słowo na Niedzielę
łatwo zejść na manowce gdy wędrujesz z przeświadczeniem że to jedyna słuszna droga
niepewność to rzecz ludzka
jej brak to przywilej bogów
~~konsternacja niezalogowany 9 kwietnia 2017r. o 11:19
DP napisał(a): słowo na Niedzielę
łatwo zejść na manowce gdy wędrujesz z przeświadczeniem że to jedyna słuszna droga
miłego dnia :)
Dziękuję
No to mi namieszałaś. Czy jestem Bogiem ?
#Pannazdzieckiem nieaktywny 9 kwietnia 2017r. o 12:21
DP napisał(a): słowo na Niedzielę
miłego dnia :)
Sama to wymyśliłaś Kaczucho , czy to cytat ? Tak czy siak , zgadzam się :) Właśnie o tych bogów mi chodzi. Kto im dał prawo do decydowania o losach miliardów Istnień Stwórcy ?
Ja mam jedyną słuszną drogę. Wierzę w to , że Wszechświatem zarządza Jedyna Słuszna Inteligencja . Absolut . Stwórca . Kreacja. Genialny Planista tylko mógł wymyśleć strukturę materii , gdzie wszystko jest próżnią oprócz jądra i elektronów. I jeszcze ten fraktalizm , czyli powielanie wzoru myślenia. Jeśli kiedykolwiek stanę przed Sądem Ostatecznym ... powiem tak ... dziękuję Przyjacielu za to co dla mnie zrobiłeś ... pamiętasz , jak prosiłem Cię o życie kiedy chłopaki i dziewczyny robili mi drugą koronografię w Zgorzelcu ?
Dziękuję za życie ... Oczywiście Marek Biliński :)
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
falco napisał(a): powagę terazniejszości trudno jest rozpoznać natychmiast ,przychodzi to o wiele póznej ;)
taki tam Artur S. to powiedział albo coś podobnego
czy ci ''myśliciele '' z wczoraj kiedykolwiek to pojmą? :D
~~japa japa jejo niezalogowany 9 kwietnia 2017r. o 14:52
Słowo na nadchodzący tydzień. Rozważcie nauki NT w świetle tego, co naprawdę dokonało się na krzyżu przeszło 2000 lat temu.
Zbawienie to nie ludowy przesąd, a więc nie może dokonać się przez ludowy obrzęd.
Zbawienie to dar i akt łaski Boga dla człowieka. I w całości zależy od Boga. W całości oznacza, że nie możesz zrobić nic, by się zbawić. Nic. Gdybyś mógł - Jezus nie musiałby umrzeć w mękach na krzyżu jako jedna z opcji zbawienia. Oddał swoje życie za ciebie, bo nie ma innej opcji, by zostać zbawionym jak tylko poprzez wiarę w Niego i w to, czego dokonał ON, a nie ty.
"Albowiem łaską zbawieni jesteście przez wiarę, i to nie z was: Boży to dar; Nie z uczynków, aby się kto nie chlubił." Ef 2;8-9
"Wiedząc wszakże, że człowiek zostaje usprawiedliwiony nie z uczynków zakonu, a tylko przez wiarę w Chrystusa Jezusa, i myśmy w Chrystusa Jezusa uwierzyli, abyśmy zostali usprawiedliwieni z wiary w Chrystusa, a nie z uczynków zakonu, ponieważ z uczynków zakonu nie będzie usprawiedliwiony żaden człowiek." Gal 2;16
"Ale teraz niezależnie od zakonu objawiona została sprawiedliwość Boża, o której świadczą zakon i prorocy,
I to sprawiedliwość Boża przez wiarę w Jezusa Chrystusa dla wszystkich wierzących. Nie ma bowiem różnicy, gdyż wszyscy zgrzeszyli i brak im chwały Bożej, I są usprawiedliwieni darmo, z łaski jego, przez odkupienie w Chrystusie Jezusie,
Którego Bóg ustanowił jako ofiarę przebłagalną przez krew jego, skuteczną przez wiarę, dla okazania sprawiedliwości swojej przez to, że w cierpliwości Bożej pobłażliwie odniósł się do przedtem popełnionych grzechów,
Dla okazania sprawiedliwości swojej w teraźniejszym czasie, aby On sam był sprawiedliwym i usprawiedliwiającym tego, który wierzy w Jezusa. Gdzież więc chluba twoja? Wykluczona! Przez jaki zakon? Uczynków? Bynajmniej, lecz przez zakon wiary.
Uważamy bowiem, że człowiek bywa usprawiedliwiony przez wiarę, niezależnie od uczynków zakonu.
Czy Bóg jest Bogiem tylko Żydów? Czy nie pogan także? Tak jest, i pogan, Albowiem jeden jest Bóg, który usprawiedliwi obrzezanych na podstawie wiary, a nieobrzezanych przez wiarę. Czy więc zakon unieważniamy przez wiarę? Wręcz przeciwnie, zakon utwierdzamy." Rz 3'21-31
falco napisał(a): powagę terazniejszości trudno jest rozpoznać natychmiast ,przychodzi to o wiele póznej ;)
taki tam Artur S. to powiedział albo coś podobnego
czy ci ''myśliciele '' z wczoraj kiedykolwiek to pojmą? :D
pipaa myśliciel hiahiahia
a nie napisałem że dur.eń niczego nie zrozumie? :D
Dopisane 09.04.2017r. o godz. 17:41:
~~japa japa jejo napisał(a):
nie ma innej opcji, by zostać zbawionym jak tylko poprzez wiarę w Niego
teraz wiem jedno -był pierwszym który posługiwał się szantażem :)
Miłego rozważania.
nie ma za bardzo o czym :D
ukrzyżowanie w Rzymie było stosowane w przypadku pospolitych przestępców a więc dokonała się zwykła sprawiedliwość bo szantaż to przecież przestępstwo -do dzisiaj :D
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.