Pannazdzieckiem napisał(a): No qurde z proboszczem rozmawiam , sądząc po elokwencji :D
Ja nazywam się Piotr Różański . A Ty jak ?
Jeśli uważasz , że Hermandata to byli łagodni pasterze , to się qurwa mylisz. Nawet JPII w którejś ze swych bulli potępiał Inkwizycję , a Meier i Iskariota cytując Jezusa ... mówią ... prawdziwa wiara oparta jest na Jezusie . Chrystus , to przydomek wymyślony przez ludzi Konstantyna. W ewangeli Judasza można przeczytać , że zginą miliardy dla kr.etyńskiej idei Chrystusa, więc nie mów mi , że to fałszerstwo , bo historia potwierdza to fałszerstwo.
A może opowiedzieć Ci coś qurwa o Jezuitach ... klecho ? :)
Jestem cywil - żonaty, dzieciaty, nie byłem nawet miesiąca w seminarium, nie uczę religii itp. Mimo, że byłem ochrzczonym katolikiem, poszukiwałem prawdy poznając wszystkie bardziej znane doktryny religijne.
Trochę mi czasu zajęło, ale teraz jestem ortodoksyjnym rzymskim katolikiem w 100% pewnym, że całą prawdą o Bogu dysponuje JEDYNIE KKatolicki!
Ewangelia Judasza to tylko jeden z milionów utworów literackich - napisany ewidentnie w celu zwalczania Prawdziwej Nauki Chrystusa. Nie zamierzam czytać - mam sprecyzowane gusta i tego rodzaju powieściami nie jestem zupełnie zainteresowany.
Wiem, że NIC nie wiesz! Jesteś tylko widzimistą ( "widzi mi się, że" ).
JPII w ŻADNEJ bulli nie potępił inkwizycji, ustnie potępił NADUŻYCIA.
Jeshua to dość popularne imię żydowskie, dlatego jeszcze za życia Apostołów używano uzupełniającego określenia greckiego Christos (nie znam, ku mojemu ubolewaniu greki)) - Zbawiciel (w hebrajskim Mesjasz). Już w którymś z listów pawłowych jest wzmianka, że zaczęto nazywać wyznawców Jezusa chrześcijanami, a o Konstantynie nikt jeszcze śnić nie mógł!
Nic nie wiesz, nic nie rozumiesz, powtarzasz nieustannie bzdury wyssane z czyjegoś brudnego palucha.
Jak chcesz się czegoś dowiedzieć, podaj e-mail, jakoś tam spróbuję wygospodarować trochę wolnego czasu!