Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA PÓŁNOC Nieruchomości zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Jak się nazywa Twój Bóg ?

~~ed niezalogowany
16 stycznia 2017r. o 21:55
~~Gdzie sens gdzie logika ? napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): ale to nie byli bogowie , tylko Istoty Długowieczne , niemniej jednak śmiertelne . Jest taka teoria spiskowa , że trzysta tysięcy lat temu , zanim Jahwe się zorientował , że Biblie chce napisać wylądowali tutaj i od tamtej pory tworzą cywilizacje .

Biedny człowieku, nie takie ubóstwo duchowe miał na myśli Chrystus kiedy wygłaszał swoje Błogosławieństwa.
Ty reprezentujesz brak logiki i brak roztropności intelektualnej (nie chcę używać konkretnego słowa, które jednoznacznie wyjaśnia taki stan).

Nie wierzysz księdze spisanej przez świadków Chrystusa, którzy za niego i za sprawę oddali własne życie a poważnie traktujesz jakieś wymysły fałszerza z IV w. po Chrystusie .

Twoje chore rojenia wypełniają bogi półbogi, ćwierćbogi, UFO i inne bzdety.
A o brzytwie Ockhama słyszałeś ?
Twój urojony "stwórca" jest pozbawiony wszelkiej logiki - namnożył sobie tych skomplikowanych bytów, bo na pewno nie słyszał o brzytwie Ockhama :D
To jest skrajna kompromitacja intelektualna!

Oczywiście, że nie takie, bo żaden Chrystus nie istniał.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ed niezalogowany
16 stycznia 2017r. o 21:56
Pannazdzieckiem napisał(a):
~~soki z buraków napisał(a): Alter i Panna w szachy ?

Prędzej was widziałabym na wykopkach buraków.
Razem i w porozumieniu .

:D No teraz to przegiąłeś ... moja adrenalina polega właśnie na szachach. Uważam , że to jest jedyna gra w historii Ludzkości warta uwagi.

I żeby nie było , to potomkowie Mahometa wymyślili , ... nie pamiętam nazwiska , ale uwielbiam ... grę ... dawno nie grałem , ponieważ Radek trochę się zniechęcił , a Alterowicz stchórzył :D

Bywasz czasami w kurnku?
~~ed niezalogowany
16 stycznia 2017r. o 22:04
~~ napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): No qurde z proboszczem rozmawiam , sądząc po elokwencji :D

Ja nazywam się Piotr Różański . A Ty jak ?

Jeśli uważasz , że Hermandata to byli łagodni pasterze , to się qurwa mylisz. Nawet JPII w którejś ze swych bulli potępiał Inkwizycję , a Meier i Iskariota cytując Jezusa ... mówią ... prawdziwa wiara oparta jest na Jezusie . Chrystus , to przydomek wymyślony przez ludzi Konstantyna. W ewangeli Judasza można przeczytać , że zginą miliardy dla kr.etyńskiej idei Chrystusa, więc nie mów mi , że to fałszerstwo , bo historia potwierdza to fałszerstwo.

A może opowiedzieć Ci coś qurwa o Jezuitach ... klecho ? :)

Jestem cywil - żonaty, dzieciaty, nie byłem nawet miesiąca w seminarium, nie uczę religii itp. Mimo, że byłem ochrzczonym katolikiem, poszukiwałem prawdy poznając wszystkie bardziej znane doktryny religijne.
Trochę mi czasu zajęło, ale teraz jestem ortodoksyjnym rzymskim katolikiem w 100% pewnym, że całą prawdą o Bogu dysponuje JEDYNIE KKatolicki!

Ewangelia Judasza to tylko jeden z milionów utworów literackich - napisany ewidentnie w celu zwalczania Prawdziwej Nauki Chrystusa. Nie zamierzam czytać - mam sprecyzowane gusta i tego rodzaju powieściami nie jestem zupełnie zainteresowany.

Wiem, że NIC nie wiesz! Jesteś tylko widzimistą ( "widzi mi się, że" ).

JPII w ŻADNEJ bulli nie potępił inkwizycji, ustnie potępił NADUŻYCIA.

Jeshua to dość popularne imię żydowskie, dlatego jeszcze za życia Apostołów używano uzupełniającego określenia greckiego Christos (nie znam, ku mojemu ubolewaniu greki)) - Zbawiciel (w hebrajskim Mesjasz). Już w którymś z listów pawłowych jest wzmianka, że zaczęto nazywać wyznawców Jezusa chrześcijanami, a o Konstantynie nikt jeszcze śnić nie mógł!

Nic nie wiesz, nic nie rozumiesz, powtarzasz nieustannie bzdury wyssane z czyjegoś brudnego palucha.
Jak chcesz się czegoś dowiedzieć, podaj e-mail, jakoś tam spróbuję wygospodarować trochę wolnego czasu!

Masz pewność, czyli Wiara poszła się rypać.

ps.
i wypraszam sobie prostaka!
Jestem Prostym Człowiekiem, wg poniższych słów (oprócz pierwszej zwrotki).
Forma piosenki, bo oprócz biblii, to raczej słowo pisane trudne dla waści.

~~ed niezalogowany
16 stycznia 2017r. o 22:41
~~ed napisał(a): A słyszałeś o czymś takim jak pycha?

Abyś mógł łatwiej przyswoić.
-bezimienny
~~ niezalogowany
16 stycznia 2017r. o 22:50
~~ed napisał(a):
~~ed napisał(a): A słyszałeś o czymś takim jak pycha?

Abyś mógł łatwiej przyswoić.
-bezimienny
~~ niezalogowany
16 stycznia 2017r. o 23:22
wychodzi na to że obydwoje musicie się skonsultować z lekarzem bo farmaceuta juz wam nie pomoże
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
17 stycznia 2017r. o 6:05
falco napisał(a): a co tam ...
wyloguję się :D

Nie rób tego Papugo. Proszę Cię :D Kto jeśli nie my ?

Edek , jest taki jeden facet , co znał Artura , za którym tęsknię . Ryśka Papieża nie znał , ale znał wielu ... między innymi mojego teścia . Zna też Irenę i Józefa z Radogoszczy

Jak to miło bajać wśród przyjaciół :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
2900
#falco nieaktywny
17 stycznia 2017r. o 6:59
no co tam nowego u ''bogów'' bożków i innych bogusiów ?
pytam bo jak wieczorkiem poczytaÅ

"bierz życie z każdym oddechem..."
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza