Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

2900
#falco nieaktywny
2 listopada 2016r. o 17:25
dla ścisłości -okres wielkiej schizmy zachodniej przyniósł Europie trzech papieży jednocześnie :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
211
skorn
2 listopada 2016r. o 17:27
Pannazdzieckiem napisał(a):
skorn napisał(a): Nic nie wiem i wiedzieć nie chce. Na co mi takie informacje? : )

A mi się wydawało , że jesteś ciekaw , co inni myślą .

Falco jest ostatnia osobą na forum, u której szukałbym informacji na jakikolwiek temat, może z wyjątkiem kładzenia glazury. To samo dotyczy też ciebie. ; )

<i>
2900
#falco nieaktywny
2 listopada 2016r. o 17:28
skorn napisał(a): Za to poświęcanie całej uwagi matce Maryi ma sens. :D

czyżbyś był niewierzący?
ja jeśli w coś chcę uwierzyć sprawdzam czy warto i czy to ma sens

jesteś może ukrytym ateistą ?
potrafisz mi to objaśnić czy kierując się pewnym ''wzorcem '' -nie czujesz potrzeby :D

211
skorn
2 listopada 2016r. o 17:33
Wiara ma to do siebie, że wierzy się w "rzeczy" dla niewierzącego absurdalne. Gdyby to było sprawdzalne, wiara nie miałaby sensu.

<i>
2900
#falco nieaktywny
2 listopada 2016r. o 17:37
czyli wierzysz że niejaki Szymon zwany ''magiem'' -hahahaha- to już jest absurdalne -krążył ponad Rzymem niczym ...Ikar ;)

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
2 listopada 2016r. o 17:38
No ... ja słyszałem tylko o dwóch. Zechciej przybliżyć Papugo , bo nie znam tej historii.

Skornik , Ciebie , to już nikt i nic nie nauczy . Gnij sobie dalej w tym Twoim sosie.

Adieu :) Może jeszcze Fobiczny . Ja w każdym bądź razie pasuję.

A wracając do rzeczy , Papugo zaciekawiłeś mnie , sprecyzuj proszę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
211
skorn
2 listopada 2016r. o 17:48
falco napisał(a): czyli wierzysz że niejaki Szymon zwany ''magiem'' -hahahaha- to już jest absurdalne -krążył ponad Rzymem niczym ...Ikar ;)

Jestem niewierzący, nie zajmuję się takich sprawami.

A ty wierzysz w boga?

<i>
2900
#falco nieaktywny
2 listopada 2016r. o 17:56

o ile pamiętam to jest okres kiedy stolicą papiestwa przestał być Awinion
nastał Urban ale Francuzi wybrali Klemensa ...
sobór w Konstancy wybrał trzeciego ale nie pamiętam imienia
wiem że uznano go za jedynego ,prawowitego

Dopisane 02.11.2016r. o godz. 17:56:

skorn napisał(a):
falco napisał(a): czyli wierzysz że niejaki Szymon zwany ''magiem'' -hahahaha- to już jest absurdalne -krążył ponad Rzymem niczym ...Ikar ;)

Jestem niewierzący, nie zajmuję się takich sprawami.

A ty wierzysz w boga?

jak możesz o to pytać kiedy jasno piszę że jestem w ''drodze do poznania''
to że żadna z dróg którymi idę nie prowadzi przez kościół to nie jest dla mnie problemem ...
uważam że to nie ja mam trafić do Boga tylko on do mnie
rozumiesz o czym piszę?

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza