Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

2900
#falco nieaktywny
2 listopada 2016r. o 17:01
no i poczytałem sobie
a o czym?...ano o tym że zarówno w pierwszym jak i w drugim poście nadal piszecie o ''wierze'' jako czymś nadrzędnym ,czymś co jako jedyne potrafi innym pomóc coś zrozumieć ,coś zaakceptować coś przyjąć ...

nadal piszecie o tym że ludzie nawróceni pomogą w czymś tam tym wątpiącym ...
w jaki sposób to zrobią?..ano w taki jak i wy tu próbujecie tylko takie coś do mnie ''nie przemawia''
Pankracy pisze o jakichś tam ''proroctwach''
podobnych Jezusowi było powiedzmy kilku ''proroków'' (już o nich pisałem )
czytaliście a może pamiętacie ''test'' jaki Piotr przechodził na schodach przed senatem rzymskim mając za konkurenta Szymona ...
co było celem tego ''testu''?...kto większego cudu dokona :D
wg. tej legendy Szymon niczym bocian fruwał sobie nad Rzymem :D
litości !!!!...mam w to uwierzyć ?
wam nie bronię ...
czy to nie ze szyi ściętego Pawła trysnęło mleko nie krew?
w podobnie literacki sposób piszą w legendach podobnych do Zorro czy Robina z Sherwood :D
nie piszcie mi tu o czytaniu Ewangelii bo przebrnąć przez te tłumy powtarzających się Janów , Marków czy innych Tymoteuszów nie jest w stanie nawet żaden ksiądz ,kleryk a tym bardziej ja...
jako traktujący temat religii jako hobby i chęć czegoś poznania ;)
już w szkole wybrałem profil humanistyczny czując wstręt do przedmiotów ścisłych :D
dlatego historia to jest to co lubię i czytam
ale historia niczym nie spreparowana a tym bardziej nie ''uduchowiona'' ;)
przeczytałem ostatnio książkę ''Papiestwo'' Webera (imienia nie pamiętam bo jest najmniej istotne''
to co z niej wyniosłem ma cholernie niewiele z Ewangelią jak i ludzie których książka opisuje

;)
poczytajcie sobie o Paschalisie ,,Janie XII ,poczytajcie sobie o Stefanie VII o wszystkich innych Klemensach i Benedyktach ...
i zapytajcie wówczas siebie czy byli to ludzie Kościoła a jeśli tak to jakiego?

odetchnąłem po dniu pracy ,teraz czas na kawę :)

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
2 listopada 2016r. o 17:04
Nikt tu do niczego cie nie namawia, temat założył ateista, a nie katolik z misją nawracania. Przestań się pruć.

<i>
2900
#falco nieaktywny
2 listopada 2016r. o 17:12
wygląda na to że ty tu się ''prujesz ''
ale fajnie że wpadłeś :)
napisz mi proszę czy wiesz coś o matce Marii Panny ?

211
skorn
2 listopada 2016r. o 17:14
Nic nie wiem i wiedzieć nie chce. Na co mi takie informacje? : )

<i>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
2 listopada 2016r. o 17:15
Historia .... warto smakować :) Od siebie dodam , że był taki czas kiedy Europa miała jednocześnie dwóch papieży . Zwolennicy jednego i drugiego gwałcili siostry zakonne przeciwnika , nie poczuwając się do grzechu. Miłościwie nam dzisiaj panujący papież namawia nas do przyjmowania islamistów pod strzechę w imię bożego miłosierdzia. Trzeba być kompletnym k.retynem , aby przyjąć takie nauki.

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
2 listopada 2016r. o 17:17
skorn napisał(a): Nic nie wiem i wiedzieć nie chce. Na co mi takie informacje? : ) [/c

tak to jest jak całą uwagę poświęca się Kiszczakowi i ''tropieniu komuchów'' :D

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
2 listopada 2016r. o 17:23
skorn napisał(a): Nic nie wiem i wiedzieć nie chce. Na co mi takie informacje? : )

A mi się wydawało , że jesteś ciekaw , co inni myślą .

Widać myliłem się . Ja stary i głupi . Tylko następnym razem , gdy mowa będzie o ignorancji , to pamiętaj , coś naszrajbolił :)

Papuga jeszcze się nie nauczył cytować , ale Ty jesteś tutaj od lat i do dzisiaj nie łapiesz , jak wkleić uśmiech . A to jest takie proste :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
211
skorn
2 listopada 2016r. o 17:24
Za to poświęcanie całej uwagi matce Maryi ma sens. :D

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza