jeżeli będzie chciał broń to ją zdobędzie legalnie bądź nie. Jedynie z legalnej broni nie będzie robił żadnego użytku, bo będzie to jak podpis, czy pozostawiony dowód osobisty na miejscu przestępstwa. Nikt nie używa broni legalnej do przestępstw.
Jak pisałem we wcześniejszym poście, że 95 % wniosków o pozwolenie na broń jest rozpatrywanych na TAK, a są ich setki. Na pewno pośród tych setek, wydano broń byłemu przestępcy, czy komuś mało rozgarniętemu, ale mimo to, nie ma żadnych informacji odnośnie choćby jednego incydentu, na podstawie którego należałoby ukrócić dostęp. To są fakty, a nie jakieś wymysły.

A rozkręcasz , czy to tylko stowarzyszenie wolnych strzelców ?
;)

Reklama dźwignią handlu :P

Nie myliłem się co do twoich intencji.
Jesteś po prostu złym człowiekiem i mierzysz ludzi swoja miarą. Tłumaczy ci się coś, ale ty wiesz wszystko lepiej. Wystarczy przyjść na spotkanie/zebranie Klubu i dowiedzieć się u źródła, ale po co jak można komuś łatkę przyszyć, względem własnego charakteru.
Wolnych strzelców - nie znam takiego terminu i nie wiem, co tu znowu insynuujesz.

Kolego , na tym forum już jeden gościu stwierdził , że nie stać mnie na Jego korepetycje. No to poprosiłem Go , bo fizyk - matematyk , żeby wyliczył mi stożek precesji Luny . W kwestiach kynologicznych z Tobą sprzeczać się nie będę. Nie znam się . Ale czy wiesz czym jest ironia ? :)

Nie jesteśmy kolegami.
Temat to "Powszechny dostęp do broni palnej". Byłby fajnie gdybyś trzymał się tego tematu, a nie pisał o mnie, o kimś innym, o klubie, kynologii, myśliwych/fotografach i innych nie związanych rzeczami z tematem.
Oczywiście, że znam, a ty potrzebujesz z tego korepetycji? Nie ma nic za darmochę... Twoja postawa roszczeniowa mnie nie przekona.

Czyżby ? Nikomu ... nigdzie ? Cytowałem Cię wczoraj wieczorem i uzasadniłem , dlaczego mnie wqurwiłeś.

Nigdzie mnie nie cytowałeś. Ani razu. Cały czas o tym piszę, że wygłaszasz jedynie mowy i coś stwierdzasz, a uzasadnienia twoich wypowiedzi brak. Tak samo jak teraz. Piszesz, że coś jest i już.

Zawsze do usług :) Obsługa betoniary bez matury powołana jest do służenia. Nie to co prokuratory , inrzyniery , nałukowcy i profesiury na łasce państwa istniejącego jedynie teoretycznie.

Kiedyś bal Wam się skończy :D

Nie żyję na koszt państwa to raz, a dwa to i tak nie twoja sprawa kto i za co żyje. Przypominam, że wróć i trzymaj się tematu.
Wątpię, abyś ty był w tej sprawie czysty, ale to nie moja sprawa.

No to zdeklaruj się publicznie , to Twoja strzelnica i broń , czy stowarzyszenie pasjonatów ? :)

Powtarzasz się. Pytałeś o to wcześniej i ci odpowiedziałem.
Pannazdzieckiem napisał(a): Ktoś trzepie kasę , czy tylko rozrywka ?

No to ty mi odpowiedz, bo rozumiem, że masz takie informacje. Proszę napisz wprost. Będziemy mogli to wtedy wyjaśnić uzyskując konkretny papier - lubisz papierki przecież.
Dziękuję Ci Mirek , zmusiłeś mnie do wysiłku intelektualnego :)
Do tej pory myślałem , że me przeznaczenie , to tylko betoniara ... znowu mnie czegoś nauczyłeś ...

Jeszcze raz dziękuję . Dobranoc :)

Nikogo do niczego nie zmuszam. Jeżeli piszesz to z własnej nie przymuszonej woli, więc zejdź na ziemię i przyczep się tematu, a odczep się ode mnie.

Dopisane 29.07.2016r. o godz. 08:55:

E napisał(a): Nie chcę sobie nawet wyobrazić sytuacji, gdy trzymałabym w ręku broń wycelowaną w drugiego człowieka.

Są ludzie, którzy z racji wykonywanego zawodu nie tylko celują...
Są też ludzie, którzy przez zdemoralizowanie to robią, ba, nie tylko celują.
Jak zwykle dwie strony medalu...

E napisał(a): Nie jestem oderwana od rzeczywistości, ale wolałabym, aby stworzyć Ludziom takie warunki życia, żeby nikomu przez myśl nie przeszło, że chciałby zrobić krzywdę komuś innemu. Wiem, wiem, utopistka ze mnie taka.
Pozdrawiam :)

Czyli większe kompetencje od Boga, bo on nawet nie narzuca ludziom jakiegoś sposobu życia. Ludzie maja wolną wolą i żyją tak jak sobie pościelą. Osobiście nie chciałbym, aby ktoś za mnie decydował o tym jak mam swoje życie przeżyć - to również obecnie nie jest możliwe. :)
Może faktycznie wystarczy żyć według przykazań, aby był święty spokój... Może czas zacząć... :)

www.psieszkolenie.pl www.edukacjazawodowa.pl www.rzeczoznawca-boleslawiec.pl www.ksgranica.pl
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMARaport BIK