Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

11445
PanM
30 października 2016r. o 21:31
Pannazdzieckiem napisał(a): Nie znasz szczegółów Przemo. Diabeł , jak zwykle siedzi w drobiazgach. Mógłbym walnąć ostateczną hipotezą odnośnie fałszywych przyjaciółek , ale nie zrobię tego. Niech Stwórca wymierza sprawiedliwość.

A wracając do rzeczy , powiedz mi Przemo co skłoniło Cię do ateizmu ?

Taki mały wywiadzik zrobimy :D Zawsze stałem przy betoniarze , marząc o tym , żeby być dziennikarzem ze ścierwomediów. Pensyjka jak ta lala i nie trzeba się pocić :D

Piotrze , odpowiedź jest banalna .
To samo co Ciebie do wiary.Nigdy w swoim życiu od kiedy pamiętam nie rozważałem czy Bóg jest czy nie .
Od zawsze uważałem że cudów nie ma.Gdy jako małe pacholę byłem przez bardzo religijną babcię prowadzany do wielkiego gotyckiego kościoła w jednym z pomorskich miast , czułem się tam dziwnie nieswojo.
Nie rozumiałem czego ludzie oczekują uczestnicząc w tych obrzędach .Nie czułem potrzeby oddawania swego losu w czyjeś wyimaginowane ręce.
Urodziłem się ateistą , urodziłem się człowiekiem nie przywiązującym wagi do rzeczy materialnych , do przedmiotów .Przyzwyczajam się i lubię ludzi.
No może niekoniecznie wszystkich lubię .Ale nie ma takich , których nienawidzę.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2900
#falco nieaktywny
30 października 2016r. o 21:33
a wielu tu pisze że ateiści tacy ''be'' :D
a wygląda na to że ...

''odciski palca Bożego ,nigdy nie są identyczne'' ;)

"bierz życie z każdym oddechem..."
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
30 października 2016r. o 21:37
Panie Przemysławie , myślę , że czytelnicy są usatysfakcjonowani Pańską niechęcią do nienawiści , ale proszę nam jeszcze opowiedzieć jak wyglądała dalsza indoktrynacja :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
11445
PanM
30 października 2016r. o 21:50
Pannazdzieckiem napisał(a): Panie Przemysławie , myślę , że czytelnicy są usatysfakcjonowani Pańską niechęcią do nienawiści , ale proszę nam jeszcze opowiedzieć jak wyglądała dalsza indoktrynacja :)

W kwestii indoktrynacji przyjmuję jedynie pozycję obronną.
Samemu pozostając skrajnie tolerancyjnym.
Proszę że nigdy nie przekroczyłem progu namawiania do porzucenia wiary.

Moim zdaniem wiara i marzenia są przypisane jako osobiste niepodważalne prawa każdego człowieka.Im mniej zmusza się drugiego człowieka do takiego samego myślenia jak my tym więcej wolności.Tym wiara nabiera większej wartości a marzenia koloru.
Jeśli chcemy się szanować musimy dać innym prawo wyboru światopoglądu i liczyć że oni też nam je dadzą.

" Tyle państwa w państwie ile to minimalnie niezbędne i tyle swobody obywatelskiej ile to maksymalnie możliwe " Konstytucja Rzeczypospolitej Czym gorsze prawo tym więcej urzędników i odwrotnie
2900
#falco nieaktywny
30 października 2016r. o 22:00
PanM napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a):
Jeśli chcemy się szanować musimy dać innym prawo wyboru światopoglądu i liczyć że oni też nam je dadzą.

piszesz ''musimy'' zapewne mając na myśli ogół...
ale ok .
czyli np. ja coś dać ''muszę '' by na coś ''liczyć''?
o nie ...
chcę to daję bez liczenia na cokolwiek ...
piszesz Przemek że nikogo nie nienawidzisz

a ja tak i obserwując co się dookoła dzieje,utwierdzam się w tym że mam podstawy
:D

4335
30 października 2016r. o 22:02
Widzę Panie Przemysławie , że jest Pan Mądrym Człowiekiem , ale proszę uściślić , czy po Babci , Mama też ?

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
4335
30 października 2016r. o 22:12
Papugo , p.ierdoli Ci się cytowanie ... nie po raz pierwszy , skoncentruj się chłopie , bo nie podoba mi się , że nie moje słowa wkładasz mi w usta ... nawet jeśli ładnie i mądrze brzmią.

2900
#falco nieaktywny
30 października 2016r. o 22:25
pamiętając o pewnej formułce ''wszystko co powiesz ...'' radzę nie odpowiadać ...
to inny świat który i mnie czegoś nauczył ...

a teraz spokojnie do łóżeczka bo jutro ''od nowa Polska Ludowa'' :D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza