Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Ja ateista

2900
#falco nieaktywny
2 listopada 2016r. o 20:09
~ napisał(a): to właśnie reakcja pychy
pokora jeszcze do ciebie przyjdzie

jak więc nazwiesz nadawanie sobie samemu prawa do ''oceny'' innej osoby?

Dopisane 02.11.2016r. o godz. 20:09:

E napisał(a):
DP napisał(a): ''Eritis sicut dii scientes bonum et malum''
meritum :)

Ja dopiero się uczę :)

aaaaa...to o to chodzi
no to akurat to prawda :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
14505
DP
2 listopada 2016r. o 20:10
E napisał(a):
DP napisał(a): ''Eritis sicut dii scientes bonum et malum''
meritum :)

Ja dopiero się uczę :)

Ja też E
I wciąż jest mi mało :)
6979
E
2 listopada 2016r. o 20:13
falco napisał(a):
E napisał(a): Ja dopiero się uczę :)

aaaaa...to o to chodzi

Myślę, że całe nasze życie, to jest czas na zdobywanie nauki...pod warunkiem, że ktoś chce się uczyć :)

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
2900
#falco nieaktywny
2 listopada 2016r. o 20:15

Dopisane 02.11.2016r. o godz. 20:15:

E napisał(a):
falco napisał(a):
E napisał(a): Ja dopiero się uczę :)

aaaaa...to o to chodzi

Myślę, że całe nasze życie, to jest czas na zdobywanie nauki...pod warunkiem, że ktoś chce się uczyć :)

czy mogę ''proszę pani ''prosić o korepetycje ?

~ niezalogowany
2 listopada 2016r. o 20:17
E napisał(a):

E szkoda twojego czasu :) :*
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
2 listopada 2016r. o 20:20
~Pankracy napisał(a):
falco napisał(a):
jasno piszę że jestem w ''drodze do poznania''
to że żadna z dróg którymi idę nie prowadzi przez kościół to nie jest dla mnie problemem ...
uważam że to nie ja mam trafić do Boga tylko on do mnie
rozumiesz o czym piszę?

No i to jest konkret. Coraz więcej ludzi poszukuje w ten sposób. Sam też rozstałem się z KRK w chwili, gdy zrozumiałem słowa ewangelii, słowa Jezusa.

Ja nie będę się narzucał z cytatami itd. bo mogę Cię zniechęcić. Sam pamiętam, że kiedy poszukiwałem właściwej drogi sądząc, że jest ich wiele i kiedy ktoś tłumaczył mi na czym polega słowo Jezusa w Nowym Testamencie sądziłem, że to wszystko brzmi sekciarsko.

Dzisiaj wiem, że to sekciarskie nie jest.

Jest jedna droga i prawda. Powodzenia.

Ps. Historia o latającym Szymonie pochodzi z apokryfu. Mówiąc po naszemu - to fake.

Ja poleciałem jeszcze dalej , zacząłem się zastanawiać nad logiką biblijnego przekazu. Wpierw Kotarbiński napisał , że Jezus zaraz po ukrzyżowaniu ruszył ... nie do nieba , a do Indii , a chwilę po tym przeczytałem :

https://docs.google.com/document/d/1h1C3bcQnoJK77no5uu7_NhMfgm1COyPHogt9_7rTZH0/edit?pref=2&pli=1#

Na tej podstawie śmiem twierdzić , że Watykan i jego słudzy bliżej mają do Lucyfera , niż do Stwórcy.

Przykro mi , Drodzy Państwo ... gdzieś , ktoś napisał , że ta piękna Planeta jest więzieniem Dusz i ma rację. Dzisiaj w wolnej chwili słuchałem sobie wykładu o szyszynce . Myśl przewodnia wykładu brzmiała tak .... powodem zwapnienia szyszynki na masową skalę , u Kobiet i u Mężczyzn jest strach. Kiedy przestaniecie się bać piekła ? Przecież macie je na co dzień :) Tu i teraz :)

Strach ... a trzeba Wam wiedzieć , że to właśnie szyszynka jest obrazem Duszy , nie oczy :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
6979
E
2 listopada 2016r. o 20:24
~ napisał(a):
E napisał(a):

E szkoda twojego czasu :) :*

Yyy ale, że niczego się już nie nauczę :| ;(

"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
2900
#falco nieaktywny
2 listopada 2016r. o 20:27
:D

dostrzegłaś że ... ;)
komuś tu jednak pewne nauki by nie zaszkodziły :D

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza