~~Lucjanie Złotkowski napisał(a): Z grubsza kto to .//
Ojciec Bogusław rocznik 27 - żołnierz Armii Krajowej i uczestnik powojennego Podziemia Antykomunistycznego / poddany amnestii w roku 1947/
Adam Mazguła w latach 1975/1979 by podchorążym wojsk zmechanizowanych / To artyleria a nie wywiad Lucku /
W latach 1987 / 1987 akademia sztabu generalnego. Cały czas związany z wojskami zmechanizowanymi
Autor tego wpisu podając moje imię i nazwisko oraz miejsce zamieszkania jest człowiekiem , bardzo ułomnym , ograniczonym tak fizycznie jak i intelektualnie .
Nie byłoby takiej mojej oceny jakby ten nędzny tchórz miał na tyle odwagi i swój post podpisał , mam podejrzenie graniczące z pewnością kim jest ten nędznik , wybaczam bo nie wie co czyni .
Zacytowałem za - https://i.pl/platforma-nie-przewidziala-na-listach-miejsca-dla-wojskowego-prlu-adam-mazgula-nie-kryje-niezadowolenia/ar/c1-17792601
" Adam Mazguła, były członek PZPR i oficer z okresu stanu wojennego, żali się w mediach społecznościowych, że tak walczył ramię w ramię z PO i nie został doceniony miejscem na liście. Pisze, że władze Koalicji Obywatelskiej (KO) zignorowały jego nazwisko na liście kandydatów w najbliższych wyborach.
Pułkownik Adam Mazguła, który aktywnie działał w strukturach PZPR i pełnił funkcję oficera w okresie stanu wojennego, udostępnił w mediach społecznościowych wypowiedź, w której wyraził rozczarowanie brakiem swojego nazwiska na liście kandydatów Koalicji Obywatelskiej.
Władze KO nie znalazły dla mnie miejsca na liście – czytamy na koncie Adama Mazguły na Twitterze.
„Widać są na Opolszczyźnie bardziej aktywni, merytoryczni, narażający się na represje, ale walczący 8 lat na ulicach i w sieci z PiS. A może nie chodzi o walkę?” – dopytuje. "
~~Lucjanie Złotkowski napisał(a): I to Lucjanie Złotkowski / pseudo antykomunisto/ jest z grubsza prawda o tym oficerze. Nie ma tam nic aktywności partyjnej.
Gdzie ja lub autor artykułu ułomny człowieczku napisaliśmy o aktywności partyjnej , cytuję " Adam Mazguła, były członek PZPR i oficer z okresu stanu wojennego " -- a tu fragment z życiorysu Mazguły - - " Adam Mazguła wychował się w harcerskim środowisku będąc harcerzem i później instruktorem harcerskim Hufca Nysa. Prowadził Krąg Instruktorski Rekonesans. W latach 1975–1979 był podchorążym Wyższej Szkoły Oficerskiej Wojsk Zmechanizowanych im. Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu. Jako oficer i dowódca należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej "
Wiesz ułomny człowieczku co ciebie zdradziło , pisałeś do mnie dużo na priv . o Januszu i tam używałeś ukośników //// .
Pozdrawiam i miłego dnia " kolego "