~~Siwawy Kocanki napisał(a):Ktoś napisał: ~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): W PRZECIWIEŃSTWIE DO CIEBIE JA WIEM CO PISZĘ CHAMIE...;D
a twoje wyzwiska i wulgarne wyzwiska mam i w pamięci i w moim ''ipeenku'' pełnym zrzutów pokazującym chamstwo Lucusia...
a tych przykładach moich ''wulgaryzmów'' możesz tylko pomarzyć bo kiedy piszę abyś podał przykłady chowasz swoją '' kłamliwą mordę '' w przysłowiowy kubeł...
Nie zapominaj jeżeli zepsułeś komuś reputację wypisującKtoś napisał: ~~Staroróżowy Jaśminowiec napisał(a): W PRZECIWIEŃSTWIE DO CIEBIE JA WIEM CO PISZĘ CHAMIE...;D
a twoje wyzwiska i wulgarne wyzwiska mam i w pamięci i w moim ''ipeenku'' pełnym zrzutów pokazującym chamstwo Lucusia...
a tych przykładach moich ''wulgaryzmów'' możesz tylko pomarzyć bo kiedy piszę abyś podał przykłady chowasz swoją '' kłamliwą mordę '' w przysłowiowy kubeł...
Definicja:
Zniesławienie to publiczne przedstawianie konkretnych faktów, które obniżają społeczną ocenę innej osoby.
Elementy zniesławienia:
Publiczne rozpowszechnianie: Treść zniesławiająca musi być udostępniona w sposób, który umożliwia jej dotarcie do nieokreślonej liczby osób.
Konkretne fakty: Działanie musi dotyczyć konkretnych wydarzeń lub właściwości osoby, a nie ogólnych ocen.
Obniżenie społecznej oceny: Treść musi być taka, że obniża opinię na temat osoby w oczach społeczności.
Kary:
Za zniesławienie grozi kara grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do roku.
Osoby chronione:
Dobre imię i reputacja chronione są zarówno dla osób fizycznych, jak i osób prawnych.
Zniesławienie a zniewaga:
Zniesławienie to działanie na zasadzie obniżenia dobrego imienia (wizerunek zewnętrzny), podczas gdy zniewaga to działanie na zasadzie obrazy (wizerunek wewnętrzny
Ciekawe czy z tej definicji coś to chamisko z Ocic zrozumie.
~~j24 napisał(a): CZY CZASEM JUREK PISZĄCY O TYM ŻE POCHODZI Z PATOLOGICZNEJ RODZINY A TYM SAMYM PISZĄC O LUCJANIE SAM NIE PONIŻYŁ RODZINY Z?