Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
13 stycznia 2017r. o 21:29
I jeszcze mała dygresja Kc . Nie chrzciłem Kasi i Radka , i mają się świetnie . Jak widać doktryna nie zawsze jest prawdziwa :D

Zastanów się. Bardzo Cię proszę :) Owszem lubię wypić , bo tej rzeczywistości na trzeźwo nie da się oglądać. Pan Krzysztof Daukszewicz , mój mentor kabaretowy kiedyś tak powiedział i trzymam się tej dewizy .

Jakich dewiz Ty się trzymasz Skacowana ?

Zabiję za szkodniki ...

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
9176
kc
13 stycznia 2017r. o 21:38
Pannazdzieckiem napisał(a): Owszem lubię wypić , bo tej rzeczywistości na trzeźwo nie da się oglądać. .

Po co pijesz ? Żeby zapomnieć. Co zapomnieć ? Że piję. : )

Łatwo jest "zabić za szkodniki" Dużo trudniej - dać im radosny dom bez alkoholu.

Pijany ojciec, to brak ojca. To oni się tobą opiekują, nie ty nimi. Przejdź się do jakiegokolwiek Domu Dziecka, zobacz ile tam jest dzieci, które siedzą w oknach i czekają na swoich zapijaczonych rodziców, bardzo ich kochają i co z tego, jak ich rodzice bardziej kochają wódę.
~~Połykaczka kijanek niezalogowany
13 stycznia 2017r. o 21:39
DP napisał(a): Dlaczego dzielisz ludzi na podkategorię? Wszyscy mamy tą samą świadomość.
A to że różnimy się poglądami świadczy tylko o tym że jeszcze myślimy ;)

Bzdura. To wasz Jezus dzielił ludzi na podkategorie, na kozły i baranki.
Was kozłów jest najwięcej i patrząc na świat jest to logiczne.
Wasz bóg jest na chmurce bo macie głowy w chmurach a wszystkie marzenia spełnia bóg za miesięczną ratę lichwiarską :)

Powiem wam kiedy bóg was odwiedzi - jak zabraknie wam na lichwiarską miesięczną ratę ;)
Biedny boś głupi.

Myślicie że pójdziecie do nieba bo zbudowaliście dom, posadziliście drzewo i kupiliście karmę dla kota ,za pożyczkę z banku?
Musicie sobie uświadomić, mówiąc za waszym panem chmurą, że głupich jest faktycznie więcej niż mądrych i każdy z tych głupich ma dom i kota na utrzymaniu.
Ale czy to faktycznie oznacza bycie dobrym?
Czy niebo jest dłużnikami wypełnione?

Musicie sobie uświadomić że lichwa jest na świecie bo to papierek lakmusowy do odróżnienia dobrego od złego.
Jak pies nie weźmie to suka nie da i zło nie jest na świecie że ktoś pożyczki daje ale jest że ktoś te pożyczki lichwiarskie bierze ;)

Ja wam mówię, przeczytajcie Biblię pod kątem lichwy i dojdzie do was że mamona jest niegodziwa bo jest lichwiarska.
Jest też napisane żeby czynić sobie przyjaciół niegodziwą mamoną bo gdy wszystko się skończy to wezmą was do "nieba" za te zasługi :)
Ale jak to zrobić gdy wy nie dajecie ludziom pożyczek tylko je bierzecie nawet na swoje dzieci??

Zastanówcie się nad tym.
2900
#falco nieaktywny
13 stycznia 2017r. o 21:50
poruszyłeś tu tyle spraw ''połykaczko'' że wieczoru zabraknie by do wszystkiego się odnieść ...
może poprzestańmy na tym ze każdy z nas ma mimo wszystko wolną wolę ... :)
zarówno w wyborze ''bogów'' jak też pomiędzy prowidentem a skokiem :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
14505
DP
13 stycznia 2017r. o 21:52
hmm nie jestem osobą wierzącą, nie zaliczam siebie do żadnej z grup społecznych, ale z obserwacji mogę pewne wnioski wyciągnąć.
A prowadzą do tego co napisałam w poprzednim poście.
~~ niezalogowany
13 stycznia 2017r. o 21:53
Gościu, proszę powiedz jakie kijanki łykasz? Bo odloty masz nieziemskie! Aż się nadziwić nie mogę, jak czytam co piszesz. Ile trzeba połknąć tych kijanek, żeby tak odjechać?
~~ niezalogowany
13 stycznia 2017r. o 21:55
DP napisał(a): To prawda co napisał No Gods.
Ziemia może być i piekłem i rajem. To nasz wybór :) Nie Boga ;)

Małe słowa wielkiego człowieka
" W nas jest raj, piekło i do obu szlaki".
2900
#falco nieaktywny
13 stycznia 2017r. o 21:56
DP napisał(a): ....ale z obserwacji mogę pewne wnioski wyciągnąć.

ja też :D

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza